54
  • Zbohg
    Olyan fegyver kell amitől bebuzulnak az egerek, és ezért egy idő után maguktól kipusztulnak.
  • xizor
    Elég hasznos találmány szerintem.
  • tpeterr
    beszarás :-D
  • magus
    kíváncsi vagyok mikor jön a mozgásérzékelős lézerfegyver ami kisüti az agyukat is ha megmozdulnak
  • toto66
    "Vagy ki kell tenyészteni harci kannibál egereket,amik a többi egeret eszik,nemtudom jár-e már ilyen szinten a genetika. :D"
    "Aztán majd egy módosulás után az ember ellen fordul és annyi civilizációnak. Micsoda film lehetne ebből! Gyilkos egerek még úgysem voltak... "

Olvastad a Magyar atom című könyvet?
    Rebolhák....

• Prof William
    Aztán majd egy módosulás után az ember ellen fordul és annyi civilizációnak. Micsoda film lehetne ebből! Gyilkos egerek még úgysem voltak...
  • Epikurosz
    Igazad van, tényleg sírni lehet azon, amit az emberi gerények műveltek.
  • Kornan
    Olyan kéne ami az egerekből nyeri ki az energiát,valahogy lebontaná őket és energiává alakítaná.Emlékszem itt az sg-n volt egy korábbi cikk,amibe valami robot volt ami legyekkel működött,mért ne lehetne egerekkel is? :D

Vagy ki kell tenyészteni harci kannibál egereket,amik a többi egeret eszik,nemtudom jár-e már ilyen szinten a genetika. :D

Annyiból is jobb a sima egércsapdáknál,hogy legalább nem trancsírozza szét,mert a csapós megoldás nálunk gyakran kibelezte az egereket :)
  • Visitor
    A görény nem jó, mert egy gonosz állat, míg a macska nem az.
  • Borzpapir
    Szép, és jó, meg minden, de mi ebben a megmosolyogtató?
  • haxoror
    Vadászgörénnyel nincs élményem viszont azt tudom hogy a macska MINDENT elintéz a ház körül (kevesen tudják de a rókát is elzavarja ) a kutya meg a "humanoid állatok" ellen kiválló szal kutya + macska kombo FTW!!!
  • Epikurosz
    Az egyik Kossuth-téri tüntetésen hangzott el, a volt bp.-i rendőrfőkapitány (Gergényi Péter) kapcsán: "A görény az egy kedves állat." :-)
  • Epikurosz
    Jogos. Ugyanis spam. :-)
  • UnnameD
    21. századi.. pff ma már minden elektronikára ezt mondják? Miért küld sms-t? Dobja ki automatikusan a kukába.
  • Prof William
    Majd szól SMS -ben hogy "Önnek 7 új egere érkezet..." :)

Vagy e-mailban. Pihent...
  • Sir Quno Jedi
    A göri az nagyon tiszta állat. Ez egy kitenyésztett "házi" fajta, nem a sima mezei görény! :D Jó fejek és igazi jó barátaid lehetnek, ha jól bánsz velük. Vannak olyan értelmesek mint a kutyák, ha nem okosabbak!
  • 12346
    #4, #10:
    ahol nagymennyiségű élelmiszer van felhalmozva - beleértve az összes áruházat, raktárakat stb -, ott MINDENHOL van egy valag egér, + egérszar, + hugy, és rohadó döglött egerek:P innentől kezdve nem mind1 neked, honnan kapsz enni?:D
  • Thrawn
    Engem ez a szerkezet az üldözős típusú amerikai rajzfilmekre emlékeztet. Lásd Gyalogkakukk. Szerencsétlen hülye farkas minden technikai eszközt felhasznált, csodagépezeteket szerkesztett, mégsem tudta elfogni a madarat.
  • Epikurosz
    Nekem a vadászgörény a legszimpibb, mert biofegyver.
    Azt azonban nemtom, hogy a v.görénynek van-e zavaró szaga?
    És mi lesz, ha a v.görény kezd el túlszaporodni?
  • Tzupi
    izé, ez semmit se ér...
    ha le lehet kérni a csapdák helyzetét és állapotát online, akkor az egerek simán le tudják, és akkor számitanak rá...
    ilyen aproságon bukik meg az évszadok ota tartó háborút talán megoldó fegyver... kér érte...

:D:D
  • toto66
    A tudomány címszó alatt annyi marhaságot lehoz az SG...
    Igazi bulvár...
    De inkább ezeken röhögöm magam halálra, mint Győzikén...
  • Sir Quno Jedi
    Naés, szegény indiánokat is rezervátumba zártuk nem?! :D
  • oneman
    Nem EMOsok azok, hogy megvágják magukat pengável :p
  • Sparrow79
    Az egér előbb itt volt a Földön, mint az ember. Tehát mi vagyunk a betolakodók.

Jó, csak viccelek.
  • Librarian
    Jah, apám is így mesélte, most hogy mondod, csak nem jutott eszembe jól! :)))))

Nem tudtam, hogy Hofi... egyébként így még jobb. (nyílván) :))))
  • Csaba42
    "Egértanyák esetében szerintem tuti ez a nyerő, habár nem öli meg a jószágokat."
    Gyújtsd fel a dobozt a szabadban, és meg is van oldva. :)
  • drizzt1666
    ez tévedés komám :D
  • brueni
    asszem Hofi vicce a következő (nem idézem, csak nagyjából):

kiraksz egy diót az egérlyuk bal oldalára egy mogyorót a jobbra. a lyuk fölé pedig teszel egy pengét. kijön az egér és körülnéz. dió-mogyoró-dió-mogyoró-dió-mogyoró-a penge elvágja a nyakát.

ha ez túl drága, akkor lehet dió és mogyoró nélkül is, marad a penge. kijön az egér és körülnéz. se dió-se mogyoró-se dió-se mogyoró-se dió-se mogyoró-a penge elvágja a nyakát.

