Gyurkity Péter

Sokkal több pénzt akar az amerikai rakétavédelem

Jövőre minden korábbinál nagyobb emelést szeretnének kiharcolni.

Napjainkban nemcsak a ballisztikus rakéták fejlesztése, az ilyen eszközökkel rendelkező országok családjának esetleges kibővülése, de (ezzel kapcsolatban) a rakéták elleni védekezés fejlesztése és további tökéletesítése is kiemelt témának számít. Amíg Kína már másodszor lőtt le légkörön kívül száguldó rakétát, addig az amerikai fél költségvetési emeléssel szeretné kibővíteni eszköztárát.

A Missile Defense Agency (MDA) február közepén nyújtotta be a 2019-es pénzügyi évre vonatkozó költségvetési javaslatát, amelyben minden korábbinál nagyobb összeggel emelnék meg a rendelkezésükre bocsátott javadalmazást. Ezúttal 9,9 milliárd dollárral szeretnének többet kapni, amit elsősorban az észak-koreai és iráni fenyegetés intenzívebbé válásával magyaráznak, bár emellett nyilván az orosz és kínai (jóval kifinomultabb és egyben hatékonyabb) rendszereket sem hagyják figyelmen kívül – sőt, nyilván ezek számítanak továbbra is a legnagyobb riválisoknak. Trump elnök programjával teljes egyetértésben, versenyben akarnak maradni, elrettenteni a konkurenciát, illetve megnyerni az esetleges háborút, amennyiben az mégis kitörne.


Észak-Korea meglepően gyorsan fejleszti a rakéta-arzenálját

Az ügynökség 269 millió dollárból fejlesztené a rakéták ellen szánt lézeres drónokat, amelyek még az utazás alatt lepuffantanák az észak-koreai ICBM-eket, 148,8 millióból építenék be a fejlett szenzorokat a jobb lekövetés érdekében az MQ-9 Reaper drónokba, emellett pedig 120,4 milliót fordítanának az integrált védelmi rendszer tökéletesítésére, amely megfelelő elemzést és végrehajtást biztosítana. Alaszkában egy újabb rakétavédelmi bázist építenének ki, 43 további Aegis rendszert vásárolnának 1,7 milliárd dollárért, ehhez 4 GMD-elfogó és 10 siló csatlakozna 2,1 milliárdért, 240 Patriot és 82 THAAD pedig 1,1-1,1 milliárdba kerülne.

A törvényhozóknak persze még rá kell bólintaniuk a javaslatra, Trump elnök véleményét és hozzáállását ismerve azonban nem lehet komoly kétségünk afelől, hogy ez megvalósul majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #6
    H....r?
  • Whysper #5
    Masodsorban meg arrol,hogy valamelyik nyomorek veletlen tultolja a cocaint a kurvaival aztan poenbol eltol 1-2 kilovest. lsd. H....r baratunk aki mar annyit cuccozott,hogy fel sem fogta mi van korulotte.
  • petrov144 #4
    10 milliárd dollár. Ugyan mért érné meg ezeknek, ha rendeződne a 2 korea sorsa.. annál jobb, minél tovább elhúzódik, mint a rétes.
  • VolJin #3
    Alufóliasapka alert!
  • Tetsuo #2
    Itt elsősorban pénzről van szó mindenki (döntéshozó kormánytagok, képviselők, MDA stb.) részéről, hülyék lennének atomháborút kirobbantani.
    A lényeg, hogy pörög a fejlesztés, nyomatják a buta propagandát, miszerint mindenki agresszor, akinek nem tetszik, hogy Ámerika a világ ura, a többiek meg (Japán, Lengyelek, Románok, szaudiak stb.) vásárolhatnak.
  • esztyopa #1
    "megnyerni az esetleges háborút, amennyiben az mégis kitörne. "
    Kinek?
    A f*szfej kattincsoknak,a betonbunkerekben,a politikusoknak, meg annak a pár sugárfertőzött túlélőnek?
    Így persze érthető,hogy a *Háború Művészetéről* hónapok óta megy a sorozat a TV-ben.Ez tipikus csallán,meg a f*szverés *művészete*
    Ugy, hogy igyekezni kellene az MI,meg a robotok fejlesztésével,hogy legyen aki továbbviszi az emberiség kincset érő örökségét /a háború művészetéről/