91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Lacusch69 #18075 Akkor gyűjtögess TIR-re... Aztán azt is köpködöd, mint az X52-est?
A hasonlatodról annyit, hogy az enyém annak a negatív előjelű változata.
Esetleg az a problémád, hogy csak célzsák vagy?
Azt hiszed, hogy technikai eszközökkel alapvetően változtathatsz ezen? -
Értem én amit mondasz,sőt el is fogadom. Ez a te nézeted.
Én meg azt mondom, olyan ez mint a háború. Minél több enemit le köll lőni.
Persze nem minden áron,de törekedni kell rá. A Pumáknál volt régen olvasható egy kis légi harc elmélet,ottan volt leírva. Vannak jó pilóták,meg vannak közepesek,meg vannak vacak pilóták.
Volt, meg van szerencsém repülni olyan srácokkal akik elől potyognak az ellenfelek, és nincs semmiféle komolyabb szerkentyűjük.
Ottan van Gida barátom,aki mindenkinél hamarabb észreveszi az ellenfelet,mellesleg taktikailag is kiváló. Vagy Maggi.
Minap egy szerveren repültünk,és csak azt látja az ember ,hogy félpercenként lelő valakit. (állítólag álmos volt). Vagy a pumák közül jó páran. Egy rácsapás egy gép. Ha összejöttek és elindultak hát nem nagyon hagytak ellenfelet az égen. Sorolhatnám reggelig,de egyiknek sem volt semmi kütyüje. -
Mostanában minden nap elkapok 1-1 spitet.Ma Moskitót szedtem le,Rexvian volt a pilóta neve,toplistás.Mintkét motorját kilőttem,szép fáklya volt:-) -
Nekem az ölemben van a bot,a lábam közt:-)Tehát a bal kezem a gázkaron jobbal a botot fogom,így kényelmes nekem az asztalra rakva lenne kényelmetlen.Black Widovom van,nekem tetszik. -
Én csak magamról beszéltem. Én több gépet lőttem le. Sokkal többet.
Erre mondottam, hogy embere válogatja. kialakult szokások kérdése.
De nem is azt élveztem, hogy többet, hanem azt, hogy hogyan. Sose a voltam teljesítmény motivált. Inkább a játékom minősége érdekelt jobban. -
(látom a hasonlatot se sikerült megértened, különben nem írtad volna azt az fps-es izét) -
Erőlködhetsz, akkor sem lesz igazad :) trackir, és hat switch ég és föld, nem csak az élmény miatt :) -
"Maradj nyitott, próbáld ki és meglátod mi lesz."
Aki nálam nyitottabb az festi magát:))
Nézd én kipróbáltam már ,de még úgyis azt mondom,hogy ehez a játékhoz egy jó joy kell semmi más. Persze egyetértek azokkal akik azt mondják,hogy az élményt lehet fokozni de az az élményről szól ,több gépet nem lő le ezáltal senki. -
Én csak akkor veszem meg ha Helló kittis sapkát is adsz hozzá,hupi lila színben 
-
Ja ha érdekel valakit a TrackIR akkor ide írjon.
[email protected] -
Ez egy alapvetően technikai eszközökre épülő játék. Ha az eszközök minősége javul, az eredményeid is javulnak. Egyébként meg ahány ember annyiféle, arról nem is beszélve, hogy mindenki a maga tapasztalataira alapozva vonja le a maga következtetéseit.
Maradj nyitott, próbáld ki és meglátod mi lesz. nekem mintha a fogamat húzták volna mikor megvettem a TrackIR-t de nagy élmény.
Jobb lettem e? Abban az értelemben igen, hogy tudtam legalább, hogy ki merre van. A legnagyobb előnye a cuccnak, hogy a térérzéked kifinomodik és szinte érzed azt, hogy mit kell csinálni és ki merről merre tart.
Egyébként még mindig megvan és eladó. Lentebb olvashattátok a srác rendelt, 45.000+postaköltség
Az enyémet már odaadom 30.000-ért 6dof, sapkás és hibátlan állapotú. -
nalyib #18064 Azért én megkockáztatnám, hogy mióta nem logi attack 3-mal tolom, még el is találok valamit:P -
Betojok! Szerintetek mennyire természetes a TR -el játszani. Ugyan a fejed forgatod,de a szemed a monitorra szegezed.Az természetes???
De nekem aztán mindegy ,én Vogel kartárssal értek egyet,attól ,hogy pedálod,Tr-ed mittudomén mid van nem leszel jobb. Az nem attól függ.
