Napi Online

GKM: fókuszban a biotechnológia

Az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. és a Magyar Biotechnológiai Szövetség megállapodást kötött a magyar biotechnológiai szektor nemzetközi ismertségének és pozíciójának javítása érdekében.

Az együttműködést a két szervezet által szervezett konferencián jelentették be a felek. A rendezvényen egyebek mellett az aktuális iparági kérdések mellett szó volt a pályázati lehetőségekről, az állami támogatásokról, az innovációs törvény hatásairól.

Egyed Géza, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium EU Fejlesztési alapokért felelős államtitkára közölte. gazdaságstratégiai szempontból az egyik alapvető célkitűzés, hogy az NFT II pénzforrásai a lisszaboni célokkal összhangban a versenyképes tudásgazdaság fejlesztését szolgálják. A tárca tervei szerint az európai uniós pénzek jelentős része a K+F-fel és az innovációval és ezek adaptálásával kapcsolatos tevékenységeket finanszírozza. Így kiemelt szerephez jut többek között a biotechnológia, a gyógyszerkutatás és a gyógyszergyártás."

Spányik Péter, az ITDH üzletfejlesztési igazgatója a Magyar Biotechnológiai Szövetséggel való együttműködés kapcsán elmondta: "Magyarország versenyképessége szempontjából kiemelt jelentőségű az élettudományi fejlesztések valamint az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások exportja. Ennek megfelelően az ITDH nemcsak külön ágazati programot alakít ki, hanem a nagy nemzetközi vásárokon egységes országstanddal képviseli a magyar iparágat."

A konferencia keretében a Biostatin Gyógyszerkutató-Fejlesztő Kft., a Caprion Pharmaceuticals Inc. és az ExperGen GmbH képviselői aláírták azt a licencszerződést, amely egy új, terápiás hatású peptid (TT-232) gyógyszerré fejlesztésére vonatkozik. A Biostatin eddigi preklinikai és klinikai vizsgálatai alapján a peptid nagy reményekre jogosít, hogy egy sor tumoros betegség kezelésére lesz alkalmas.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!