91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Lysandus #27756 Tényleg szép. De nem az volt, hogy Szobránc fölött nem vesztettünk gépet? -
Ja én azt hiszem kihagyom a Rigó dogszervert, már meguntam hogy örökké ugyanazt a 4 mapot teszik be, ugyanazokkal a gépekkel, közeli repterekkel,nem lehet jól fókázni rajta, mindenki lent molyol 100 m-en, ha 4000 en vagyok senki sincs fent,a lentieket nem látom, ha lemegyek akkor meg tuti vki megjelenik 3000-en felettem, meg zavar az ikon is, de nagyon, ha olyan War cloudsos lenne (hogy csak a friendly legyen és enemynek csak egész közelről, vagy semmi) még elmenne, vagy anélkül lenne -
A tegnap Szepy mesterrel a War Cloudsra mentünk, jó sok népvolt, lőttünk mi is, lőttek minket is, csak a ts-el volt gond, a feleségem az államvizsgára készült, nem tudtam hangosan kommunikálni, Szepy meg nem hallott jól, sokat nem mentünk, kb egy órát, de jól telt:
Eredmény: 1 hajó, amivel megnyertük a pályát, 3 tempi meg egy P47, amit Szepy meglőtt, de csak füstölt, és amikor belelőttem pont a 100m-es konvergenciáról a 2 db 30-assal meg a többi apróbbal megnyomtam, annyira intenzíven párolgott el hogy a szárnyam lement.. DE jó volt látni amint a P47 hirtelen elfogy, továbbá még 2 alkalommal összementem az ellennel, meg kétszer egy föld nevű bolygóval ütköztem össze amíg a trimmel ügyetlenkedtem, mert még nem vagyok megszokva teljesen a gombokkal, de a vége felé a 2%-os találati arányról feltornásztam 5-6% ra. -
Szepy2884 #27753 Ja, még mielőtt teljesen elbíznád magad, azt azért még hozzátenném, hogy semmit sem ér 4 légigyőzelem, ha a leszállást totál elszúrod. Tudom, a fóka nehezen lassítható leszállásnál, de szerintem érdemesebb a kifutóra, vagy a taxira letenni, de a kettő közé semmiképp sem. És a megállást is inkább a kerékfékekkel oldanám meg és nem a benzin és olajhordókkal
-
Srácok, ma este egy összépi vadászat valamelyik szerveren? Nekem tegnap egyátalán nem ment mert elöször a pálinkásüveggel harcoltam repülés közben, utána meg kissé le voltam zsibbadva;) Ma kiköszörülöm a csorbát. Egyébként a Riga ugyanúgy kidobott tegnap mint ahogy szokott. -
Szepy2884 #27751 Gratulálok ifjú padavan! Tökéletesen elsajátítottad a "Fóka filozófiát".
Okosan és hidegvérrel repültél és ami fontosabb, hidegvérrel céloztál az első esetben. A második lövés szintén tökéletes volt, az elétartást látom nagyon jól érzed. Én sem csináltam volna jobban, elhiheted. A harmadiknál már látszott, hogy elöntött az adrenalin és már reszkető kézzel nyomod le a elsütő billentyűket, de ezzel nincsen semmi baj, mert végül is nagyon ügyesen rajtatartottad a revit és szépen leszedted. A 4-dik lelövésedre lehetsz a legbüszkébb! Nagyon helyesen cselekedtél, hogy a 3 lavor amelyik üldözte a Henkel-t a két közelebbit hagytad és kihasználva a nagyobb sebességedet a távolabbira és a magasabbikra öszpontosítottál amelyik nem csak a Henkelre, de később rád is nagyobb veszélyt jelentett volna, ha az előző 2-vel leállsz forgolódni. Magyarán jól mérted fel a helyzeted, jól választottad meg a taktikát és eredményesen védted meg a Henkelt.
