SG.hu

Streaming szolgál­ta­tást indít a NASA

A NASA is beszáll a streaming világba: az amerikai kormányzati ügynökség bejelentette, hogy még idén elindítja új szolgáltatását NASA+ néven. A reklámmentes, ingyenes streaming szolgáltatásban élő közvetítések lesznek a jövőbeni indításokról, dokumentumfilmek és új eredeti sorozatok, amelyek kizárólag a platformon lesznek elérhetők.

"A NASA új streaming-platformjával elérhetővé tesszük az űrt az Ön számára" - nyilatkozta Marc Etkind, a NASA kommunikációs vezetője. "Digitális jelenlétünk átalakítása segít nekünk abban, hogy bemutassuk hogyan kutatja a NASA az ismeretlent a levegőben és az űrben, hogyan inspirál a felfedezéseken keresztül, és hogyan innovál az emberiség javára." A NASA+ a NASA alkalmazáson keresztül lesz elérhető iOS és Android mobil- és táblagépeken, valamint streaming médialejátszókon, például Roku, Apple TV és Fire TV készülékeken.

A streaming szolgáltatás az interneten is elérhető lesz az ügynökség új, béta verziójú weboldalán keresztül. Az új webes élményen keresztül az ügynökség küldetéseiről és kutatásairól, éghajlati adatokról, az Artemis frissítéseiről és sok másról lehet majd tájékozódni. A frissített nasa.gov és science.nasa.gov weboldalak témavezérelt élményt nyújtanak majd, közös keresőmotorral és integrált navigációval.


Az ügynökség jelenleg a NASA TV-t használja a videótartalmak és a kilövések közvetítéséhez. Mind a NASA honlapján, mind a YouTube-on éjjel-nappal élő tartalmat kínál. Saját streaming szolgáltatásának elindításával a NASA egy külön helyet hoz létre a nézők számára. Jeff Seaton, a NASA informatikai igazgatója úgy nyilatkozott, hogy az ügynökség fő weboldalainak modernizálása és a nyilvánosság online tartalmaival való kapcsolatának egyszerűsítése az első lépés afelé, hogy a NASA információi "hozzáférhetőbbé, felfedezhetőbbé és biztonságosabbá" váljanak.

Egyelőre nem tudni, hogy a streaming szolgáltatás hogyan fog kinézni, de mivel az ügynökség a tartalom modernizálására és racionalizálására összpontosít, valószínűleg egy olyan felületet fogunk látni, amely hasonló lesz azokhoz, amelyeket más streaming szolgáltatásoknál már megszokhattunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!