91391

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • LeonSilver
    Ne offojjá vazzeee ;)
  • Lacusch69
    Off ;)

A ClOD-ban az E4 automata prop.pitch és az automata hűtőzsalu vezérlést hol találom?
  • LeonSilver
    Emberek, használ valaki ilyen vagy hasonló hangkártyát ?? -> ASUS XONAR DX/XD/A PCI-E
  • Johann Wind
    Oké megvan.:)Én szúrhattam el vmit, de ezt csak úgy mondom mert nem hiszem el h. én voltam a ludas.:)
  • Johann Wind
  • LeonSilver
    Pedig jó a beszúrás.
  • LeonSilver
  • Johann Wind
    ŐŐŐ

"Duplikált üzenet nem küldhető el!"

?
  • Johann Wind
    Itt most csak én nem látok semmit?
    Videó beszúrása link be oké és utána semmi......
  • Johann Wind
    Jók ezek a linkek, én egy adagot már el is tettem a kedvencek közé.:)
  • Johann Wind
    http://www.messerschmitt-bf109.de/display.php?lang=de&auth=e&name=ergebnis_suche&fotonummer=3317

Bf-109 E-3/B a bombafelfüggesztőn SD2-es bombákkal.Ezeknek a bombáknak volt egy olyan szokása hogy a kioldás után nem estek le a felfüggesztőről, ellenben leszállás közben lepotyogtak a gépről...
    A Barbarossa hadművelet első napján ezek és az SD10-es bombák okozták a Luftwaffe legtöbb veszteségét.
  • artivizsla #45293
    Jó időben gondolkodsz, 84-85, 85-86, mindkét tél nagyon durva volt, mehettünk kiásni az állomást Szombathelyen, tényleg BMP-vel hordták a cuccokat a falvakba. Az egyik szobatársam Körmendről indult el, de a hófúvás miatt a tömegközlekedés megállt, 4 nap múlva érkezett meg a laktanyába. Hogy merre járt, nem nagyon tudja, mert mindent hó takart, meg volt, hogy nem is látott sok mindent, meg négykézláb mászott át a hófúvásokon...azt hitte, hogy ott fog maradni.
  • LeonSilver
    De volt olyan hó is, hogy a kenyeret tankokkal meg bmp-vel hordtuk a falvakba.
    A taxis behozta az eltávosokat de a laktanyától a Söptei útra már nem tudott kimenni, mert azt mondanom sem kell, hogy szélvihar is tombolt. Ez is 85-6-7 körül volt.
  • LeonSilver
    Nekem is nagyon szar "élményeim" vannak a hideggel kapcsolatban.

A leghidegebb amikor szopóágon volt az a nyolcvanas évek közepén volt (a pontos időre nem emlékszem de olyan 85-86 körül lehetett).
    -27° volt és két napot voltunk a szöcskén úgy (iszonyatos szél fújt és hordott ilyen apró, megfagyott darát amitől olyan érzése volt az embernek mintha kötőtűvel szurkálták volna), hogy csak egy melegedő sátor volt felállítva. Az is szar volt, mert oylan szél fújt, hogy a sátor alját állandóan felszedte és az a kis meleg amit a kályha adott az is kilibbent.

Kb. 2 óránkánt a surranó sarkára egy jégkúp fagyott amitől oylan lett mintha tűsarkúban máskált volna az ember.
    Volt katonám akinek az arca, orra, füle megfagyott! Nekem az öregujjam bánta. Mikor hazamentem és készültem a kádba csobbanni. Levetkőztem, mondom mi a faszért koszos az öregujjam eleje? Hát nem koszos volt ...
  • PhantomAss
    én veszprémben voltam soros (95-96 augusztus), tompa őr voltam, voltak érdekes dolgok.
    Kint voltunk Vilmapusztán egy mező közepén, kilométerekre minden lakott telpüléstől. Az a tél nagyon kemény volt, nem volt ritka a -20 fok sem, és még áprilisban is hóviharok voltak. Az őrházban pedig nem volt jó a kazán, vizes volt a szén, a rendszer levegős, nem lehetett fűteni, a vizet pedig öt kilométerről egy tanyáról hordtuk kannákban. Magunkra aggattunk mindenféle ruhát hogy valahogy kibírjuk a hideget, éjszaka a pokróc szabályosan ropogott a hidegtől a házban. Egyszer 39 fokos lázzal nyomtam le a szolgálatot, hát nem kívánom senkinek.
    Amikor mentünk vissza a laktanyába reggelente, mindig összefogdoztunk pár kóbor kutyát Veszprémben, és a laktanyában elengedtük őket. A parancsnoknak mindig vörös volt a feje hogy kutyák rohangálnak az alakulótéren :)kicsi laktanya volt...
  • LeonSilver
    Aki a Savaria (vagy elődei) laktanyában volt, az esetleg teknősözött?
  • artivizsla #45288
    Akkor neked kimaradt az olimpia megrendezése éjszaka a körlet folyosóján. 86-ban, mikor ment az igazi olimpia az öregek kitalálták, hogy ők is megrendezik kicsiben éjszaka és mivel az úszás egy hagyományosan siker sport volt, hát annak megrendezésére esett a választás. Az egyik éjjel az összes kopasznak meg táposnak pizsamában még fel kellett kötni a két térdére, a két könyökére és a fejére a rohambilit és azon tologattuk egymást a folyosón időre.