• Molnibalage
    Ááááááááááááááááá, bazz fentrengve röhögök.
  • szombi
    Én gyerekkoromban naponta 4-5 egeret is megfogtam öreganyáméknál, és két hét alatt rejtélyes módon elfogytak.
    a módszer:

van egy kis fadoboz, aminek a teteje egy kis csuklóval van rögzítve, így rá lehet csukni.
    Szórtam bele bőségesen búzát, és egy nagyobb szalmaszállal kitámasztottam a tetejét.
    Éjjel persze jönnek az egerek, belemásznak a kis dobozba, mejd elkezdenek majszolni.
    A nagy forgatagban 95%-os valószínűséggel meglökik a kis szalmaszálat, amitől a tető rájukcsukódik.
    Az átlagos kapás alkalmanként 2 fölött volt, a rekord 7 darab volt!!!!!!!!!

A módszer titka hogy minél többen vannak, annál nagyobb a valószínűsége hogy meglökik a kitámasztást.
    Egértanyák esetében szerintem tuti ez a nyerő, habár nem öli meg a jószágokat.
    És persze több ilyet is ki lehet helyezni...
  • barret
    A normalis egerfogo olcso,es hatekony :)
    Es ahol tobb eger is lehet,oda nem ilyen nyomorek megoldast fognak ugysem telepiteni.Soxor nem eleg 1 db luxus egerfogo XD.
    Es arammal muxik,szal eleg sok hely alapbol kizarva...
  • JTBM
    Nálunk kb. 1 éve van a lakásban macska, azóta még pókot sem láttam, az egyetlen állat, amit egy macska sem kap el az a szúnyog. (Sajnos...)
  • teddybear
    Azt hiszem, eléggé nehezen látható az a válaszfal, amely a kütyüket elválasztja az egérfogásra elválasztott résztől. Mondjuk a vákumszivattyút én sem tudtam azonosítani.....
  • teddybear
    Az aki vályogfalra-ba vizet önt, az meg is érdemli. Az ilyen sikeres ember nem lehet!
  • Sir Quno Jedi
    NA, én nem eszem húst és még a darazsakat is üvegben kirakom a szabada, nem ölöm meg, de mikor már az a kérdés, hogy vagy az egerek, vagy mi, akkor nincs kegyelem (próbáltam, nem válik be).
  • Sir Quno Jedi
    Hát a 40-es téglafalon (dupla téglából, az a régifjata, jól kiégetett, tömör kistégla) simán átküldik magukat az egerek, csak évekbe kerül nekik. De a finom betont (amiben nincs dóder ugye) nem komázzák.

Üveggyapot meg azért nem jó, mert azt kizabálják a kutyák. Fáj nekik, de leszarják!
  • Librarian
    Apám mesélt egyszer egy nagyon hatékony és jól bevált egérfogó módszert...

Ki kell tenni egy zsilettpengét az egérlyuk elé, élével felfelé. Az egér óvatos éllat, mikor kijön mindig körülnéz... és a szike elvágja a torkát!
    XDXDXDXDXDXDXD

Egyébként én a humánus megoldás híve vagyok. Nyílván azért, mert eddig csak kétszer volt egér a házunkban, hála a négy kutyának és a két macskának talán... :-) Ha engem is elborítanának, biztos írtanám őket, ahogy csak tudom.
  • Pintyőke
    Fel dio es egy labas. Ennel jobb nincs, jobb mint a normal egercsapda. Igaz itt nincs csattanas se sms kuldes, de egy delutan alatt 8 egeret fogtam vele! :) Termeszetesen alatbarat mivel mind elve meguszta.

Ja es aki nem ismerne a trukkot, az kerdezze meg nagyszuleit! Ok meg tudtak mi van akkor ha nincs macska a haznal. ;)
  • halgatyó
    Én még soha nem tapasztaltam, hogy rendes, égetett (piros) tégla anyagban bármilyen állat vagy rovar járatokat rágott volna. Szerintem azok a lyukak már előtte is ott voltak, vagy a cementspórolós vakolatot bontották meg valahogy. Vagy valamilyen puha (lombfűrésszel vágható) gázbeton vagy ytong tégla lehetett a fal anyaga.

Vályogfalban valóban kusza járatokat furkálnak, tapasztaltam (gyerekkoromban éltem falun is)

De ez a vákumos beszippantás tetszik:)))) Csak a cikk végén levő képen nem látható semmilyen, szívóhatás előállítására alkalmas eszköz.

Továbbá azt sem értem, hogy ez a csapda miben különbözik a többi mechanikus eszköztől? Azaz: hogyan menekülnek meg az egerek egy hagyományos egérfogótól, miközben ebbe beleesnek?
    Asszem valaki kitalált valamit és most el akarja adni.
  • Epikurosz
    "spéci betonszerű anyaggal betömve már jobban belevásik a foguk"

Javasolom a beton-üvegvatta+üvegcserép-beton kombót. :-)