91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
lala42 #63381 Na driver próba. -
lala42 #63380 De mitől lehet ez a "plusz?" -
lala42 #63379 Légierőben vagyok
Már amikor Én ott voltam a Killiánon, akkor sem volt erő. Mi úgy neveztük, hogy légierőlködés. Az pedig 80-ban volt. Pedig akkor még reppentünk is többet, mint Ti. -
Az a csík a ficsőr bakker. Te legalább kapsz pluszt a hardverral,nem is értem mi a baj evvel:)) -
Figyu:) Én megértelek,ezt választottad hivatásodnak és látni azt ,hogy (most vulgáris leszek) szarba se veszik az embereket biztos nem jó dolog.
Pl a ruházat. Ez a minimum ami elvárható lenne egy mai hadseregben,hogy jó minőségű dolgokat kapjanak a katonák. És nem is nagy pénzekről beszélünk,nekem most hozott cimbim olyan bakancsot 25 pénzért amilyenbe 2 évet lehúzott afgánoknál ,és az a terep nem egy cipő kímélő hely mint tudjuk,az övéről nem mondod meg ezt első ránézésre. Igaz USA gyártmány.Bates.
Evvel csak azt akarom mondani,hogy már az gyalázat amibe öltöztetik a bakákat,sokan saját pénzből vesznek normálisabb cuccokat maguknak.
Akkor mit várunk miről is beszélünk.
Legyen mindenki biztos abban,hogy mint mondtam a magyar haderő az talán a legutolsó szempont a döntéshozóknál,ha nem lennén Nato tagok még ennyit sem költenének a dologra.
sakkay nak igaza van. Kár azt a keveset is belefeccölni ,vagyis pontosítok. Abból a kevésből ami azért szép summa így is csurran cseppen ide oda,csak oda nem ahová kéne. A civileket meg hidegen hagyja ez az egész nem érinti őket (jelenleg) és megvan a maguk gondja e nélkül is.
Jelzem ha önvédelmi célra kell a honvédség ,akkor arra is lenne megoldás nem kéne borzasztó technikát fenntartani ,csak más szemlélettel kéne hozzáállni. De így ez csak a vicc kategóriába tartozik ,ezt tudja mindenki.Én aszondom kár beletenni egy forintot is ebben a formában.
-
lala42 #63376 Nekem sem tökéletes. Ma rektam fel a 13.1 es drivert. Most lesz teszt.
( Nem akarom hallani, hogy xar az ATI ) Néhány kép a csikokról is, ami korábban nem volt. Persze a lagg betudható talán annak is, hogy eddig 50 körüli játékos volt, tegnap este meg 110.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Az első nél nátszik, a másik kettő a veresek elszántságát tükrözi. -
feca1229 #63375 Én arra gondoltam, hogy vissza állítom a legutóbbi hivatalos patchre akkor nagyon szépen ment minden, és újra felteszem, csak azt nem tudom, hogy állítom vissza... -
artivizsla #63374 Nekem NVidia-m van, de nekem is ez volt.
Újraindítottam a gépet vagy kétszer, mire magától megszűnt ez a jelenség.
Nekem úgy kezdődött, hogy a motorhang szaggatott, utána jelentkezett a fagyás. -
feca1229 #63373 Urak!
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a a megoldás? ATI RADEON 6870 kártyám van, eddig a CLOD nagyon szépen ment majdnem full beállításon, viszont a legutóbbi TF- patch óta tele van micro laggal, már levettem egy csomó beállítást, de akkor is. Eddig mindenki azt mondta, hogy neki jobb lett, csak én vagyok egyedül ilyen szerencséltlen f*sz? -
Tudom és látom, hogy nem rózsás a helyzet (ezért örülök, hogy mérnökként vagyok és nem katvezesként, így esetlegesen polgári szakmát is vállalhatok).