-
Igazándiból egyik sem.
Ennyi idö alatt, mióta "repülök" ezzel a szimmel, rájöttem, hogy csodák nincsenek. Soha nem lesz belölem az átlagosnál jobb pilóta.
Viszont nagyon izgat és izgatott is, mit lehet dolgokból kihozni. Szeretek fejlesztgetni, bár a mostani gazdasági helyzet, most az erre irányuló törekvéseimet eléggé megnyirbálták.
Igazából az érdekel, milyen lehet repülni. Ez tudom, csak pótlék, de nem tehetek róla, hogy anno, fiatal koromban, az orvos kiszórt a válogatáson, így repülési pályát nem választhattam. -
Összességében nem bonyolult a dolog.
Íme egy rajz róla, hogyan is néz ki a dolog:
Gameport
Ha nem idegen töled a barkácsolás, ez sem fog komolyabb gondot okozni. -
"2. Voltak virtuális sisakokra már próbálkozások, valami Virtual FX rémlik nekem. Nos annál még a gyártók is azt javasolták, hogy 30 perc használat után pihenjen a játékos, mert egyensúly zavart, szédülést, rosszullétet okoz."
Igen jól emlékszel! A Budapesti vidámparkban ki is volt rakva, és ki lehetett próbálni a Mechwarrior 3-mal...!
Én ki is próbáltam, de kb. 3 perc után le kellett vennem, mert hányingerem lett tőle!
A gond az volt, hogy a fejemet vadul forgattam, de a szemem egy közeli FIX pontot nézett!
"A TrackIR-röl már írtam korábban, van némi rálátásom, hiszen már néhány éve használom.
Nem lesz senki ettöl jobb pilóta, nem lesznek jobbak az eredményei sem. Egy valamiben segit, szabadabban, az igazihoz kicsit hasonlóbban lehet benne nézelödni."
Ha szabadabban tudsz benne nézelődni akkor az segítség, így jobb eredményhez vezet!
Jobb pilóta ettől valóban nem leszel...
De ha egy gyorsabb autóval mész, hamarabb megteszed ugyanazt a távot! Ettől még jobb sofőr sem leszel!
Viszont az eredményeid jobbak lesznek itt is!
Erre a legjobb példa a hölgy ismerősöd!
De mi is a lényeg?
Jobb pilóta akarsz lenni, vagy azt szeretnéd ha az eredményeid lennének jobbak?
-
nalyib #18059 A trimmel +1 "gombot" nyerek (gondolom neked is 8-irányú a nézetvezérlő), mert a FOV-le a hátrahúzás, fel az előre, semlegesbe pedig a fel-balrával teszem, amire "magányos" funkciót nem tehetnék, mert nem lehet elsőre beletalálni.
Szeretem még feltenni a "toogle FOV" opciót, ami a három leggyakoribb látószög közt váltogat. Vagy a kétféle kameraállást (közép/revi).
Az egérre a flaps le/fel és a kerékfék kerül (utálok nélküle taxizni). -
tothgyorgy #18058 Ha tudod írd le hosszabban hogyan csináltad. Lehet priviben is. Engem érdekelne, rossz gémportos botom meg van. -
Anno, mikor a Saitek 3D-t használtam, készitettem mellé egy kis "dobozkát". A doboz tartalmazott 4 potmétert és 4 db nyomógombot. Mint bizonyára többen emlékeznek még, a régi game portos idöszakban ez volt a max, amit tudott kezelni a port. Nos, én egy kibelezett botkormány kábelét használtam fel, a doboz maga pedig egy, müanyag iroszer tartó doboz volt.
A négy gombot, valamint a 4 potmétert szabadon konfigurálhatjuk. A trimmeket tettem a potikra, a gombokra pedig olyan, kevésbé használt funkciókat ami jó ha kéznél van, de annyira nem kell, hogy a Saitek gombjait "áldozzam" erre. igy sikerült elérni, hogy a billentyüzetet tulajdonképp félre is lehetett tenni (rádiós).
Érdekes volt igy repülni. Mielött megkérdenétek, mi a 4-ik poti, mert csak 3 féle trimm van, nos arra a fékszárnyat tettem. Olyan gombokkal láttam el a potikat, ami iránymutató, igy tapintás utján is tudtam, mennyire van kiengedve például a fékszárny.
Akinek van kedve barkácsoláshoz, kevés munkával, "felturbozhatja" a kezelöszerveket.