A repülésed olyan jól sikerült, hogy példaértékűnek ítélem és bátran tanácsolom tovább küldésre mindazoknak, akik a Fóka harcmodorát szeretnék elsajátítani.
S! -
Zsolt7411 #27750 Sziasztok
Ez a játék egy nagy rizsa!Felmentem játszani egy szerverre a szövetséges oldalon kezdtem egy Buffalóval simán egy rövid sorozattal egy focke wulfot lelőttem meg még egy párat.Aztán felmentem egy Bf 109-g2 vel azt hiszem azzal na mindegy 5-6 vagy még több 20 mm-es lövedékkel nem tudok lelőni egy spitfire-t vagy vagy akár milyen szövetségest.De ha szövetségessel vagyok akkor meg elég egy ici-pici sorozat és lángolva hull alá az ellen!Jó nagy rizsa játék a kedvem is elment tőle!bocs de nagyon ideges lettem ettől ha rosszat írtam töröljétek,de muszály volt kiadnom a dühöm!Sziasztok -
a fordulóharchoz hozzászólva, ugye mint tudjuk Hartmann tartja a rekordot 352 lelőtt géppel, és az ő taktikája az volt, hogy olyan közel kell menni amennyire csak lehet, ott nem lehet mellélőni
mint látjuk ez működött is
viszont azt is olvastam, hogy egyszer pl 4 mustang megtámadta, és lelőtte mindet fordulóharcban
tehát azért tudott valamit a dogról is mégha nem is volt a kedvence (ezt ő maga mondta)
ezzel csak azt akarom mondani hogy szerintem a játék ezt a fílinget jól visszaadja (már ha próbálsz ésszel játszani): a biztos killekre mész mondjuk egy waron, túl akarod élni, nem állsz le forgolódni, de ha kell akkor ismered a gépet és magadat annyira, hogy tudod mit lehet kihozni belőle
és ez az amit nagyon becsülök Hartmannban, hogy nem véletlenül lett ő a legjobb, nem azért mert közelről könnyű löni: odaáig el is kell jutni, és ha kellett meg is tudta védeni magát -
messerharcos #27748 Szepy küldtem tracket, kiváncsi vagyok a véleményedre
-
Szepy2884 #27747 Érdemes belenézni a feltöltő többi művébe is, mert azok is fantsztikusak! -
messerharcos #27746 lehet 2 óra se -
messerharcos #27745 a köviben emilel kaptam le egy p-40-et, aztán átmentme küsőnézetes szeróra, ott elkaptmam bombávalegy felszálló gépet, a 2 küldiben viszot lekaptak. A mérleg ma: kb 2 óra repkedés, 6 gép 1 halál:D -
messerharcos #27744 Sziasztok! ma csak 4 küldit repültem teljesen végig, másik kettőnél riga szarakodott.
Fókával repültem az elsőt, felmentem egyből reptér körül 3000 környékére direktbe nagymagaságba vadászni, elmentem a repterük fölé kikerülve a csetepatét, hopp, egy gyanutlan lavor tört szét zren. Mentem tovább, leszedtem mégegyet ami enyhén fordult és kissé szemből kaptam le, aztán mentem tovább, Pogi bajban volt 2 lavor a nyakán, csak fordulózott, kicsit lasultam, az egiknek lekaptam a csűrőjét, ami hazament valszeg, a másikat visznt, bár irto idegbetegen szarul céloztam, de leszedtem:D
Mentem tovább, belementem egy alacsonyan folyó küzdelembe, két lavor előttem, a közelebbi észrevesz, kiválik, mondom nembaj, megyek a meszibre, be is értem, azt is megszabaditottam a szárnyától:D
A haverja láttam követni akart ezért lenyomtam az orát és tüztem haza.
fel se mertem nézni 5 percen át hátra, csak egyenesbe toltam, végül leszáltam, bár elég szarul, levágtam fél szárnyam leszállás közben. Tehát 4 gép egy repülés:D
ÉS ami király, tracket is csináltam:D
mint kiderült, az a lavor nagyon hamar kivált, nem kövtett hiába remegtem:)
-
Zoli105 #27743 De azt hogy tankkal mehess hogyan kell megcsinálni!? arra kíváncsin lennék ! -
Szepy2884 #27742 senkiT.
