91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
AarPoe #13073 Szóltam én hozzád? :)) Különben meg én nem vagyok az, aki képes minden nap ugyanazt leírni (ha butaság is), és nem fogok újból körbevitázni, akárhogy is provokálsz. Leírtam egyszer és kész.
Egyébként nekem hiányzik az, hogy igazi nagy légiharcokat láthassak a játékban, nem csak 10-15 géppel, hanem jóval többel, persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden géptipust tartalmaznia kéne a játéknak. Csak eszembe jutott.
Ha mindenki befejezte (egyik oldal megunta, másik oldal belátja hogy csak úgy unhatják meg, ha nem reagálunk), akkor szóljatok. Addig részemről bezártam a fórumot. -
nalyib #13072 Jójó, de ju88-ból van esélyem az amatőr vadászok ellen;Ð (több mint Bf-110-ből)
Négymotorost, háát nem tudom, tartok tőle hogy ennyire azért nem univerzális az IL-2 (sem). -
nalyib #13071 Akkor most ideje összevagdosnod, ami korrektet eddig a spitről mondtál:D
"...nem csak Spitből (és akkor ki tudja még, hány olyan készült, amiről nem is tudunk)"
Hát nekem nem hiányzik hogy a háborúban pár darabbal képviselt típusok tömegesen jöjjenek szembe a játékégen.. mert ezek nem véletlenül nem kerültek tömeggyártásra. (Már van pár ilyen gép "modellezve", némelyiket bevallottan javították fel annyira, hogy így érdemes lett volna gyártani.) -
Ma épp repültem eggyel. A MOD oldalon fenn van. Kapott egy B-25 fülke belsőt (sajnos eredeti nincs). 4db SC1000-l, füves reptérről félpályáról elemelkedett a madár. Tetszik a hangja is. Kár, hogy az "official" verzióba nem került bele.
Ezen kivül kipróbáltam a Fw-189; Ju-52; és a Me-323 gépeket is. Szép munkát végeztek rajtuk a MOD készítői. Bár azt meg kell hagyni, hogy az Me-323-l nem egyszerü manőverezni.
Akinek van kedve hozzá, próbálja ki öket :
MOD oldal -
AarPoe #13069 Azért mindentől függetlenül tényleg rengeteg típus/altípus hiányzik a játékból, nem csak Spitből (és akkor ki tudja még, hány olyan készült, amiről nem is tudunk). Én nem rendelkezek annyi lexikális tudással a témában mint ti, de ezt én is tudom. -
AarPoe #13068 Az, hogy valaki nem szól, nem jelenti azt, hogy nem is tud. lehet hogy csak fáradt már... :P -
Rue East #13067 a normális a 177-es Griff-nél kezdődik gyerekek :) -
Lacusch69 #13066 Még egy apró észrevétel Shit XIV ügyben: akkoriban a németek már a Me-262-nél tartottak...
-
Lebowski #13065 haggyál már azzal a szarral.normlis bombázó kell. Kondor. !
azatuti -
nalyib #13064 Hidd el csak egy normális kései Ju-88 hiányzik
-
nalyib #13063 A szövetségesek összeshasonlító repülései szerint az (190A-9 vs Spit MkXIV) a XIV 30-100 kmh-val gyorsabb a fókánál, ez már jobban is emelkedik nála, és könnyen rá is tud fordulni, ami viszont jobb fordulónál (right-hand turn, gondolom csak ezt jelenti) nem túlzottan jelentkezik! (ebből fakadóan nem lehet szó "csomókötésről")
Ha a fóka egy gyors orsóval zuhanásba megy, a spit nem igazán éri be, amíg véget nem ér a zuhanás.
Kár, hogy D9 ellen nem találtam hasonlót.
A fentiek alapján, a játék IXe-je csak sebességben gyengébb a valódi XIV-nél (fókához hasonlítva), a többiben legalább olyan jó. (A valódi IXe-ről már volt szó máskor.) Ilyen alapon nem sok értelme volna XIV csodákat tenni a játékba, bár érdekesebb lenne, ha a korábbiakat helyretéve, ilyen hitelesebb előnnyel kellene szembenézni (a dobozolt energia helyett).
A IX lehet hogy 42-es fejlesztés, de a IXe azért 44-es. A Bf-109G is 42-től repül...