Szerintem a mostani helyzetben egy T-72-es gázfröccs is kinyomná a biztosítékot a civilekben :)
Pillanatnyilag aminek én örülnék, az a minőségi, mérethelyes ruházat, és olyan bakancs, ami nem szakad szét 2 évnyi normál (nem menetgyakorlat)használat után. És természetesen a csere lehetősége nem használt darabokra.
Mert már az első osztályú gyakorlómat mosni se merem, mert téli álcává fakul :D -
sakkay #63371 Vogel te tudod itt a legjobban, hogy csak egy sima-teszem azt deszant gyakorlatra mennyi pénz megy el, csak az üzemanyag szinten. Egy civilnél csak egy gyakorlat ára(mondjuk 2 minyo pl fast drop gyakorlás, nem azonos helyszínen) kinyomná a biztosítékot,és ez igazán semmiség.
NATO-ra visszatérve, ők legalább követelnek egy két dolgot(+megvédenek),ha az sem lenne, komolyan nem tudom mi lenne a sereggel.
-
sakkay #63370 Két dolog.
A mi költségvetésünk(katonailag és a gdp arányában) a világon a legkisebbek közé tartozik.
Egy hadsereg, kivéve a legnagyobb országokét(vagy a leghülyébbekét gondolok itt pl. a diktatúrákra),lehet csak teljeskörű,és arányos. Egy kis országnak el kell dönteni mit akar, mik a szándékai hosszútávon. A stratégiájához alakítja a sereget(+az ország geop.helyzete,lehetőségei, szomszéd országok,egyedi jellemzők stb). Nem feltétlenül kell pl. vadászgép, vagy n. hk. minden országnak. Ezeket csak megjegyeztem. Abban egyetértek, hogy
1. túlságosan másokra hagyjuk a saját védelmünket.
2. többször is elb*sztuk a hadsereg megreformálását, és az utat is.
3. ha sajnáljuk rá a pénzt, el se kezdjük... -
És szerinted haderő és NATO nélkül nem kezdenének ki minket? -
A haderő állapota az csak nektek akik benne vagytok fontos.
Hidd el ,hogy senkit nem érdekel jelen pillanatban a döntés hozók közül,egy nyűg a nyakukon,ha rajtuk múlna te max csepel kerékpárt nézegetnél és szerelgetnél a hangárban ,de inkább a szabad ég alatt.
Csak van az a fránya Nato,oszt valamit mindig kell mutatni feléjük is.
Szerinted védelemre alkalmas a haderőnk?
Tudod mi az aránya a harcoló állomány és irodában ücsörgőknek? -
Igen, jó alternatíva lett volna, de tudok mást. Pl visszaadni orosznak őket, és a felét visszaadják nagyjavítva. Így a mennyiség is csökken, de megmarad annyi gép bővel, ami kiszolgált volna még vagy nyolc évet. Alapvetően nem adhatunk el haditechnikát (nagy gépekre gondolok), mert ahhoz orosz engedély szükséges, illetve tiltott is a kereskedelem, szóval csak jelképesen lehet ajándékozni. -
Légierőben vagyok, sajnos nem tudok a harckocsiról. -
artivizsla #63365 De ez ugye nem azt jelenti, hogy a rendszerváltás utáni haderő átalakítás egy sikersztori lenne ? -
Én két dolog közötti vívódást látom ezekben a cikkekben. Olcsó és nagyon jó hadsereget akarnak, és vagy a hadrafoghatóság vagy a költség az, amibe belekötnek. Van sapka, nincs sapka. -
artivizsla #63363 Még valami. Ha a pénztelenségből indulunk ki, ami meghatározta a 90-es éveket, volt még egy alternatíva, amit a románok is bevállaltak, mégpedig a MIG21-esek modernizálását, izraeli segítséggel. Úgy tudom, hogy ezeknek a MIG-eknek lassan mostanában fog lejárni az idejük. Ezt a 25 évet kihúzhattuk volna mi is velük, ha csak arra kellettek úgyis, hogy a légtérben őrjáratozgassanak.