Természetesen, az Il-2-nek hála, szabadon szárnyalhat a fantázia, mit hova konfigurálunk.
-
tothgyorgy #18056 Also. A 8-as rossz. Pontosabban a bot mozgatása rendszertelenül aktiválja. A fegyvereket én is így használam. Össztűz 1 + 2 túzgomb. A 3. a rakéta (gyakorlatilag nem használt). Lehet rárakom a térképet. A trimmel adtál 1 jó tippet. Én is rárakom talán.
-
nalyib #18055 Lacusch te hetszviccselsz nem? Küldj már neki egy tracket és megnyugszik:P -
Lacusch69 #18054 Nem tehetek róla, ha hülye vagy hozzá, és ügyetlen a kezed...
Egyébiránt szólj ki Irakba, hogy hülyeség állandóan rohangálni a sivatagban, amikor PC-n is lehet FPS-t játszani. -
nalyib #18053 Nem tudom mennyire állna neked kézre, de nekem pl külön jobb érzés, hogy "fegyver 1+2" gomb helyett simán lenyomom mindkettőt.
Szokni kellett, de most még egyszerűbb is, mint 2 régen fegyverre 3 gombot haszálni.
Felső vagy alsó gomb rossz? Ha alsó, akor a fenti 8 funkció azért sok mindenre jó. Én most ilyeneket pakolok fel mint navifény meg térkép, mert bár csak 2-vel van több gombom, mindenre elég. Még a trim is ott van. -
tothgyorgy #18052 Az én botom viszonylag kevés gombbal rendelkezik, így nyúlkálok a billentyúkhöz rendesen. Légiharcközben, pláne ha üldöznek, csak az egeret markolászom a balommal. Egyébbként Saitek cyborg 3d-m van. papíron 8 gombbal (1 nem jó), ebből 4 a fegyvereké. A deszka nem rossz, mert ráfektetheted a lábaidra, csak ne mozogjon. -
nalyib #18051 Hány funkciót használsz harc közben?:) Milyen botod van?
Az ölemben van egy szélesebb deszka, rajta balban egér, jobban bot. Az egéren 3 gomb van, a bot tetején 6 gomb, a hat switch 4 irányát további 4 gombnak használom. Ez 13 funkció.
Ha Saiteked van, vadász/bomber/jabo esetre külön profilokat használhatsz, sőt valamelyik gombból csinálhatsz "shift"-et.
Addig csak kibírod nézelődés nélkül, míg futót eresztesz, lámpát kapcsolsz, motort indítasz...:) -
tothgyorgy #18050 Direkt nem sisakot írtam. A szemüveg alatt fölött el lehet látni. Én inkább az ár miatt aggódok. Mennyibe kerülne? -
tothgyorgy #18049 Nem maga az egér lassú, hanem a kezelése. Csak két kezem van, az egyik a joyon, amásik marad mindenre. Nem biztos hogy egerészek, mert más fontosabb dolgom van. Közben a dolgok zajlanak akár másodpercekig is. Szerencsére a joy elég masszív, jól fekszik az asztalon. Senkinek nem javaslom az ölemből irányitok hülyeséget. Két kézzel fogni a botot messze nem ideális. Na így aztán tényleg kéne még két kéz. -
...mellesleg oda kell nyúlni hozzá -
Olyan kényelmi szolgáltatás, amivel jobb lehetsz. Mert a fejmozgással való nézelődés természetes, viszont ilyen utánzó gombokkal pöcsölés, nem csak kényelmetlen, de még lassú is. Hiszen trir-el odakapod a fejed, gombokkal meg kicsit le/fel, kicsit balra/jobbra, majdnem ott van örülünk, áthúz 500-al tőlünk pár méterre, hopp a hat switchel el is vesztettem, mert nem lehet vele gyorsan reagálni... -
Ez felvet némi problémákat:
1. Ha szemüvegben van a monitor, hogyan látod a billentyüzetet? :)
2. Voltak virtuális sisakokra már próbálkozások, valami Virtual FX rémlik nekem. Nos annál még a gyártók is azt javasolták, hogy 30 perc használat után pihenjen a játékos, mert egyensúly zavart, szédülést, rosszullétet okoz.
