Ötvös Tibor

Csúnyán félresikerült a Spartacus Legends

Tavaly nyáron jelentette be a Ubisoft a Spartacus: Vér és homok sorozatán alapuló verekedős játékát, mely a Spartacus Legends címet kapta és az első bejegyzések alapján egy nagyon hangulatos, a Shadow of Rome gladiátoros küzdelmekre emlékeztető programot ígért.

Az azonban már nem tűnt túl jó jelnek, hogy szeptemberben kiderült: a játék ingyen lesz elérhető. Nos, ma leteszteltük a végterméket és azt kell mondani, hogy a többség valószínű a letöltés után pár perccel már törli is a gépéről a játékot. De ne szaladjunk ennyire előre.

A Spartacus Legends a sorozat legvéresebb részét emeli ki, a gladiátorok küzdelmét. Elsőnek természetesen a harcosunkat kell kiválasztanunk és kínálat azért akad. Vannak karddal hadakozó emberek, kalapáccsal ütközetbe indulók és hasonló, korhű fegyvereket lóbáló gladiátorok. A választás azonban nagyon könnyű, mivel mindössze a nehéz támadást kell megismernünk (Heavy Attack) és ezzel minden ellenfelünket hidegre tehetjük.


A Legends két fizetőeszközt ismer. Az ezüstöt a megnyert küzdelmek után kapjuk meg és természetesen különböző fegyvereket, kiegészítőket szerezhetünk belőle. Az aranyért már valódi pénzzel kell fizetnünk, melyekért erősebb fegyvereket vásárolhatunk. Azonban utóbbira nincs szükség, a fenti "taktikával" mindenkit, aki a mi fejlettségi szintünkön van simán leverhetünk.

A Heavy Attackok mellett természetesen vannak sima támadások, lefogások és különböző extra mozdulatok - sőt kivégzések is. Ám ezek teljesen feleslegesek. Utóbbit még azért élvezhetjük, hiszen a harcok végét általában ezzel zárjuk. Ezek kellően véresek és brutálisak, ám pár óra után megunhatjuk, hogy hősünk ugyanazzal a mozdulattal vet véget konkurensei életének.

Azt hiszem zárom is soraim, nem is érdemel túlságosan sok szót a Spartacus Legends. Nem vártunk túl sokat a játéktól, ám sajnos még annál is kevesebbet kaptunk. Mindenesetre ingyenességének köszönhetően páran valószínű tesznek vele majd pár kört és még el is szórakoznak vele, de ez csak átmeneti állapot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zero 7th #4
    Ja, a hároméveseknek szánt very easy fokozaton.
  • scagnetti #3
    Hát akkor te még nem játszottál jó verekedős játékkal.
  • sanyicks #2
    hát ez az 1 gombos dolog kb minden verekedős játékra igaz.
  • endrev #1
    Azért az eléggé vicces, hogy egy olyan fröccsenéssel 2-3 deci vér is hiányozni kezd... De hát persze aki élvezi ezt, annak nyilván ez új vagy érdektelen infó, vajon miért..