-
artivizsla #63362 Nekem is az jött le, hogy maga a rakéta nem rossz, de ennyi erővel maradhatott volna az orosz technika is, annyival nem tud többet, mint amennyivel többet fizettek érte.
Mivel a seregben vagy, így sem jutsz több infóhoz, hogy pl. hová lettek a harckocsik ?
Azért azt se felejtsük el, hogy "A legjobb védekezés a támadás!" A VSZ feladata tényleg a "megelőző" támadás lett volna, de szerintem ez nem zárja ki, hogy védelmi célra használjanak fel egy önjáró löveget, vagy egy vadászbombázó repülőt. De ahogy nézem, a szlovákok és a románok is így gondolkodnak, pedig állítom, hogy nincs közöm hozzájuk. :D
-
artivizsla #63361 Újabb gyöngyszem. -
Az a gond, hogy Ti támadásra akarjátok használni a sereget, és mindig elfelejtődik, hogy nem ez a rendeltetése jelen állapot szerint. A Gripennek a magyar légtér szuverenitásának megőrzése, amit tökéletesen teljesít. Lehet ezt csűrni csavarni, de a legmodernebb megoldást választottuk. Kérdésedre válaszolva tehát egyértelműen a Gripent választottam volna, mivel a nagyjavítás bázisa viszonylagosan közel van, és csökken a nagyhatalmaktól való függőség is.
Hová és mennyiért kerültek el kótyavetyélésre.
Erre én is kíváncsi vagyok, csak nincs forrása a szerzőnek erről.
A #63357 szerint akkor mégsem olyan nagy leégés a mistral, mint ahogy a cikk említi.
-
artivizsla #63359 "...Egyébként a Mistralt már bevetették az indiaiak pár éve pakisztáni gépek ellen. Kisebb határösszetűzések voltak. Stingerrel több gépet is lelőttek. A Mistral nem talált el semmit... Hát tényleg nem nagyon érte meg. Ráadásul úgy őszintén, tűzharcban ki álldogálna egy teherautó tetején!? Egyébként az Igla is tökéletesen megfelelt volna. (nem tudom rendszerben van-e még?) Hatékony, könnyen hordozható, és már van nekünk!! Minek kellett ugyanabból a kategóriából még egy fegyvert venni, ráadásul pont ilyet!? A Kub-okat ha jól tudom modernizálták, és szép eredményt szoktak elérni lövészeteken. És harcban is bizonyított. A Volhov, Vega, Nyeva és Krug rendszerek kivonásával egyetértek, mert eljárt felettük az idő ( a Kub felett is...). Nem azt kell ismételgetni, hogy "miért vonták ki őket, leépül a haderő...stb", hanem azt, hogy miért nem rendszeresítünk helyette másikat? Biztos tudnánk olcsó Patriotot kapni. PAC-2-est persze, a -3 túl drága. A SCUD-ot viszont meg kellett volna tartani, elrettentésképpen. jó-jó egy km a szórása, de mégis szerintetek mekkora egy reptér??? naügye 4-5 db biztosan hazavágott volna egyet. ha valamelyik szomszédunk fenyegetne persze... nem túl valószínű ezért. A Gripen meg tökéletesen megfelel nekünk. Mindegy, hogy milyen gépet veszünk, csak legyen benne jó radar, legyen szuperszónikus, és lehessen rá AMRAAM-ot tenni. A lényeg a képzett pilóta, és az irányítás. Ha pl 6-8 gépet időben a támadó kötelék elé tudunk küldeni, elég egy radarját használni, és AMRAAM-okkal tüzelve észrevétlen marad a többi. Ez persze csak elmélet,csak azt akarom mondani, hogy a meglévő technikát (illetve hamarosan meglévő) nem szídni kell, mert jól lehetne használni. 180-200 rep. óra kéne/fő meg AWACS irányítás, oszt kész..."
-
artivizsla #63358 Szintén fórumból :
"...A Gripen legnagyobb baja, hogy nem továbbfejleszthető, mivel a svédek kissé alulméretezték a kapacitását.