Az alacsony felületi terhelésről már mondta valaki, hogy nagy sebességű fordulónál lelassul tőle a gép! 45%..bárcsak ezen is meglátszana:)
(5-6 körös gyorsteszt: klasszik IXe vs G10, ötszázzal 2k magasan, 180 fok balra. A G10 majdnem másfélszer annyi idő alatt végez, mégsem képes még ugyanannyi sebességet sem megtartani!)
Örülök azért, hogy van aki a spithez is hozzá tud szólni:) -
Lacusch69 #13062 Folytassam?
-Hiányzik a Shit felderítő változata
-Hiányzik a Swordfish
-Hiányzik a Bf109T
-Hiányzik a G6 Late MW50-nel felszerelt változata
-Hiányzik a Lancaster meg a többi éjszakai bombázó
-Hiányzik az összes német éjszakai vadász
-Hiányzik a Fóka torpedóvető változata
Még mindig folytassam????
-
meg azon is hogy az angliai csata vége felé már feltűntek a fókák
amik mindenben túlszárnyalták a spiteket (csak a fordulási sugárban nem), a többi gépről nem is szólva
e géptől úgy fostak az angolok hogy kommandót szerveztek egy példány ellopására
de ne kezdjük megint mert estig lehetne írogatni
-
asw27 #13060 A játék alapvető hiányossága, hogy a Spitfire palettából csak néhány repülhető. Hiányzik az elfogó vadászváltozatok közül a XII-es Griffon 2-es motorral -43-tól rendszeresítve, XIV-es Griffon/2fokozatú sűrítővel -44 februárjától rendszeresítve, XVI-os Packard-Merlin motorral -44 szept-től 4db 20 milissel, XXI-es -45-től be is vetették.
Mellesleg a Spit IX-es 1941 es fejlesztés és 42-ben rendszeresítve lett.
Csak 1656 Le max teljesítménye, a játékban is a csúcs IX-es ~1710 Le-tud.
A Griffon motor pedig 2035 Le-tudott, kb 1 tonnával karcsúbb volt mint a D9-es, és kb. 85kg/m2-el kisebb volt a felületi terhelése, ami 46%-al jobb.
Ezen is el lehet gondolkodni. -
Lacusch69 #13059 Akkoriban a szimpla Pacific Fightersben kezdőként sokkal könnyedébben lövöldöztem le a Hayatéval a Spiteket, mint most.
Egyébként meg mostantól retteghet minden vörös: sikerült a "csodafegyveremet" úgy beállítani, hogy már látom őket...
-
Lebowski #13058 hehh. 3.xes szériában ojjan rongyá lehetett verni a messereket spittel hogy gyönyörű nézni. elkezdesz szűkíteni, megvárod míg beér mögéd (ugye akkor még a G2es jobban fordult bármelyiknél, asszem) majd szépen felhúzod az orrát és nézed mikor esik át a messer.sokkal hamarabb mint te...majd lekapod a gázt és ezután az orra magától átbillen így már a seggében is vagy. ezsem másként alakult ki csak gyakorlás és tapasztalat után. mostmár nem esik vissza a spitek orra olyan határozottan mert ezt is megváltoztatták... szal abban is elég kemény ellenfelek voltak... de igaz nem ennyire.
mindegy. 1.21 volt az isten amikor még a vadászokba is volt levelstab:) ("szintbentartó"). na azok voltak a jó idők :D -
AarPoe #13057 :))) azért némelyik dinamikus kampányról nem ártana tudni azt, hogy kb. hány küldetésre is számíthat az ember. Jó tudom, ez függ attól is, h hogyan teljesítesz, de a statikus kapmányokra legalább lehet következtetni, ha megnézed a Missions könyvtárban a file-ok számát.
-
VO101 tvr #13056 Korrekt! -
nalyib #13055 Elnézést a többiektől, hogy csak most veszem észre ezt a hsz-t, nem szeretnék semmit hozzátenni, de szeretnélek megkérni, hogy sorold a dolgokat, amit a "bűnbaknak kikiáltott gépre" alaptalan nyavajgásként ráfogtam, szakmailag nem helytálló, esetleg ha valamelyik ellenérvre nem tudtam érdemben reagálni.
Azt hiszem rég külön kellett volna választani (vagy elfelejteni) a "a spit korrekt ahogy van" és az "akkor minek játszol vele" kérdést, mert annyit látok, hogy a kettőből mindig az épp kényelmesebbel válaszolsz (meg sokszor a többiek is).
