Mikeyy

Eurosatory összefoglaló 2.

Az Egyesült Királyság kormánya új páncélozott járművek bevezetését tervezi 2007-2008 körül. A FRES gyors hatású járművek főbb követelményei közé tartoznak a túlélési képesség, és a halálosan hatékony fegyverek. A könnyű páncélzattal és számos fegyverrel ellátott járművek lehetnek lánctalpasak, vagy kerékkel szereltek is.

A FRES járműveknek megfelelő védelemmel kell rendelkezniük az aknák ellen, ugyanis ez nagyban növeli túlélési képességüket. A háromtagú legénység mellett a tervek szerint utasok szállítására is képes lesz majd. A számos védelmi és egyéb követelmény miatt a járműveknek mindenképp alkalmasnak kell lenniük az Airbus A400M gépeken történő szállításra, azonban a C-130-asokkal való kompatibilitás nem feltétlenül szükséges, mert ezt nehezen lehetne megvalósítani.

A jármű fegyverzetei közé tartozhatnak majd vezérelt fegyverek, 120 mm-es gépágyú, és akár indítóplatformként is szolgálhatnak az UAV-ok (unmanned air vehicle - ember nélküli repülő jármű) számára. A FRES koncepció a 40 éves FV430 sorozat, a Saxon és a CVR termékcsalád leváltását szolgálja, és a tervek szerint az erre a célra szánt költségvetés elég lesz egy egész hadosztály felszerelésére ilyen járművekkel.

A Brit hadsereg 1500-2000 FRES vásárlását tervezi, ami egy meglehetősen nagy rendelésnek számít, de Ian Rodley dandártábornok - a FRES program "atyja" - szerint az ipar képes lesz megbírkózni a feladattal. Egyes források szerint Svédország jelentheti a megoldást a FRES program számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)