91397
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Lacusch69 #39886 Bocs, prop.lapát törés. -
Lacusch69 #39885 Nem nehéz, mert a finalon vagy a Messzerrel, amikor valami bedöglik.
Rutinos dogfight harcosok ettől sokkal nehezebb körülmények között is hazahozzák a gépüket.
Ami elromolhat: csűrő, magassági, olajtűz, prop.tengely törés, végzetes motorhiba, hidraulika szivattyú, meg volt még egy-kettő.
Leszállás után értékel, én megcsináltam mindet "Excellent"-re.
Persze át is lehet szerkeszteni a missiont (én a FMB-be tettem), hogy nehezebb legyen: nehézkesebb gép, nagyobb távolság, kisebb magasság stb...
Ettől függetlenül kezdőbb pilótáknak erősen ajánlott! -
Hmm, ez érdekes, este majd megnézem. Egy srác olyan missiont állított össze, amiben véletlen hibákat generál repülés közben, és neked úgy kell leszállni.
1c forum - [scripted Mission] Emergency Landing -
Haha, jogos. Hitler után szerintem Churchill jött a sorban, ha a veresek utálatáról van szó :) De itt az oldalakat hagyományosan vörös és kék oldalnak hívjuk, márcsak az ikonjaik alapján is. -
asw27 #39882 Emlékeim szerint a "vörösök" nem játszottak szerepet 1940-ben.
Az angolok biztos morcosak lennének ha vörösöknek nevezték volna őket. -
Nem így van.
A Spit I és a Hurri nem olyan über, mint a Spit IIa, de az nem is egy "évjárat" az E-3-al. De ezt többször leírtuk már itt. Spittel tényleg könnyebb dolgod van, ha kezdők közt kell lövöldöznöd, ha forgolódó Emilekkel harcolsz (ahogy il2-ben is). De ha olyan német ellen repülsz, aki csak magassági fölényből támad, megtartja az energiáját és lehetőleg el is talál ha lő rád, akkor ugyanúgy nem lesz esélyed ellene, mint il2-ben.
A mostani FM nagy magasságú része biztos változni fog, nem csak a meszának vannak gondjai magasan, hanem minden gépnek. Stuka sem tud 6000 m fölé emelkedni, pedig még a manualban is 9200 m lenne a csúcsmagasság.
Azt, hogy kijavítják, ha valami hibás, arra egy konkét példát is tudok mondani, ott a mesza ívelője. Manualban benne is van, konkrétan leírják, hogy "az ívelőt kézzel kezelték, egy vagy két (!) percig is eltartott míg teljesen kitérítették, ezért a landing flaps-et nagyon ritkán használták". Mikor 1C fórumon írtam, hogy ez lassú, ott is példálózott az egyik spanyol srác, hogy olyan pilótákkal beszélt sokat, akik a BOB forgatásán (1969-es film) 109-es Buchont repültek, "szerintük is beletelt egy percbe amíg kiengedték, szorult a hajtókerék, és csúszott az olajtól" (kösz b+, talán karban kéne tartani :) ). Volt viszont egy video (one summer two messerschmitts), amiben kabinból felvesznek több repülést, az egyiken tisztán látszik, milyen gyorsan tudja betekerni az ívelőt. Azt belinkeltem, és a következoő patchban már ki is javították (én lepődtem meg rajta a legjobban, mert 1C-től hivatalosan senki nem szólt hozzá a fórumban, gondoltam le sem sz*rják). Ami most van benne, ez már teljesen elfogadható sebesség. -
messerharcos #39880 De sajnos szerintem nem fogják:( Válaszolva mindkettőtöknek, nekem az a véleményem, hogy amig világ a világ mindig a spit lesz az überkirály. Hogy miért? A szövik nyerték a háborút. A győztesek irják a történelmet. ráadásul ez bárcsak egy szimulátor, a kora mához közeli és van benne bőven ideológia. Az egyik fél mindig is elitélt lesz és nem irhatja át a történelmet a végeredmény tekintetében. Anglia felett ha ez nem is teljesen igaz de általában a háború alatt a német volt kevesebben jobb technikával, és a túlerő győzte le. És valakit túlerőben legyőzni nem a leghősiesebb legférfiasabb érzés. Online ráadásul nincs