Az RM-12-es hajtómű a méretéhez vioszonyítva nagyon erős, de a kistömegű Gripenhez már gyenge.
A nagyobb tömegű magyar gépekéhez viszonyítva meg méginkább.
Az F-16-os lett volna a jobb, mivel a fegyverek mérete/tömege az adott, a gép kapacitásának kell igazodni hozzá.
Kisebb gép kevesebbet és kisebbet bír hordozni, az viszont külön probléma, ha mindennek tetejébe még gyenge is.
Az F-100-as, F-110-es, AL-31-es méretű hajtóművek teljesítménye sokkal tágabb
tartományban mozog mint a kisebb F404/EJ-200/RM-12/F-414/PW-1120/RD-33-as kategoriájú társaiké.
Ezek a hajtóművek a Gripen kivételével kéthajtóműves gépeken jelentek meg, nem véletlen az F-20 Tigershark bukása sem.
De tegyük félre a továbbfejleszthetőséget, maradjunk az EBS-HU változatnál.
Itt a legnagyobb probléma -főleg a fenntiek tükrében- a darabszám.
14 ilyen gép roppant kevés, mivel ennek a típusnak csak az elektronikája jó, az pedig önmagában kevés, a harcérték egyéb tényezőit a Gripennél a mennyiséggel kell pótolni, amit mi nem teszünk meg.
Végezetül a sokat emlegetett Szu-22-es ügyről.
Az oroszok a kilencvenes évek végén hatóságilag az összes egyhajtóműves gépet leállították a légierőben, beleértve az L-39-es kiképzőgépeket is.
(a "Rusz"-kötelék a DOSzAF-utódhoz tartozik)
95-96-ban látni lehetett, hogy a drága üzemű Szuhojok alkatrészellátása - lévén, hogy nem az oroszoknál és a VSz-ben leginkább elterjedt M4-esekkel rendelkezünk- teljesen bizonytalanná vált.
Annak ellenére, hogy teljesen logikus volt katonapolitikailag a 22-esek továbbéltetése mellett döntve megkezdeni a nagyjavítást, egyben be kell látni, hogy mindennek ellenére a legjobb az lett volna, ha 95-ben nem a nagyjavítást kezdik meg, hanem a kivonást.
Hol ebben a logika?
Nos, ugyanaz mint másban, nem a leépítésre, hanem az átfegyverzésre gondolok, tehát egy, már abban az időben is hangoztatott "NATO-kompatibilis, többfunkciós repülőgép" beszerzése lett volna a megoldás.
Ezt akkor azért is hangoztatták úton-útfélen, mert akkor nemhogy nekünk, de más ex-VSz államnak sem volt ilyen repülőgépe, beleértve Oroszországot is.
(ott nyilván nem a NATO kompatibilitást értem ez alatt)
A VSz-ben igazi többfunkciós harcigép nem létezett, csak harcászati vadászrepülőgép, ami nem jelent igazán komoly sokoldalúságot.
A NATO első igazi többfunkciós gépe az F-16, illetve a 18-as, a Tornado nem az, hanem annak több különböző feladatkörben használható variánsa van.
Az első totálisan kompromisszummentes multi role-gép pedig az F-15E.
A kilencvenes években a vadonatúj, vagy használt technikára nem volt esélyünk, mert a nagyok a fejünk felett döntve kiegyeztek: az amerikai technika egyenlőre nem kerül a volt szovjet érdekszférába, a hivatkozási alap a balkáni konfliktus volt.
A 2000-res évek elejére a légierő darabszáma értékelhetetlenül alacson szintre esett vissza, ennélfogva a logikus lépés legalább annyi F-16-os beszerzése lett vona, ahány MiG-29-esünk van (a meglévő gépek mellé), de nem a fele és nem Gripen, igaz ez utóbbinál korrigálták a harcértéket mind minőségben, mind mennyiségben, gondolok itt a légiutántölthetőségre és a 4-5 tonnásra növelt fegyverterhelésre.
(F-16)
Végül, hogy ne csak off legyek.
