Berta Sándor

High-tech egércsapda

Minden terület igyekszik a legmodernebb technikákat alkalmazni, ez a törekvés azonban néha megmosolyogtató termékekben ölt testet.

A Rentokil nevű vállalat szakemberei úgy gondolták, lejárt a hagyományos egérfogó berendezések kora. A sajt és a csapókarok helyett szerintük hatékonyabb érzékelőkre és más high-tech eszközökre van szükség. A cég terméke kétségkívül megfelel a XXI. század kihívásainak, hiszen a beépített infravörös szenzorok azonnal érzékelik, ha egy rágcsáló belépett a közeli területre, vákuumot hoznak létre, majd széndioxiddal fojtják meg az áldozatot. Miután az állat meghalt, a rendszer még értesítést is küld az előre megadott e-mail címre vagy mobiltelefonszámra levél vagy SMS formájában.

Az ultramodern egércsapda neve Rodent Activated Detention and Riddance Unit (a rövidítés pont a RADAR mozaikszót adja ki) és a Rentokil ára miatt elsősorban cégeknek ajánlja a használatát. Az egyes egérfogókat és azok állapotát egyenként is nyomon lehet követni a PestNetOnline weboldalon, ahol pontok mutatják az egyes csapdák pontos helyzetét és működését. A tárolt információkat a szolgáltatásra előfizető személyek bármelyike bármikor lehívhatja, így pontosan tisztában lehet az egérfogók pillanatnyi állapotával.


A vállalatot egyébként 1920-ban alapították Nagy-Britanniában, vagyis közel 90 éves tapasztalatra tett szert a rágcsálók irtásában. A profiljába tartozik irodák rágcsálóktól való megtisztítása, de a trópusi növények bérbe adása is A hivatalos ismertető szerint a széndioxidos eljárás gyors és fájdalommentes, ráadásul így a cégek a környezet szennyezése nélkül szabadulhatnak meg az épületeikbe betolakodó hívatlan látogatóktól. Már csak az az egy probléma vár megoldásra, hogy miként sikerül eltüntetni a halott rágcsálók tetemeit...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zbohg #54
    Olyan fegyver kell amitől bebuzulnak az egerek, és ezért egy idő után maguktól kipusztulnak.
  • xizor #53
    Elég hasznos találmány szerintem.
  • tpeterr #52
    beszarás :-D
  • magus #51
    kíváncsi vagyok mikor jön a mozgásérzékelős lézerfegyver ami kisüti az agyukat is ha megmozdulnak
  • toto66 #50
    "Vagy ki kell tenyészteni harci kannibál egereket,amik a többi egeret eszik,nemtudom jár-e már ilyen szinten a genetika. :D"
    "Aztán majd egy módosulás után az ember ellen fordul és annyi civilizációnak. Micsoda film lehetne ebből! Gyilkos egerek még úgysem voltak... "

    Olvastad a Magyar atom című könyvet?
    Rebolhák....

  • Prof William #49
    Aztán majd egy módosulás után az ember ellen fordul és annyi civilizációnak. Micsoda film lehetne ebből! Gyilkos egerek még úgysem voltak...
  • Epikurosz #48
    Igazad van, tényleg sírni lehet azon, amit az emberi gerények műveltek.
  • Kornan #47
    Olyan kéne ami az egerekből nyeri ki az energiát,valahogy lebontaná őket és energiává alakítaná.Emlékszem itt az sg-n volt egy korábbi cikk,amibe valami robot volt ami legyekkel működött,mért ne lehetne egerekkel is? :D

    Vagy ki kell tenyészteni harci kannibál egereket,amik a többi egeret eszik,nemtudom jár-e már ilyen szinten a genetika. :D

    Annyiból is jobb a sima egércsapdáknál,hogy legalább nem trancsírozza szét,mert a csapós megoldás nálunk gyakran kibelezte az egereket :)
  • Visitor #46
    A görény nem jó, mert egy gonosz állat, míg a macska nem az.
  • Borzpapir #45
    Szép, és jó, meg minden, de mi ebben a megmosolyogtató?