A rajzfilmek meg kissé kikoptak az emlékezetemből, de mindegy is ki írta. -
Szepy2884 #27741 Ja, bocs :))
A válasz azt hiszem egyértelmű, de ne sértsünk meg senki. :)) -
Egy veteránt sem fognak széttépni a bemutatón. Pár éve volt szerencsém a Piros 7-ben gyönyörködni. Én arra számítottam, hogy a motor végig bömbölve, teljes gázzal fog pörögni és 50 méter alatti magasságon tépkedni ahogy én szoktam leszállás előtt. :D Nos, szépen felpöfögött legalább 300 méterre vagy még feljebb, majd ott orsózott, looping, fordulózgatott, de semmi extrém manőver. Végül (emlékeim szerint) levett gázzal leszállt, majd a helyére gurult. Kissé csalódott voltam, de megértettem, hogy a több mint 30000 legyártott példányból csak 2-3 repülőképes 109-re nagyon de nagyon vigyázni kell.
Két héttel később a Rote 7 leszállás közben berádlizott, kiszakadt a motor és megsérült a szárny... -
mielőtt félreértenél valamit, erre a mondatra írtam:
"hogy akkor kinek is van csíter gépe?"
-
Azt ne feledd,hogy a show-kon nagyon finoman bánnak ezekkel az öreg technikákkal. Biztosan közrejátszik ez is,hogy nem mutatnak keményebb manővereket.
Kéne olyan film amiben frankón megrángatják a vasakat és kiderülhetne miket is tudtak valójában. -
Szepy2884 #27737 Szereted a szőlőt? -
Hurrá, akkor már repülök is -
Van ujra Riga. Megtákolták mert most nem dobál ki. -
Lacusch69 #27734 Megnéztem a "tecsöveden" néhány airshow dogfightot.
Hát mit mondjak... egyik részről sem láttam azokat a manővereket, amik Olegék szerint bőven beleférnek a játékba.
Sokkal inkább a 2.vh-s guncamokra hasonlított.
ITT EGY
(Oké: nem eredeti Messzer, hanem egy Buchon van a videón) -
Ezek szerint Szepy mester Te csíter vagy, de nem a G2 miatt, hanem mert fejben csítelsz.
Tessék róla leszokni! :D
-
A kiselefánt szokott ilyeneket írni. -
Szepy2884 #27731 Hát, embere válogassa! teccik éteni?
-
."" A jó pilóta nem a gépétől az, hanem ami a fejében van. ""
PL sör,bor ,pálinka?
Speciel full részegen sokkal jobban megy:) Akkor ez a megoldás?
-
Szepy2884 #27729 Köszi, megkaptam és megnéztem amire kiváncsi voltam.
Az egyik 77-es kollégával volt egy kis harcom, amire ngyon büszke voltam, mert mindent úgy csináltam ahogy az a nagykönyvben le van írva. Ő lavorral jött én meg G2-vel voltam. Az addigi fordulózást azonnal elvetettem és inkább energiát igyekeztem gyűjteni. A kolléga sem adta fel, és dühödten kapaszkodott utánam. Amint láttam, hogy elég magassági fölényem van és a pozicióm is alkalmas a lecsapásra, azzonal ráborítottam és minden alkalommal (összesen 3x) sikerült is találatott bevinnem, amivel nem csak a gépét, de a morálját is sikeresen rongáltam. Olyannyira, hogy még be is írta (ezt csak most a track-en vettem észre) "hogy akkor kinek is van csíter gépe?" majd röviddel ezután szándékosan benyomta a gépét a földbe.
