Franczy

Teleportec Teleporter

Rick Perry tisztában volt azzal, hogy múlt hét csütörtökön történelmet csinált akkor, amikor részt vett egy újfejlesztésű "teleportációs" technológia bemutatóján.

Rick Perry kormányzó ugyanis fizikailag Austinban volt, azonban az ő pontosan kidolgozott, teljesen háromdimenziós holografikus képe a Dallas-i University of Texas egyik intézetében jelent meg. A sokak által tátott szájjal bámult bemutató sikerében óriási szerepe volt az egyelőre csak a nagyobb amerikai cégeket és vállalatokat összekötő Internet2 hálózatnak, hiszen annak segítségével tudták csak biztosítani a bemutatóhoz nélkülözhetetlenül szükséges hatalmas sávszélességet.

Perry a bemutató után úgy nyilatkozott, hogy szerinte ez a mostani teleportációs bemutató legalább akkora jelentőségű dolognak számít, mint amikor Graham Bell az első telefonbeszélgetése alkalmával Thomas Watsonnal beszélt. A vadonatúj technológiát a Richardson-i székhelyű Teleportec cég mutatta be a megjelenteknek. A cég Teleporter nevet viselő berendezése képes real time (valós időben) holografikus objektumok térben való megjelenítésére.

"Ez a jövő telefonja." - mondta Duffie White, a Teleportec cég vezérigazgatója. Mr. Perry holografikus képét a bemutatón résztvevők nagyon életszerűnek találták, és bár kezet nem tudtak fogni a holografikus képpel, azonban ezt leszámítva teljesen olyan érzetük volt, mintha Perry ott lenne velük a teremben.

A videokonferenciáktól eltérően a "teleportáció" segítségével teljesen tökéletes szemtől szembe kapcsolat alakítható ki, mert a kommunikálni szándékozó felhasználóknak nem egy monitorra, illetve annak tetején elhelyezett kis kamerába kell tekinteniük, ezáltal pedig idővel ideális megoldást jelent majd a virtuális üzleti konferenciák lebonyolításához.

A Teleportec által kifejlesztett, teljesen új technológiákat alkalmazó Teleporter berendezés egyébként már nem csak egy egyszeri bemutatóra készült kísérleti eszköz, hiszen 70 ezer dollárért (~21m Ft) bárki megvásárolhatja, és ebbe az összegbe már az üzembe helyezési költségek is benne foglaltatnak.

A technológia újszerűségét mutatja, hogy Jim Adams a neves Texas Instruments cég elnöke úgy nyilatkozott, hogy a Teleportec által létrehozott berendezés nem is olyan régen még legfeljebb csak az álmainkban létezhetett, most azonban valóság lett belőle.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wow78 #14
    Minden amit a TV-ben látunk az egyszer valóság lesz! Mondom ezt abban a tudatban hogy ha a fénynél gyorsabban megyünk, akkor ..... stb. Szóval lehetetlen! De hát ez is az volt egyszer nem? Vagy igen! .... :) :(
  • Borg #11
    Szerintem itt most nem kell szkeptikusnak lenni. Igenis elképzelhetö ez a technológi a mai technikai állás szerint, sőt ideje is volt már.
    És még kitudja mit titkolnak el elölünk ezek... ráadásul ez a technológia is leglább 2-3éves ha nem több, ha azt veszitek, hogy a hadsereg kifejleszti, átadja a kormánynak, az kiadja maszek cégnek elemzésre, és fejlesztésre, majd mikor a sokezernyi bevizsgálás, ellenörzésen átesett, elejtenek egy röpke hir róla, hogy létezik. Ezekután jön a hivatols bejelentés, sajtókonferencia stb, ahol most tartunk ez esetben.
  • Pali #8
    Éppenséggel igaz lehet. Annyira nem áll távol a valóságtól. Persze jó sávszélesség kell hozzá.
    De az a 21 m forint kicsit sok ahhoz, hogy az elkövetkezendő 10-20 évben elterjedjen.