Ötvös Tibor

Injustice 2 előzetes


Az Injustice 2 megpróbál megtenni mindent annak érdekében, hogy ne egy szuperhősös Mortal Kombat játékként tekintsünk rá.

A NetherRealm Studios az évek során visszaadta a Mortal Kombat sorozat régi fényét és a tizedik résszel ráadásul eladási rekordot is döntöttek. Mellette pedig ott az Injustice: Gods Among Us, mely a már bejáratott megoldásokkal és a szuperhősökkel vegyítve az utóbbi évek legélvezetesebb verekedős kalandját kínálta. Ráadásul remek volt a szóló kampánya is a megtébolyodott Supermannel és a remekül megalkotott szuperhősökkel (még Aquaman is kimondottan izgalmas lett).

Éppen ezért nem titkoltam egy percig sem, hogy számomra 2017 egyik legjobban várt címe az Injustice 2, mely ezúttal elkövet mindent annak érdekében, hogy kilépjen a Mortal Kombat árnyékából. De kezdjük az elején. A jelek szerint 28 harcos lesz majd elérhető, de kérdés, hogy ezekből mennyi lesz már rögtön az elején irányítható és mennyit kapunk majd pluszba. Az biztos, hogy minden eddiginél több karakteres DLC jelenik meg, ami azért elég változatos felhozatalt vetít előre.



A bemutatott változatban Batman, Superman, Gorilla Grodd, Atrocitus és Supergirl volt elérhető, de reményeim szerint a végleges változatban Villám mellett Joker és Harley Quinn is megjelennek majd - karakteres gonosztevők, kellenek és kész. A játékmenet szerencsére nem sokat változott, ám jóval látványosabbá váltak a küzdelmek. Az úgynevezett szupertámadások visszatérnek és ahogy az már a korábbi videókban is látható volt, sokszor egészen hosszú ideig pattogunk majd a különböző területeken, mire elül az ellenfelünk ütésének ereje. Mondjuk számomra Villám FÖld körüli futása volt az első rész kedvenc ilyen jellegű támadása, de most Aquaman villámos-szörnyes támadása fogott meg a legjobban.

Ami új az a karakterek Gear-fejlesztése. A különböző küzdelmek után ugyanis véletlenszerűen kapunk különböző ruhákat, eszközöket, melyek javítanak bizonyos képességeinken. Ezzel ráadásul minden egyes szereplő egyedivé válhat. Ott volt például Superman, akit átalakíthatunk a Red Son-vonalban látott szuperhőssé, azaz a nagy S-betűt sarló és kalapács helyettesíti és mivel a ruszkiknál ért földet gyerekként, így kommunista eszméket is vall. Batman pedig a legújabb filmben is látott erőgéppé tud felfejlődni.



Ami azonban a legfontosabb, az Injustice 2 grafikailag ismét a legmagasabb színvonalat képviseli és ráadásként még villámgyorsan zajlanak az akciók is. Folyamatosak a mozdulatok, kimondottan látványosak a küzdelmek és persze ismét mindenki megtalálhatja a saját maga kedvenc DC hősét. Reményeim szerint a szóló kampány is pazar sztorival rendelkezik majd, ahogy az első rész is - sőt, talán kicsit túl is nő rajta. Az Injustice 2 PC-s megjelenést még nem kapott, de konzolokra biztosan jön 2017-ben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!