is lehetőség hogy mondjuk az egyik oldalon többen legyenek, igy egyenlő számban a jobb német haditechnika az ésszel való harcal győzne. Ez viszont semmi áron se történhet meg és elsősorban azért van egy a szim hogyx a vörös oldalon repülők érezzék hősöknek meg firfinak magukat ahogy a gonosz ellen harcolnak és vigyorogjon magában, milyen jól elvertem azt a 3 messert egyedül milyen jó lettem volna 40-ben. A messerpilóta ilyet ne nagyon érezzen. No nem tudom érthető volt-e a gondolatmenetem de én igy látom. Aztán lehet nem igy van. -
Nincs értelmes magyarázat erre, nem is lehet. Amikor az il2 kijött, sokkal kevésbé igényelték az emberek a full real szimulátorokat (kb fogalmunk sem volt róla, neten még alig voltak fent ilyen eredeti leírások, tesztek), akkor még el lehetett intézni ennyivel, hogy "az orosz levéltári adatokban ez volt benne, ez van a játékban is". Ma már szerintem meg lehet győzni őket arról, ha valamiben tévednek - és jó forrásanyagod van erről - hogy kijavítsák. -
Lacusch69 #39878 A célkeresés szempontjából igazad van, nehéz lesz lejjebb észrevenni valakit.
Viszont ha 6-7k-n összefutunk egy angol géppel, hacsak nem nagyon kezdő (de a kezdők nem mennek ilyen magasra), gyakorlatilag esélytelenek vagyunk.
-
Egy motorindítás - ha csak a motor beindítását nézed - sokkal bonyolultabb már nem nagyon lehet, amivel tudják pl az FSX-es szimulátorokban is növelni a klikkelési számot, az a repülésre való felkészítése a gépnek. Feltöltik minden kőolaj származékkal, vegyszerrel és oxigénnel, amit az igényel, befészkeli magát a pilóta, eligazgatja, bekapcsolja az oxigént, rádiót, ernyőt, hevedereket, letörlik neki a szélvédőt, leszedik amiket le kell, felteszik amiket fel kell, és utána megnyomja azt a pár gombot, amitő elindul a gép. Ilyen codban biztos nem lesz, hacsak valami modder ezt bele nem teszi (nekem is tetszene egyébként) :) -
Lacusch69 #39876 Egy CoD játékos a sok közül, akinek hasonló a véleménye, mint nekem (és másoknak).
De tudsz rá valami értelmes magyarázatot, hogy miért kell manipulálni a repülési modellel (és többnyire a vörcsik javára)? -
de pl a spitet, hurrit is kb olyan egyszerű indítani mint a messzert..
a mixture pl kétállású, kb fél perc és üzemmeleg a motor, stb
a spitnél kell csak figyelni hogy amikor indítasz a kázkar picit előre legyen nyomva és nem szabad levenni alapra mert leáll, kb ennyi a különbség
tényleg jó lenne ha megcsinálnák full realisztikusra -
Zézoli #39874 Üdv!
Hurrival mentem offline, összeütköztem egy Dornierrel. Leszakadt a bal szárnyam, talán fél méter maradt belőle. Még jó tíz percet repültem, a csűrő nélkül is egész jól irányítható maradt a gép, végül leszállásnál, saját hibámból odavertem magam. -
A hangokat már moddolják, nem is rossz :)
Merlin + DB -
39870 második felét neked szántam :) -
Ki az a Buzzsaw? -
Lehet ez a nagy magasságú repülést azért nem gond egyenlőre, mert nincs online war szerű repkedés, dogszerveren meg ha 4000-en vagy, akkor már nagyítóval keresed alattad a gépeket. Én a DB601N -es E-7-et várom :) 
Nemrég Stukával szivattam a Hurrikat, egyik nap Hetti ellen pl energiaharcot is vívtam, végül forgolódás lett belőle, de leesett. Az is durva :)
Az AI pár dolgot leegyszerűsít, volt hogy álló motorú géppel leszálltam, választottam másikat, amit otthagytam azt az AI szépen bevezette az állóhelyre. De ez is csak egyszer volt. Vagy van pl a Tiger Moth, kb 5 perc amíg felmelegedik annyira a motor, hogy fel tudjunk szállni vele, az AI rászúrja a gázt és indul is. De ezekről szólni kell fórumon, és kijavítják.