Innen üzenem a kedves kollégának, hogy sose adja fel, mert egyáltalán nem repült rosszul! Ahelyett, hogy chat-el, inkább öszpontosítson a harcra és csak a győzelmen, vagy a menekülésen járjon az esze és sose azon, hogy "persze neki jobb a gépe én inkább feladom". Még akkor is ha előnytelen pozícióban van. Ha nem idegesíti magát (ezzel csak az én malmomra hajtja a vizet) és nem a feladáson kondolkozik, talán megmenekülhetett volna, vagy akár le is rázhatott volna.
Remélem ha olvassa ezt, megszívleli a baráti jótanácsot. A jó pilóta nem a gépétől az, hanem ami a fejében van. -
Lebowski #27728 :D:D:D B-25ös fülke :D:D hát ez kész. jót nevettem.
bármit meg lehet csinálni a játékban, mivel visszafejtették a forráskódot. így született a sok mod is. de ezt azt hiszem már részletezték itt :) -
Zoli105 #27727 Ezt a videot ezen az oldalon találtam amit linkeltél Manfréd : http://www.youtube.com/watch?v=h2FAU04yoa8&NR=1
Hát elég érdekes ilyet lehet csinálni az Il2-ban vag kell hozzá valamilyen mod vagy patch!? -
55manfred #27726 Ime egy másik MOD -os oldal:http://www.allaircraftsimulations.com/forum/index.php?sid=05e06d7443eff716a2627952a75e2508 -
ugyanonnan, főleg kezdőknek, de nemcsak - védelmi manőverek: link -
Tudom ,hisz olvastam én is.
De jellemzően az oroszok ellen használták,hiszen ők kis kötelékekkel operáltak ,így a magyarok fel tudták velük venni a harcot.
Az USA vadászai ugye mind számbeli,,mind általában magassági fölényben voltak,ott nem nagyon volt helye a forgolódásnak.
Na most ugye ez a harcmodor annak is volt köszönhető,hogy CR ek en tanultak nagyon sokan és ez a mondhatni rossz beidegződés abból maradt.
De mint mondtam sokan rajta is vesztettek eme virtuskodásnak, a németek gondolom nem véletlenül illették emilyen jelzővel a dolgot. -
Lacusch69 #27723 (Lacának is)
"A magyar - fordulóharccal végződő - eljárást a németek lovagias, de 'öngyilkos' módszernek minősítették."
Punka: A "Messzer" 68.o.
Egyébként a könyvben sok helyen lehet olvasni fordulóharcról. -
2.10 nél betyárosan megrángatja a ratát -
1.00 nál a lavor igen nyugodt -
0,27 nél elkezdik lőni a hurrit ,a végén vagy sérült a futó és magától kiesett vagy megadta magát. -
De még a zene is azt sugallja ,hogy az ERŐ velünk van:))) -
Csak gondoljunk bele ,hogy eleve a nagy terhelésű manővereket nagyon kevesen bírhatták elviselni. Gondolom ez olyan ,hogy rengeteg pilóta van aki ügyes ,de pl a Red Bullon nem sokan vehetnének részt. Nos ez már igencsak leszűkíti azon vadászpilóták számát akik képesek voltak intenzív manőverekre a légi harc alatt. Voltak ilyenek minden nemzetben ,de szerintem nem kéne sokat számolgatni ha pontos adatot szeretnénk.
Ugye a német ászok főleg a keleti hadszíntéren arattak nagy számban ,de amint olvastam ott gyakorlatilag sokszor célt repültek az orosz pilóták,főleg kezdetben. Valamelyik könyvben tán a hazámért repültem ben volt ,hogy gyakorlatilag 2 fókával nem győztek leszállni lőszert vételezni mikor az oroszok a várost támadták. -
És hogy nehogy egyoldalú legyen
A messzer sem csinált palást orsót meg egyebeket:)