IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Ez felvet némi problémákat:
1. Ha szemüvegben van a monitor, hogyan látod a billentyüzetet? :)
2. Voltak virtuális sisakokra már próbálkozások, valami Virtual FX rémlik nekem. Nos annál még a gyártók is azt javasolták, hogy 30 perc használat után pihenjen a játékos, mert egyensúly zavart, szédülést, rosszullétet okoz.
A TrackIR-röl már írtam korábban, van némi rálátásom, hiszen már néhány éve használom. Nem lesz senki ettöl jobb pilóta, nem lesznek jobbak az eredményei sem. Egy valamiben segit, szabadabban, az igazihoz kicsit hasonlóbban lehet benne nézelödni. Nem csak saját tapasztalat, néhány ismerösöm, aki kipróbálta és repült nálam, egyértelmü célzást tett a boton lévö kapcsolók és ezen eszköz közötti összefüggésre. :) Azóta volt aki vásárolt ilyet, volt aki inkább nem repül, mig nem szerez be egy példányt.
Talán a legmeggyözöbb érv az, mikor egy kedves hölgy ismerösöm vette azt a fejébe, hogy tanitsam meg neki ezt a szimulátort használni. Szándékosan nem írtam le azt, hogy megtanítani repülni, hiszen ennek a programnak nincs túl sok köze a valósághoz. No de, szegény ember azzal repül, amire futja. A boton lévö kitekintö kapcsolókkal kezdtük a tanulást. Hosszabb idö alatt sem sikerült megbarátkoznia vele. Gondoltam, beledobom a mélyvizbe. Sapka fel, röviden elmagyaráz fel-le jobbra-balra, elöre-hátra mozgást, 10 perc múlva, már közölte, hogy ne ácsorogjak ott melette, hanem foglaljam el magam valamivel, mert ö most már jól el van. Ebben maradtunk. Azóta rendszeresen repül, természetesen a vadászpilóta dolgok nem érdeklik, sem a lövöldözés. Viszont kedvenc gépe lett az Fw-189, meg kedveli a He-111 bombázót.
Nehogy szó érje a ház elejét, leírom, hogy full reál beállításokkal kezdtem neki az oktatást, két könnyítéssel. Az egyik a speed bar bekapcsolása, a másik meg a térképen a sajátgép ikon.
Megtanulta a föbb kezelöszerveket használni, tud taxizni, felszállási pozicióba állni, felszállni, repülni meghatározott magasságban, sebességgel, A pontból eljutni B-pontba, jah és ami a legfontosabb, le tud szálni.
Sokféle géppel repült már, de az emlitettek a kedvencek. Már az meg sem lepö dolog, hogy BF-109-l is le tud szállni, bár ott néha törik a futó.
Összességében ismét csak azt próbálom kihangsúlyozni, hogy a TrackIR nem "csodafegyver" inkább kényelmi szolgáltatás. Ha van rá pénze az embernek és hajlandó is rá költeni, nem fogja megbánni. de ettöl senki nem lesz ACE pilóta.