IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
artivizsla #63357 Mistral-os fórum :
"...A közepes légvédelem tekintetében egyetértünk: hiba volt kivonni. A MISTRAL-nak egy hatalmas előnye van szerintem: kisugárzás nélkül is tud működni, ha elég egyértelmű a légi helyzet (ez pedig a CAOC által kiadott SSTO pontosságán, illetve "naprakészségén múlik). A MISTRAL-t eredetileg csapatlégvédelemre rendszeresítették, csak az a bibi, hogy ahhoz nem elég mobil. Tudni kell róla, hogy többféle verziója létezik, a miénk az ATLAS, ami inkább pontok közellégvédelmére való, letelepített, statikus indítóállásban, ahol előreláthatólag van idő két indítás között tüzelőállást váltani (kb 5-10 perc). Menetből szinte lehetetlen vele tüzelni, kell legalább 3 perc, mire tűzkésszé teszi egy összeszokott, rutinos csapat. Persze vannak kiskapuk(nincsenek szétcsatlakoztatva a kábelek, nincs leürítve a rakéta), de ezek, értelemszerűen jelentősen redukálják a technika élettartamát. Van egy olyan változat (most nem jut eszembe a neve, de utánanézek), ami direkt erre van kifejlesztve (zárt indítókonténerek, a lövész zárt fülkében, indítópozícióban, stb...). Véleményem szerint jobban jártunk volna, ha a TUNGUZKA-t, vagy az OSA-t rendszeresítik, de hát ez van, vulgárisan szólva, ismét a sz..ból kell várat építenünk. :)..."
"...A lengyelországi éleslövészeten volt szerencsém ott lenni, mint végrehajtó, ezért tudom pontosítani az információidat. A 19 elindított rakéta IGLA-2-es volt, MISTRAL-ból csak 6-ot indítottunk, GPS vezérelt célgépre (METEOR-3). Egyébként egy másik kérdésedre a válasz: aktív rávezetésű, infrafejes (hőkövető), "fire & forget" rendszerű. Ja, és természetesen mind a 6 talált :), az egyik pedig hivatalosan is világrekord lett, mivel 5600 méteren semmisítette meg a célt (a rakéta max. repülési távolsága 6000 m). Az én tapasztalataim szerint (5 éve szolgálok MISTRAL-lal felszerelt aeg-nél, még Nagyorosziban kezdtem) a rakéta maga jó, csak az irányítási rendszerével (MCP) vannak gondok, ott is inkább szoftver-elégtelenség (valszeg nem volt rá pénz, aztán megvették az alap sz**t), meg az, hogy a SHORAR csak tűzvezető lokátor, a felderítő lokátor a GIRAFFE lenne, amit szintén nem vásároltak meg. És nem 9 üteg van Magyarországon, hanem csak 3 (9 szakasz). Ha valakinek van még kérdése, szívesen válaszolok (ha tudok)..."