Már elmondtam, de egyesek azóta újból kérdezték; azért játszom mégis, mert bár a véleményem tényleg negatív, nem túl nehéz a kényes részeket elkerülni, és igen, néha még az "ufovadászat" is érdekes tud lenni:P
Miért írtam ennyit erről a fórumon? Én valahogy egyetlen alkalomra sem emlékszem, hogy feljöttem és csak úgy magamtól írtam volna olyat, hogy "Halljátok ez a spit úgy megy mint egy Gladiator térhajtóművel!"
Számomra ez mindig úgy kezdődött, hogy baromságokat írkált valaki az erőviszonyokról, vagy magáról A Szent gépről. Na azt hiszem most már tényleg elmondtam mindent. -
Góbéba csináltunk pár "vadászfordulót", minimális G terhelés mellett. Bazz az recsegett ropogott, és az oktató mondta hogy húzzam még a botot :/
A lővészekről meg annyit, hogy csak a nyomjelző fénye megy el 1000m-re de utána is van hatása párszáz méterig. Bf110 hátsólövésze látványosan demonstrálja ezt. -
nakato #13053 Elég sokat szoktam online repkedni mindenféle szervereken. Egyaránt szoktam német és szövetséges oldalon harcolni, s valóban tény, hogy La-7-essel, Spittel jóval könnyebb győzelmet elérni, mint a germán gépekkel. Ezekhez képest olyan csekély módon vesztik el az energiájukat, ami már-már felháborító. Olyan szűken fordulnak meg, ami a fizikának szinte ellentmond. Vagy amikor beleresztek egy egész sorozatnyi 20 milist egy csupa fa Jak-ba, s köszöni szépen, repül tovább...
Persze, tudom, hogy ez csak egy játék, de az, hogy ennyire nyilvánvalóan (s talán szándékosan) egyenlőtlen a két oldal, szomorú.
S hogy miért repülők egyáltalán német gépekkel? Mert azokat szeretem. Számomra meghatározó élmény volt a Pumákról olvasni anno a Tobak könyvekből, s ez e is döntötte, hogy melyik II.vh-s gép legyen a kedvencem. Bár a Messzert e nélkül is, csak önmagáért a gépért, csodaszép formájáért is szeretem. A Fóka meg a brutális, enyhén vadállatias kinézetével megdobogtatja az ember szívét. Amúgy is azt vettem észre, hogy a magyar játékosok többsége (kb. 90 %-a) a német gépeket preferálja.
S hogy miért játszom az Il2-vel, amikor ennyire nem tetszik, hogy egyenlőtlen a küzdelem? Mert szeretek repülni, s mert nincs jobb. Persze fontos, hogy a II. vh a történelmi alapja a dolognak. Próbálkoztam én a Lock On-nal is, de annak a feelingje nem ragadott meg. Mintha egyedül ülnék egy színházban. Meglátok egy markert, megnyomom a tűzgombot, s kész.
SZóval jó ez az Il2, csak egyértelmű, hogy melyik oldal felé húz. -
nalyib #13052 "Az angol könyv azt is írta, hogy ettől függetlenül nem merték végsőkig terhelni a szárnyakat, tehát kb ugyan ott voltak, bár gondolom a nem tetsző részek nem is számítanak"
Én már tényleg kiszálltam a témából (:D), de tudsz róla hogy ha a játékban kb ugyan ott lennének senki nem vitatkozna?
B-24: a nem repülhető AI lövészek szerintem ma is megszivatják az embert, próbáld ki. Van pl az a ruszki négymotoros batár a húszmillis lövészeivel, azok közt valami 4-ből egyszer sem bírtam sérülés nélkül átzuhanni. 1 km-ről mondjuk én sem nagyon láttam még. -
:D -
Végigjátszás van hozzá? 

(nemröhög lock_on topicban eljátszották:D) -
"ez nagyon ott van ez a gamma, csak most kezdtem tolni de ott van!"
Szerintünk is:) Üdvözlünk a megszállottak között,később nyugodtan lehet vitatkozni,anyázni ,herótozni stb:D -
VO101 tvr #13048 LoL...... :-))))
Istenem.... -
Lacusch69 #13047 Jelentéktelen, hogy bizonyos tartományokban 40km/h-t levett a max. sebességből? Ez most olyan, mintha visszamennék dragbike-ozni, és le kellene vennem egy gyertyapipát, mert Csongrád megyei vagyok...