A TrackIR-röl már írtam korábban, van némi rálátásom, hiszen már néhány éve használom. Nem lesz senki ettöl jobb pilóta, nem lesznek jobbak az eredményei sem. Egy valamiben segit, szabadabban, az igazihoz kicsit hasonlóbban lehet benne nézelödni. Nem csak saját tapasztalat, néhány ismerösöm, aki kipróbálta és repült nálam, egyértelmü célzást tett a boton lévö kapcsolók és ezen eszköz közötti összefüggésre. :) Azóta volt aki vásárolt ilyet, volt aki inkább nem repül, mig nem szerez be egy példányt.
Talán a legmeggyözöbb érv az, mikor egy kedves hölgy ismerösöm vette azt a fejébe, hogy tanitsam meg neki ezt a szimulátort használni. Szándékosan nem írtam le azt, hogy megtanítani repülni, hiszen ennek a programnak nincs túl sok köze a valósághoz. No de, szegény ember azzal repül, amire futja. A boton lévö kitekintö kapcsolókkal kezdtük a tanulást. Hosszabb idö alatt sem sikerült megbarátkoznia vele. Gondoltam, beledobom a mélyvizbe. Sapka fel, röviden elmagyaráz fel-le jobbra-balra, elöre-hátra mozgást, 10 perc múlva, már közölte, hogy ne ácsorogjak ott melette, hanem foglaljam el magam valamivel, mert ö most már jól el van. Ebben maradtunk. Azóta rendszeresen repül, természetesen a vadászpilóta dolgok nem érdeklik, sem a lövöldözés. Viszont kedvenc gépe lett az Fw-189, meg kedveli a He-111 bombázót.
Nehogy szó érje a ház elejét, leírom, hogy full reál beállításokkal kezdtem neki az oktatást, két könnyítéssel. Az egyik a speed bar bekapcsolása, a másik meg a térképen a sajátgép ikon.
Megtanulta a föbb kezelöszerveket használni, tud taxizni, felszállási pozicióba állni, felszállni, repülni meghatározott magasságban, sebességgel, A pontból eljutni B-pontba, jah és ami a legfontosabb, le tud szálni.
Sokféle géppel repült már, de az emlitettek a kedvencek. Már az meg sem lepö dolog, hogy BF-109-l is le tud szállni, bár ott néha törik a futó.
Összességében ismét csak azt próbálom kihangsúlyozni, hogy a TrackIR nem "csodafegyver" inkább kényelmi szolgáltatás. Ha van rá pénze az embernek és hajlandó is rá költeni, nem fogja megbánni. de ettöl senki nem lesz ACE pilóta. -
nalyib #18045 "Én egeret használok. Meg lehet szokni. Persze nem olyan gyors mint a tr, de olcsóbb."
???
van különbség a két hardver közt, de hogy lehet azt mondani, hogy az egér "lassú"?:DD emeld az érzékenységet, úgysem célozni kell vele... -
Sztem akkoris pontosabb az egér, mint a TIR. Kövezzetek meg, de ha 3 kezem lenne akkor egereznék. TIR miatt szabadabb lett az egyik kezem. -
nem fogják elfogadható áron adni, mert konkurrencia nincs, és mert otthon csak nehezen tudnád legyártani. Ezen van az igazi haszon, ki is használják -
tothgyorgy #18042 Persze az igazi az volna, ha egy szemüvegbe lenne beépítve az egész. Úgy lenne igazán élethű. Előbb utóbb meg is lesz. Akkor én is megveszem, pláne ha elfodaható áron adják. -
Jó akkor szólj az igazi pilótáknak, hogy tegyék egy keretbe a fejüket ami mozgatja, és egy akárhogy beállított hat switchel nézelődjenek, mert az tökjó, és ugyanolyan. Vajon 100-ból 100 fog elküldeni melegebb éghajlatra? Na kb ilyen a viszony egy szarfos hat switch, és a trackir között. -
tothgyorgy #18040 Én egeret használok. Meg lehet szokni. Persze nem olyan gyors mint a tr, de olcsóbb. Majd úgyis kell egy jobb gép, egy jobb joy, jobb net, egy zsák pénz.
-
Lacusch69 #18039 Ha azt a nyamvadt hat switchet egérként állítod be az X52 profiljában, teljesen folyamatosan tudsz nézelődni. -
jó dolog az biztos. Én nem is a dogfight-ban élveztem az előnyét, bár kétségtelenül jobban szemmel tudod vele tartani a légteret, hanem abban, hogy sokkal nagyobb realitást kölcsönöz a játéknak. -
De mindenkit le fogok szedni vele az égről!
-
Az szívás:(((