Nem az a kérdés, hogy jó-e a Mistral, vagy jobb lett volna-e a lényegesen jobb Stinger, illetve érdemes lett volna-e az Igla-k darabszámát növelni?
Hanem az, hogy hova tűntek a honi légvédelemi rakéták?
A VEGA-rendszert az 1996-os nagyjavítás után vonták ki, ezen típus felett még nem járt el az idő.
Az egy dolog, hogy a mai nagyteljasítményű légvédelmi rakéták a Patriot-Sz-300-as páros hatására már mobil kivitelűek, tehát akár csapatlégvédelmi feladatokat is elláthatnának, de elsősorban nagykiterjedésű objektumok oltalmazása a feladatuk, ami jelenleg nem oldható meg még a modernizált KUB-okkal sem.
Magyarország légvédelme jelenleg nincs megoldva..."
-
artivizsla #63357 Mistral-os fórum :
"...A közepes légvédelem tekintetében egyetértünk: hiba volt kivonni. A MISTRAL-nak egy hatalmas előnye van szerintem: kisugárzás nélkül is tud működni, ha elég egyértelmű a légi helyzet (ez pedig a CAOC által kiadott SSTO pontosságán, illetve "naprakészségén múlik). A MISTRAL-t eredetileg csapatlégvédelemre rendszeresítették, csak az a bibi, hogy ahhoz nem elég mobil. Tudni kell róla, hogy többféle verziója létezik, a miénk az ATLAS, ami inkább pontok közellégvédelmére való, letelepített, statikus indítóállásban, ahol előreláthatólag van idő két indítás között tüzelőállást váltani (kb 5-10 perc). Menetből szinte lehetetlen vele tüzelni, kell legalább 3 perc, mire tűzkésszé teszi egy összeszokott, rutinos csapat. Persze vannak kiskapuk(nincsenek szétcsatlakoztatva a kábelek, nincs leürítve a rakéta), de ezek, értelemszerűen jelentősen redukálják a technika élettartamát. Van egy olyan változat (most nem jut eszembe a neve, de utánanézek), ami direkt erre van kifejlesztve (zárt indítókonténerek, a lövész zárt fülkében, indítópozícióban, stb...). Véleményem szerint jobban jártunk volna, ha a TUNGUZKA-t, vagy az OSA-t rendszeresítik, de hát ez van, vulgárisan szólva, ismét a sz..ból kell várat építenünk. :)..."
"...A lengyelországi éleslövészeten volt szerencsém ott lenni, mint végrehajtó, ezért tudom pontosítani az információidat. A 19 elindított rakéta IGLA-2-es volt, MISTRAL-ból csak 6-ot indítottunk, GPS vezérelt célgépre (METEOR-3). Egyébként egy másik kérdésedre a válasz: aktív rávezetésű, infrafejes (hőkövető), "fire & forget" rendszerű. Ja, és természetesen mind a 6 talált :), az egyik pedig hivatalosan is világrekord lett, mivel 5600 méteren semmisítette meg a célt (a rakéta max. repülési távolsága 6000 m). Az én tapasztalataim szerint (5 éve szolgálok MISTRAL-lal felszerelt aeg-nél, még Nagyorosziban kezdtem) a rakéta maga jó, csak az irányítási rendszerével (MCP) vannak gondok, ott is inkább szoftver-elégtelenség (valszeg nem volt rá pénz, aztán megvették az alap sz**t), meg az, hogy a SHORAR csak tűzvezető lokátor, a felderítő lokátor a GIRAFFE lenne, amit szintén nem vásároltak meg. És nem 9 üteg van Magyarországon, hanem csak 3 (9 szakasz). Ha valakinek van még kérdése, szívesen válaszolok (ha tudok)..."
-
artivizsla #63356 A cikk leegyszerűsítve írt le dolgokat, amik részben nem lettek cáfolva.
A jövő vszeg. így is-úgyis a nyugati technikára való áttérés, tehát ezt nem úsztuk volna meg sehogy sem.