Az Emil és a Hurri fordulékonyságának kb. pariban kellene lennie. Hmmm...???
A B24-es eset egy színes, távolságkijelzésés ikonú szerveren volt, 1.05km, amikor szétröccsent a Hayate motorja. Mivel ugranom kellett, kiírta, hogy kinek köszönhetem, tehát nincs tévedés.
Bucser: én a 3.01-gyel kezdtem online repülni (offline: ős-Sturmovik), de a 3-as szériában a Shitek közel sem voltak annyira kemény ellenfelek, mint a 4-esben.
TVR védelmében: ezt a Shitre vonatkozó megállapítást már többektől hallottam.
Bocs, sietnem kell, még tudnám folytatni... -
AarPoe #13046 Te sem gondolhatod komolyan, hogy erre érdemben reagáljak. Bár látom, az előzőnek se volt sok haszna... -
Megkövetem magam, Ő a Dongónál volt. Ez megmagyarázza.
-
Jézusom, Punyek ott van még a százegyesben? Vagy már ilyeneket is beengednek...? Pilóta Úr. :\ -
kiskorúbézoltán #13043 "Bocs de ezt már máshogy nem tudom kérdezni..."
Ez is ott volt ugye? Előtte többször is próbáltam szép kultúráltan, kimondottan ügyelve, nehogy megsértsek senkit... Amúgy melyik volt sértő? A k*b*sz*tt fóka?
Ha meg akartalak volna sérten olyat is tudok írni, de nem teszem.
Ha az előző is sértés volt akkor bocsánatot kérek. -
VO101 tvr #13042 "bizonyos fokú (alapvető) intelligencia megléte"
ne kostolgassál már légy szíves kispajtás, tudod mindig van egy határ. :-D -
VO101 tvr #13041 "Na de akkor mi a k*rv* *st*n*rt ülsz be abba a k*b*sz*tt Fókába??? Ez itt a kérdés..."
"A bunkóság ettől még bunkóság marad... "
ugye ugye? -
AarPoe #13040 Azt hittem, egy század alapvető összekötő ereje - többek közt - az ellenfél tiszelete, és bizonyos fokú (alapvető) intelligencia megléte. Hát nem jellemző.
És ha az iménti roppant elmés megjegyzésed általános érvényű a klánodon belül, akkor egyikőtök sem méltó arra, hogy repüljön. Bocsánat, de ez a véleményem. -
kiskorúbézoltán #13039 Miért venném magamra? Bombázókkal repülök, a Spit meg nem az.
A bunkóság ettől még bunkóság marad... -
Tvr te is 1.22 óta repülsz. Jól tudod, hogy mindig volt szövi túlsúly. De ezen nyávogni immáron lassan 3 hónapja egy topicban nem hiszem el, hogy nem unalmas.
Kezdő bakfis koromban én is köptem az oroszopkra, hogy csaló gépek meg gyengébben modellezték le a tengely gépeket. de hosszútávon leszarom, mert akkor is 109-est vagy fókát repülötem volna a játékban ha éppen egy Harrier felszállási képességeivel és egy F-22 menetulajdonásgaival bír bármely orosz vagy angol típus. nem érdekel.
Magamért repülök(, mert szeretek) ha repülök, a hangulatlért és nem kicseszett statért. Anno a században is azért jártam repülni ,mert a TS-en közben még jókat lehetett ökörködni. A Stat csak arra jó, hogy megmutasd kinek van nagyobb nemiszerve. Nem értékmérőúje annak, hogy ki mekkora segítség egy légiháborúban. (szerintem többször váltam ki biztos lelövés mögül mint amennyit lelőttem, mert a páromnak segítség kellett, vagy mert éppen ő jobb poziban volt.) -
VO101 tvr #13037 "ebbe is bele lesz kötve" ;-) ééérted?;-) -
VO101 tvr #13036 Magadra vetted? ;-)
Erős nem erős ez van... :-)
Akinek nem tetszik nem repül vele. Vagy letörli a játékot.
-
AarPoe #13035 létedhez, bocs (csak mert tudom, hogy ebbe is bele lesz kötve, mert mért is ne) -
AarPoe #13034 az utolsó mondatod már csak a századpilóta-léttedre sem méltó