Tényleg, hagyjunk egy kis szünetet a mesélésben, de ha még lenne igény rá, később folytathatjuk.
  • Her Laca
    Na még egy utolsó:)
    Lementünk patkoltatni a lovakat a faluba. A kovács itallal kínált bennünket ,azt el kellett fogadni ez nem is volt kérdés. Nem részletezném,de a végén felkötöztek bennünket a lovak hátára ,azok tudták az utat és hazavittek minket,mi természetesen erről semmit nem tudtunk ,mert eszméletlen állapotban léteztünk.
  • Her Laca
    XD

Eleve nagyon keveset engedtek mindenkit haza,no meg a szolgálat is kemény volt,és ezt kompenzálták az ellátással.Mi 8 órás kinti szolikat nyomtunk,sőt a toronyban is 4 órát húztunk le ,bár oda nem nagyon kellett felmenni,csak néha. A tél volt kegyetlen ,mínusz 20 fokban 6 órás szolik,na jó ha már a fölött volt akkor csak 4. Volt ,hogy elsírtam magam a hidegtől. Viszont a közeli faluban minden földműves tipp ,topp gyakorlóban jött ment ,mi meg olyan ágról szakadtak voltunk,hogy pl a megállított NSZK turistabuszban utazók ruhaneműket adtak nekünk.:)
    Jó mondjuk szuvenírként mi meg odaadtuk a mi cuccainkat. Az bitang volt amikor hárman visszaérkeztünk az őrsre ,adidas rövid nadrágban edző cipőben pólóban szalmakalappal a fejünkön amúgy teljes fegyverzetben. Mint egy szabadcsapat. Még jó ,hogy a főnök értette a tréfát:)
    Alapvetően olyan volt mint egy család ,voltunk vagy 20 an,kopaszozás ,szívatás sose volt. Ha megérkezett egy újonc ,annak az öregek vitték be a cuccait,megcsinálták az ágyát ,stb,szerencsétlen srácok (jómagam is amikor ezt tapasztaltam) csak pislogtak és várták mikor jön a fekete leves.

De a legjobb egy csepeli srác volt ,ő sose volt otthon a sereg alatt( valóban sose),viszont józan se , talány volt honnan szerzi be azt az irdatlan mennyiségű alkoholt ,és szabadidejében egy női kerékpárral az udvaron körözött akár 4-5 órát is.
  • artivizsla #45285
    :D :D :D
  • artivizsla #45284
    Lassan kiderül, hogy téged nem nem engedtek haza annak idején, hanem nem is akartál haza menni, olyan jó dolgotok volt odabent!
  • Her Laca
    Kérem szépen,ha táplálékról van szó akkor a határ menti örsök verhetetlenek.A szakácsunk a Budapest körszállóban dolgozott előtte, és mivel voltak saját malackáink,meg szárnyasok,veteményes,meg apz erdő vad és növényállománya így azt mondhatom, hogy azóta sem ettem olyan minőségi étleket.No meg annyit,lévén akkor ehertünk amikor csak akartunk.Györke Pista néha felhördült a 120kiloójával,hogy őzgerincet kíván enni, erre valaki kiballagott es lőtt egyet.Az eebédlőben mindig volt kint friss kemyér,meg disznótoros,heyente vágtunk. Ha kukori a szakács lusta volt bementünk a konyhára és főztünk magunknak.