A motorindítás csak meszán egyszerű, karburátoros gépeknél fontos hol áll a gázkar, mennyi a mixture, be kell melegíteni, figyelni a fodulatszám ingadozásait, ha köhög állítasz a keveréken, és vársz míg a mutatók odaérnek, ahova kell. De ha megtanulod, akkor a valóságban is rutinból megy ez. Vagy gondolod RL minden egyes felszálláskor úgy szállnak be a gépbe, hogy "mit is kapcsoljak, mit is kapcsoljak... ááá.. mondjuk ezt...?" :) Pont a háborús visszaemlékezésekben olvasni, hogy riadóstartnál milyen gyorsan levegőben voltak, ott is rutinból ment már minden. Egyébként amin meg bonyolítani lehet még (elektromos rendszer kapcsolgatásai, indítómotor pörgetése, gyújtás ráadása, üza pumpa tényleges használata, motor melegítés, fegyverrendszer ki/bekapcsolása, oxigén rendszer használata, rádió beállítása), ezekről fórumokban már szó van, többen kérik már a teljesen full real kabint, hogy minden egyes kis szart kapcsolgatni lehessen. Ha az ember vérszemet kap :) -
Lacusch69 #39869 Buzzsaw véleménye a hivatalos fórumon, a ki milyen új gépet szeretne topikban:
We don't need new aircraft, we need the ones we have right now done with correct flight models, controls and graphics.
Azt hiszem, ez egyértelmű...
-
hozzászólva az onlány reppenéshez, én minden nap próbálgatom
tegnap kb 2 órát próbálkoztam
ami tetszik:
-messzer kiskalával simán van esélyed, nem kell aggódni ha elfogy a huszas (ami igazából olyan mintha kb nem is lenne)
-jó a ff
-általában tetszik a fm, dm, nagyon élvezem hogy simán tönkre lehet tenni az ellen gépét kiskalával is úgy hogy nem is tudsz róla, jó ez a részletes sérülési modell (persze ez igaz a saját gépre is)
-tegnap sikerült néhány spitet lelőnöm, egyiknek elvitte a fél szárnyát a lövésem és szépen orsózva lezúgott
ami még nem az igazi:
-onlány furcsaságok (pl hang nélkül, álló légcsavarral repülő gépek, furcsa fegyverhangok a semmiből, lag)
-emil motorhang kb mintha alapjáraton menne, semmi sebességérzet
-még mindig nem találok el semmit célozva az emillel, csak kapáslövésből, sajna a revi semmit nem segít nekem, ez óriási hátrány, bár valószínű csak én vagyok a béna (meg amúgy is a 20-as dübörög de kárt nem csinál)
-full real-on is kezd quake-re hasonlítani a gépkezelés, kb 3 mp elindítani egy egymotorost
de amúgy tetszik, kell neki idő mire kiforrja magát -
Lacusch69 #39867 90%-ban igazad van (én pl. egyszer próbáltam a CoD óta a 4.10.1-et, és nem is akarom többet), de engem pont az érint, ami el van kúrva a Messzer 5k feletti repmodelljében.
A Il-2-ben, ha komolyabb szerveren mentem, 6k alatt csak fel- és leszálláskor voltam, illetve rácsapáskor. Ha e magasság felett összefutottam egy szövivel, akkor nagyon nagy eséllyel köze sem volt ahhoz, hogy lelőjön.
Hát itt nem ez a helyzet, a Hurri is és a Shit is 9k-n 200-zal gyorsabb az Emilnél... (grafikon szerint)
Hab a torán, hogy a Hurri és a Shit gyakorlatilag azonos teljesítménykarakterisztikával rendelkezik.
