Ötvös Tibor

Golyóálló öltönyt készítettek Kanadában

Holnap mutatkozik be a nagyközönség előtt is a torontói Garrison Bespoke nevet viselő cég által készített golyóálló öltöny, mely a hétköznapi ember számára is - borsos áron - elérhető lesz.

A golyóálló mellény katonák és rendőrök millióinak az életét mentette már meg, ám viselése a legtöbb beszámoló és vélemény szerint is kényelmetlen és miután az ellenfél kiszúrja, rögtön a fejre illetve az alsó végtagokra kezd célozni. Mindez azonban megváltozhat, hiszen a torontói luxus-szabóság, a Garrison Bespoke holnap tárja a nagyközönség elé az első golyóálló öltönyét, mely nem csupán a lövedékektől véd meg, de a szúrásokat is felfogja.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
"Miután több felkérést is kaptunk gazdag ügyfelektől, akik számos alkalommal utaznak veszélyes helyekre, nekiálltunk kifejleszteni egy pehelysúlyú, divatot teremtő golyóálló öltönyt ami jóval visszafogottabb és stílusosabb, mint egy Kevlar-mellény" - árulta el Michael Nguyen, a Garrison Bespoke társ-tulajdonosa és vezetője. Az öltönyt nanotechnológia segítségével szén nanocsövek alkalmazásával állították elő és eredetileg az Irakban harcoló amerikai 19. Különleges Alakulat számára készültek - természetesen akkor még nem ilyen elegáns formában, hanem sima mellényként tervezték megvalósítani a projektet.

A szabadalmaztatott technológia a tesztek során nagyon hatásosnak bizonyult, mivel vékonyabb, flexibilisebb és 50 százalékkal könnyebb is, mint a Kevlar felhasználásával készített védőöltözékek. Ráadásul a késes támadásokat is nagyobb eséllyel úszhatja meg a viselője, mivel a szén nanocsövek nem engedik áthatolni a ma elérhető pengék többségét. Mivel gazdagok számára készült az elegáns életóvó "ruha", így az ára sem az átlagember tárcájához igazodik. Nguyen szerint nagyjából 20 ezer dolláros áron lesz majd megvásárolható, ami barátok között is 4 millió forint feletti összeget jelent.

Itt azonban nem áll meg a dolog, hiszen holnap az öltönnyel együtt bemutatkozik a cég új kollekciója, a Town & Country is, melynek bármely darabját kérésre golyóállóvá tudják tenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • errorista #11
    Pf, fegyverkereskedők. Fogadjunk, hogy párhuzamosan fejlesztik (esetleg nem ők, hanem a haverok) az öltöny szaggató golyót amit a másik oldalna tudnak eladni.
  • Sir Quno Jedi #10
    Angliában már betiltották a könnyű, felsőruházta alatt hordható láncingeket, gondolom ezt is be fogják itt európában. Bár ezt nem olyan 1xű kiszúrni.
  • CairoJack #9
    Az usákiban a fegyveres gyilkosságok legnagyobb részét .22-essel követik el, aztán jön a 9mm majd a többi. Katonai lőszerrel (Pl az emlegetett acélmagvas 7,62-es, ill 5,56) elkövetett gyilkosság kirívó ritkaság. Gondolom ez az öltöny inkább a "tudatlan fegyveres barmok" meg a "kábszeres gettómajmok" ellen véd, és nem a vér profi bérgyilkosok ellen.

    Egyébiránt vegyétek figyelembe, hogy az emberi test sziluettjének igen parányi része a fej, így ahhoz, hogy valaki pár mérettől fejbe tudjon lőni egy mozgó embert, isssssssszonyatosan kell tudni lőni. Átlag ember ilyen távolságról egy egész alakos emberi sziluettet nem talál el. Magyarán az utcai rablók, felkészületlen népek nem fejre fognak célozni.
    Akit meg ki akarnak nyírni azt így is, úgy is kinyírják.
    Pl rárobbantják a kocsit, vagy a házat, vagy kap egy kis polóniumos kávét.

    Jó dolog ez az öltöny. Gondoljatok bele, munka után mennek haza a milliárdos bácsik Miamiban, a Rolls-al, majd egy piros lámpánál kirángat valami állat a kocsiból és megszúrják, vagy mellbe lövik őket... no ilyenkor jó szolgálatot tud tenni egy ilyen öltöny.
    Gondolom a Obama bácsi már rendelt is párat. Volt pár elődje, akinek az életét megmentette volna.


  • vision5 #8
    Fejlövés ellen nem véd...
  • drsx #7
    A golyóálló fecskéről a Baromi őrjárat (Super troopers) című film jutott eszembe: http://www.youtube.com/watch?v=smo5Uyp5oKM
  • MasterMason #6
    Azért megnézné egy ilyen tesztet, mert az nekem kevés, hogy azt mondják, hogy.

    Hadd lássam. Vegye fel a Garrison Bespoke ügyvezetője az öltönyt és eresszen bele valaki egy tárat 9 milliméteres fegyverből, lévén az a legelterjedtebb arra fele is.

    Persze olyan ez is mint minden más, ha valaki kitalálja a golyóálló öltönyt, akkor valaki kitalálja majd a golyóálló öltönyt átlövő lőszert. :D
  • prybaby #5
    Csak akkor veszem meg ha a nyakkendo is golyoallo
  • T0nk #4
    Dilis megrendelő? Szerintem japánban csak azt rendelnének...
  • kvp #3
    Az oltonynel az ingben is golyoallo reteg van, tehat tenyleg csak a kilogo testreszek vannak vedelem nelkul. Viszont acelfeju loszeres ak47-es ellen nem ved, a varsoi szerzodes tagallamaiban meg az volt a szabvany, szoval amerikaban es a vilag tobbi reszen mar minden kezdo bandatag es afrikai torzsi harcos ilyennel rohangal. Draga, de nem tul hasznos, pont mint egy sportkocsi amihez a keszitoi hasonlitjak.
  • Cyborg00 #2
    Azért ez nem rossz ötlet. Egy gyilkos nem gondolja szerintem, h egy öltönyöst nem tud hátba szúrni, mert az golyóállóban mászkál. Kérdés, hogy a nyakrész és a többi továbbra is szabadon van. És ha nem gombolom össze, lazán hasztalan az egész. És ha mindent el tudnak készíteni, mikor jön egy dilis megrendelő egy golyóálló fecskéért?