• artivizsla #45282
    Eredeti repülős cuccok

Pár katonás oldal :

Garasin

Veteránmilitari

Milstory
  • Romeo One
    Ha UP3-ban a stock-ot választom, akkor két-három perc múlva kidob az asztalra. Ez milyen hiba?
  • Fürtös
    A storykat kérhetném közzétenni a Milstory weboldalán? Rendszeres olvasójuk vagyok.
    Én már az utójába keveredtem bele,az utolsó előtti vonulásba 22 évesen.
    Nagyon nem akartam menni de sajna hamarabb vége volt a sulinak mint ahogy betöltöttem volna a 23 at,így nem volt más választás menni köllött:D
    Igen csak 6 hónap(nemröhög!),és tényleg kabaré volt már akkor de én hál istennek jó helyre keveredtem. Nálunk elég komolyan vettek mindent,kiképzést lövészetet,meg persze a fegyelmet is.
    5 hónap alatt több katonatársam kapott katonai börtönt fél évre,tényleg komolyan vették a szolgálati fegyelmet...

De! Nem bántam meg,sőt azt mondanám jót tett nekem,pedig tik-takba ment a szoli állandóan,3 hetente lehetett hazamenni ha nem esett ki senki,miközben az átlagkatona kedden bejött a laktanyába és szerdán ment haza 5 napos eltávra.
    A szpk-m csak annyit mondott a végén:fiuk lehet ,hogy sok szívás volt meg fegyelmet kellett tartani de maguk legalább katonák voltak.

Én azt mondom igenis hozzák vissza,persze kicsit gatyába rázva a dolgokat,igenis kell minimum 1 év minden fiatalnak.
  • lala42
    Én hallgató voltam ott. (hajózó). Ki éppen nem nyalták a seggünket, de azért nem volt rosz. Velünk szemben volt a munkásszázad. Valmi civil főiskolások voltak ott meg létszámfölöttiek. Ott volt akkoriban Klampár a pingpongozó. (máramikor. XD. mert inkább versenyekre járt.)
  • Romeo One
    91-re már külön sufni, a kaját meg magunk szolgáltuk fel magunknak. :)))
    A többi századnak csak akkor meséltünk a kajáinkról, ha bosszantani akartuk őket. Bár a legtöbbjük már azért is hisztis volt, hogy nekünk nem kellett a legénységin konyhaszolgálatot adni. A tisztin sem, mert ott meg külön szolgálat volt, szóval ez a hagymapucolós rész nekem az újonc pár hetére korlátozódott.
  • lala42
    Kecskemét sem volt rossz. Ott is kiemelt csajok adták elénk az étket.
    Igen-igen. nekem már akkor bejött az EU. LOL
  • lala42
    Én ott még anno '80-81-ben hátul a hajózókonyhában ettem a napi adagjaimat. ( reggeli, tizórai, ebéd, uzsi, vacsi.) XD.
    Külön szakácsnénik szolgáltak fel, többfajta választékból.
  • fecska
    OFF:
    Nincs valakinek eladó kezdő joystickja?
    Saitek kéne usbs!
    Köszi!
    ON
  • Romeo One
    Óh, szolnoki reptér, és a 2-es norma. A hajózókonyha főztjét ettük, persze nem a tisztekkel egy étteremben, minket sorállományt egy külön, kicsi helységben etettek, még a bejárat is külön volt.
    Az akkori barátnőm kb 6 hét után dobott engem is.
    Nekem a seregből csak szép emlékeim vannak. Az a kevés szívás is megszépült már. A mai fiatalokra is ráférne, hogy megismerkedjenek az élet árnyasabb oldalaival.
  • acidrain
    A jelenleg használatban lévő TS3 verzió: 3.0.1
    Klikkelsz a Settings-fülre felül, kiválasztod a setup wizard-ot lépésről lépésre beállítod amit kér, mikrofont gombra rakod. Egyszerű, mint a satu.
  • artivizsla #45272
    A TeamSpeak-ről kérhetnék pár sort. ( verzió, beállítások...)
  • Lacusch69
    "így "csak" a páncélszekrényt dobták rá az eltávos füzetemre."

Hát, ha billegett a sarka, valahogy ki kellett támasztani...

• artivizsla #45270
    Tényleg, Szabadszállás volt a harmadik rettegett hely, Lenti és Rétság mellett. Nálunk a kis gyerekeket avval riogatták, ha rosszak voltak, hogy vagy elviszi az ördög, vagy Lenti fog menni katonának.