Érdekes még a Beaufighter (AI) repmodellje, úgy fordul, mint egy egymotoros vadász... (A Bf110-re is vannak kritikák)
Szárnyatlan gépeket én láttam már párat, linkeltem is egy Br-20 szárny nélküli köteléket.
Ismét olvasgatom az angliai csatáról szóló könyveket, szöges ellentéte a játéknak... -
Miért? Mert a mesza magasan lassabb, mint kellene? Igaz. De én - ez már szubjektív dolg - sokat repkedek benne (61 órám van codon :), és az egészet nézve nekem jobban tetszik, a flight modell sokkal jobbnak tűnik, mint az il2.
Előtte 1000%-ra nem ezt mondtam volna, de az az igazság az il2-t el sem indítottam, mióta fent van a cod. Ezek a farok meg szárny nélkül repülő gépek biztos igazak, de én eggyel sem találkoztam még sem offline, sem online. Ha meglövök egy Spitet az általában leesik, és ha nem engedem magam fölé, akkor az energiaharccal sincs gond (Hurri és Spit I ellen). A progi multi részének vannak hiányosságai, ez igaz, néha nem egyértelmű kezelés (a multi oldalválasztás, vagy ez a kétüléses repkedés pl. sehol nem volt leírva, addig bugosnak hittük, DE mégis működik, és nagyon fasza :). Ez a három és fél patch szépen rendbe tette a dolgokat, nem olyan bugfest mint egy hónappal ezelőtt. -
Solt #39865 :D:D:D -
Aprilis elsejei trefa volt: tapegyseget ki, kis darab nikkelindrot az 5Vos sin ket polusara, a drotot egy petarda vegenek ragasztottuk, tapot vissza, gepet ossze, sarokba felrehuz, kuncogni kollegan, aki bekapcs, halk sisterges, feher fust a gep hatuljan es bummmm!!!!!! kollega falfeher, kiveve a fehernemut, mi meg vekonyfososra rohotuk magunkat.....
bocs nincs ekezet, melos laptop debiannal, lusta vagyok magyart ratenni... de megertitek.... -
Solt #39863 Remélem nem játszott kamikazét, és egyedül ment az örök ampermezőkre! :)) Ha nem felejted el, majd nézd már meg légy szíves, hogy ki fia borja volt. :) -
Valami olcsóbb fajta volt,de átvittem a sógoromhoz úgyhogy meg sem tudom nézni. -
Biztos nem Vargáné & TSA -
Ajajaj. Ez nagyon nem jó hír. Akkor ezért tűntél el. -
Solt #39859 Miféle volt? :) -
Na urak! A tápom fogta magát pukkant egy nagyot és távozott az élők sorából. :( Remélem holnapra megoldódik a gondom,meg hogy mást nem vitt magával. Holnap majd kiderül,addig is jó szelet :) -
1.:igen
2.:nem kompatibilis, egy másik szimulátor
3.:április elején, jött ki hozzá javítás (jelen pillanatban is toldozzák foltozzák) bughalmaz az egész
4.:szárny nélkül is repülnek a gépek, úgyhogy elég érdekes
5.:megéri a 8k HuF-ot, de per pillanat kihullik tőle a hajad, miután kijavították a sok bugot, odabasz szimulátor lesz belőle. -
Valka #39856 szerintem megvárom az első hivatalos kiegészítőt, abban biztos benne lesz az összes fontos javítás. -
Valka #39855 ez még tiszta új :) -
Csak a legutolsót, de a béták kivételével a steam megoldja. :) -
És nem akart az istennek sem leesni -
Valka #39852 überspit dömping? -
Valka #39851 köszi, hasznos volt. elég a legújabb patchet felrakni, vagy mind kell? -
Lacusch69 #39850 A negyedik ponttal vitatkoznék... -
5. Itt van pár írásom, ha esetleg nem ismernéd. ;) -
Ezen most felröhögtem.:))
-