Gyurkity Péter

2017-től szállítana drónokkal a Google 

A Google a méretes akadályok ellenére két éven belül megvalósíthatónak tartja a drónos kiszállítást.

Az Alphabet részéről David Vos, a Project Wing első embere nyilatkozott a napokban a cég terveiről, kijelentve, hogy ők már 2017-től szeretnék bevezetni a forradalmi szolgáltatást, amely több szempontból is új korszakot nyitna a vásárlások és a kiszállítások terén. Ehhez még több méretes akadályt kell leküzdeniük, vagyis a siker egyáltalán nem garantált.

A Google tulajdonképpen az Amazon példáját követi a projekt részleteinek kidolgozásával, bár érdemes elmondani, hogy már a 2014-es ausztráliai bemutató előtt két évvel megkezdték a munkát, kijelölve a fontosabb célokat. Most a cégvezető elmondta, hogy a tengerentúlon vezetnék be először a drónos kiszállításokat, erre már 2017-ben sor kerülhet, bár ehhez az is kell, hogy a szövetségi kormány részéről a Federal Aviation Administration (FAA) is rábólintson a platformra.

Amennyiben erre sor kerül, az erre kijelölt drónok a mobilhálózatok és az internet segítségével, a központi irányítás felügyelete mellett, legfeljebb 152 méteres magasságban közlekedve hordanák ki a vásárlók által megrendelt csomagokat, már amennyiben a mérnököknek sikerül kialakítaniuk a minden szempontból optimális igahordókat. Az Ausztráliában tavaly bemutatott rögzített szárnyas megoldás ugyanis nem bizonyult elégségesnek, ezért átvették az Amazon ötletét és ma már ők is quadcopterekkel tartják megvalósíthatónak a rendszert.

Az FAA beleegyezése mellett számos egyéb jogi és technikai problémára kell majd megoldást találniuk, vagyis a 2017-es határidő egyelőre picit valószínűtlen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #1
    Megkonnyitik a terroristak dolgat, ezzel fognak majd csomagot kuldeni obamanak.