Nálunk nem a bünti miatt nem lehetett hazajárni, alapból így volt kódolva a lehetőség. Egyszer ugrott az eltávom, amikor megbuktam őrségben. Szombat délelőtt a laktanya sarkában levő őrtoronyba voltam beosztva, ahol a járműjavító bázis is volt. A bázison ment a gépkarbantartás a sittesek meg takarították az őrtorony környékét és kerítés tövét. Mikor felmentem a toronyba egyből elkezdtem szabályellenesen lepakolni a szimatszatyort, géppityut a sarokba, majd elővettem a könyvemet meg papírt és tollat és elkezdtem írni a reménytelen szerelmeslevelemet. Írogatás közben a fejemnél levő orifon ( vezetékes távbeszélő ) egyszer csak elkezd rángatózni. Kinézek az ablakon, hogy mi a fasz van már, mire látom, hogy a sittesek belegabalyodtak az orifon kábelébe és ezért rántották ki majdnem az orifont az ablakon. Elhajtottam őket a francba a torony alól, majd írogattam tovább. Egy jó idő múlva megint rángatják az orifont, megzavarva lírai hangulatomat és egyben felbaszva az ideget bennem, hogy már egy levelet sem lehet nyugodtan megírni szolgálat alatt, mire hallom, hogy jön valaki felfelé a torony lépcsőjén. Na basszus, mondom magamba, de már ott is volt az ajtóba az ÜTI én meg azt sem tudtam, hogy hogy szedjem össze a cuccomat a négy sarokból. Az volt a mákom, hogy hétvége volt és a saját zászlóalj pk.nk volt az üti, ő meg nem akart nagy cécót a századának, így "csak" a páncélszekrényt dobták rá az eltávos füzetemre.
  • Her Laca
    Bevonultam ,a barátnőm akivel 15 éves korom óta együtt voltunk azt mondta megvár. Megvárt:) A feleségem lett. Azóta is . Ennek 27 éve. + előtte az a három és fél év. Mikor felhívtam ,hogy közöljem ,most éppen miért nem mehetek haza,mielőtt megszólalhattam volna csak annyit kérdezett. Megint mit csináltál?
  • Her Laca
    Kovács alezredes midőn kiesett a parancsnoki gépjárműből,majd feltápászkodott a felsorakozott állományunk előtt és emígyen szólott hozzánk,latba vetve minden képességét és intelligenciáját kis hatásszünetet tartva. Fiaim!........ (arcán a felismerés jelei tükröződtek) Beszartam.

No de most jut eszembe a karrierem csúcspontja. A zalaegerszegi kerület parancsnokát ,(pihenő időmben fel akart ébreszteni és rázott) ezekkel a szavakkal illettem,természetesen becsukott szemmel,a tudatlanság óvó takarójába burkolózva. Ha még egyszer megrázol ,felkelek és a stokit verem szét a fejeden te gyökér. Majd miután ismét megrázott,és kinyitottam a szemem,szembesültem egy raklap csillaggal a vállapon,és megint nem mehettem haza.
  • Lacusch69
    Mi a Sumákkal ketten takarítottunk ki 150m árkot - kanálgéppel...
  • Her Laca
    Természetesen akadt,de azokat nagyítóval kellett keresni (és a siker így sem volt garantált),és valami tévedés miatt lettek katonák:)

Arra amúgy büszke vagyok,hogy a leszerelésem napján a parancsnokom,könnyes szemmel közölte (Erre tanúim vannak),hogy soha a büdös életben sem látni,sem hallani rólam nem szeretne. És örül ,hogy elérkezett ez a szent nap , hálát is ad érte mindennek aminek hálát lehet adni. A pályafutása csődjének jellemezte röviden ama időszakot amelyet a társaságomban el kellett töltenie,de szenttől hiszi,hogy innentől már csak jobb lehet .
    Azt hozzá kell tennem összesen 2X voltam otthon másfél év alatt ,abból is a második a civil ruhám el hozatalának okán.
    Pl engem Körmendre ,nem akart beengedni a kapus. Na az is egy jó sztori volt:)
  • LeonSilver
    Többek között ezért is hagytam én ott a sereget. Iszonyatos mennyiségű alkoholt voltunk képesek eltüntetni nagyon rövid idő alatt.

Igaz, hogy a hivatásos állomány zöme agyilag zokni volt, de az is igaz, hogy volt közöttük/közöttünk teljesen normális is.