Az AMD korszerűsítésről előtte is több cikk volt már, hogy ilyen áron egy vicc az egész.
Típusváltás előtt két alternatíva volt. Használt F16, vagy Grippen. Te melyikre szavaztál volna ?
A cikkben említett haditechnikai eszközök "felszívódása" valós, vagy ez is csúsztatás ? Hová és mennyiért kerültek el kótyavetyélésre.
A felújított Szu22-3k3t tényleg össze kellett darabolni ?
Gazdaságilag szerinted megérte, mikor kivan az ország segge a gatyából, akkor a fennálló tartozás fejében jól bevásárolunk BTR 60, T72, meg Mig29-ből ? ( Közben halkan jegyzem meg, hogy fel lett ajánlva az autópálya építés és a 4-es metró megépítése is. )
Most megy a görcsölés, hogy mi legyen az AN26-osok helyett. A C130-as olyan szar lett volna ?
Az önjáró lövegeket csak mi dobtuk ki, bizalomerősítés célzattal, a környező országok meg rajtunk röhögnek azóta is és persze ők nem dobták ki, hasonló okokból.
-
Az a baj,hogy a felső politikai és katonai vezetés még a Battlefieldhez sem ért, nem hogy ahhoz amihez kellene és amiért fizetik őket:) -
Urak ,urak:)
A hadsereghez pénz kell ,mégpedig kúrva sok.Lévén semmi hasznot nem hoz,és úgy vélik ( ez nem feltétlen igaz) nincs is rá szükség jelen helyzetben ,ezért a mindenkori magyar kormányzat magasról szarik rá,annak ellenére is ,hogy a szövetség a NATO előír dolgokat. Már csak annak okán is,hogy csóringerek vagyunk, no meg inkább elteszik zsebbe a lét bizonyos körök mert az a biztos. A baj akkor lenne ,ha valakik úgy gondolják egyszer csak,hogy kell nekünk ez a terület ,de ennek valljuk be jelen helyzetben nem sok az esélye ,legalábbis a közvetlen szomszédságunk tekintetében. De ha mégis úgy gondolná valaki akkor lássuk be nem lenne nehéz dolga,persze ha más nem szól bele. Ez van ,ez a szomorú valóság.
Amúgy ki a reteknek kellene ez a elbaszott ország?
A hadseregünk az még viccnek is rossz ez tény,az ,hogy a különleges alakulatok jól teljesítenek nemzetközi versenyeken ,és egy két vadászpilótánk annó kijutott nemzetközi megmérettetésre és címeket kaptak ,az kb a szart sem ér kategória. A legegyszerűbbet mondom. Szerintem nem tudnának összeállítani saját erőből egy normális utánpótlás szállító konvojt, ha már a "csapataink" harcban állnának ne adja az isten. Fél óra múlva lőszerük nem lenne.
Én beszéltem harckocsizóval tavaly ő aszonta,hogy ugyan van 15 darab ,de jó ha 5-7 bevethető ezekből. E van.
És akkor ott van még az,hogy a 20-30 éves korosztály ,már semmi féle képzést nem kap kapott akár csak a kézifegyverek használatát illetően,a fegyelemről ami lássuk be hozzá tartozik a katonásdihoz már nem is beszélve.
Ha baj van,lenne én csak annyit mondanék. Fussunk!!! -
Vogel sem mondta azt, hogy minden rendben van, csak azt, hogy a cikk sok helyen sántít, és ebben igaza van. Az a baj, hogy a katonaság is olyan mint anno a foci, aki végigtol egy Battlefieldet, már rögtön ért is mindenhez :/ -
VO101 tvr #63352 Szerintem elbeszéltek egymás mellett... Te a részleteket boncolgatod, az a cikk pedig átfogó képet próbál festeni a technikai eszközökről.
A lényeg, hogy vicc lett az egész Honvédség. 3500 harcoló katona... Egy századnyi (10-15) harckocsi... Pár darab szállítóhelikopter...
Ez nem hogy védelemre elégtelen, de egy tisztességes összfegyvernemi hadgyakorlatra is alkalmatlan...
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!AK modernizáció: a 34es KMZ használja az újat, mellette az M4-et. Élből lehulladékozza az utóbbit, bármi indok nélkül, a tipikus hozzá nemértés jele. Misszióban választható mindkét fegyver, logisztikailag támogatottak. Aztán meg "jóízűen" feltételez olyan jövőt, ami nem történt meg, biztosan nem ferdít...
Azt állítja, hogy légiszállítható volt az önjáró tüzérségünk annak idején. Hát pont, hogy nem volt az, és ezért kukázták (szerintem se kellett volna kukázni, mert a D-20 tényleg nem vmi nagy hatótávú).
Azt mondja, kaptunk volna nyugati repülőket. Ja csak ahhoz nem ért, hogy milyen háttér kell egy nyugati repülő üzemeltetéséhez. Teljesen eltérő, pl ott van a gripen, 2012-re forrott ki az ellátása. Ugyan ez lesz az esetlegesen érkező helikkel, rengeteg képzés kell a merőben más üzemeltetési stratégia miatt.
A Gripent folyamatosan lehúzza (azt mondja, alapból nem ér sokat. Érvekkel alátámasztott kijelentés ez biza), mintha nem NATO előírásoknak kellene megfelelni, pedig de. Nem MI kértük a légi utántölthetőséget, hanem előírták. 40-50 óra utáni anyagfáradás. Hát ez nem jelentkezett tudtommal... Olyan fegyvert kíván rá, ami rendeltetéséből fakadóan nem szükséges (mivel védelemre vagyunk "berendezkedve", és a NATO is ezt írja elő). Akkor meg minek HARM? Plusz mondat, amiért lehúzható a gép ismét?
Amit nem említettem azzal vagy egyetértek, vagy nem tudok róla. Nekem ez a véleményem. -
Solt #63350 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem szeretnék semmilyen vitát elindítani, de ezt a két dolgot nem tudtam magamban tartani! Az elsőhöz kérnék egy aláírást azoktól, akik lelkileg átérzik... A Szaniszló pedig megérdemli, hogy minél nagyobb nyilvánosságot kapjon a reakciója...
Székelyföld autonómiájáért...
Szaniszló Ferenc és a Táncsics díj
-
VO101 tvr #63349 Én szívesen olvasom, ha kifejted mi benne a ferdítés és hozzá nem értés. Tényleg érdekel. Bár szerintem kissé mintha csak védenéd a mundér becsületét... -
Na itt azért jó sok ferdítés, és főleg hozzá nem értés van az utolsó linkben természetesen forrásmegjelölés nélkül. Nem mintha nem volna szar a helyzet :) Az első képen szereplő MiG-29 oktatási céllal Szolnokra került összeszerelve (én is ezen tanulok). -
bucsher #63347 az érdekes, mert atagon 3 napja az megy :P -
De a pöcs az tegnap jött ki:) A kollega erről beszél:XD -
Átesik az!
Tegnapelőtt azon röhögtem, hogy belerántotta a Spites dugóba, felemeltem, addigra kivette, rácsaptam megint, akkor ismét belerántotta, végül csobbant. Több madár is így járt, mondjuk nem nullméteren voltunk. -
feca1229 #63344 Na ott elfelejtettem megnézni!
köszi! -
Nincs külön. De gyorsabb mint a sima E4 és full gázon leadja azt a teljesítményt mintha lenne benne külön gomb. Tom írt is róla a fórumukon. Amúgy úgy emel mint az álom. Én szeressem :) -
feca1229 #63342 Üdv!
A BF-109 emil/n van valamilyen teljesitmény fokozója mint a sima E4-nek vagy nincs! Rutintalanságom miatt gondolom de tegnap kipróbáltam és nem igazán vettem köztük észre nagy különbséget, valaki letudná irni röviden a különbséget a két gép között. Bocs ha valakinek túl triviális a kérdés.