Ötvös Tibor

Quantum Break - tévésorozat és játék egyben

Akik panaszkodnak, hogy mondjuk például a Blizzard milyen ritkán jelentkezik játékkal, annak ajánlom figyelmébe a Remedy karrierjét. A csapat 4-5 évente ad életjelet magáról. A jelenlegi generációra például csak az Alan Wake jelent meg tőlük, a Max Payne 3 már a Rockstar Games műhelyében készült.

Mindenesetre a következő generációra is bejelentkeztek, ám nem valamelyik sikercímű folytatását tervezgetik, hanem inkább egy teljesen új és egyedi alkotást álmodtak meg Xbox One-ra. Ez lesz a Quantum Break, mely egy látványos akciójáték és tévésorozat is lesz egyben.

A játék egy akció elemekkel alaposan felturbózott sci-fi thriller lesz, mely egy balul sikerült kísérlet hatását mutatja be. A játék képes befolyásolni az időt és ezzel egyedi megoldásokat hozhatunk majd létre. De a legérdekesebb, hogy minden cselekedetünknek következményei lesznek, melyeket nem egy átvezető jelenetben, hanem egy tévésorozat epizódjában tekinthetünk meg.



Ez annyit jelent, hogy a játékban lesznek olyan döntési kényszerek, melyek jelentősen befolyásolják a történet kimenetelét. Ezt azonban nem látjuk rögtön, hanem a szakasz végén elkezdődik egy rendes tévésorozat, melyben láthatjuk a következményeket és szembesülünk a sztori alakulásával. Illetve ezzel meg is alapoznak a következő szakasznak.

Ötletes megoldásnak tűnik, az biztos. Aki azonban nem szeretne negyed órás - 30 perces filmekkel fárasztani magát, az tovább nyomhatja ezeket és akkor egy rövid leírásban elolvashatjuk az összefoglalót a következményekről. A sorozat egyes darabjait később bármikor megnézhetjük, így ha a játék hevében nincs kedvünk ezzel foglalkozni sem maradunk le róluk.



Mindenesetre a Remedy elég nagy kockázatot vállal a Quantum Break megvalósításával, de épp ettől lesz érdekes és valóban egyedi a játék. Ezzel összefügg az is, hogy ha a játék sikeres lesz, akkor esélyes az Alan Wake 2 is, melyre most egyszerűen nem találnak támogatót. Nem azért nem készül, mert nincs ötlet vagy bármi, egyszerűen üres a kassza és senki nem támogatja a projektet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cS6Szi #4
    Nah ezért szeretem a Remedyt, mer kockáztatni és általában be is jön neki. Én vevő vagyok erre a játékra is és persze nagyon várom az Alan Wake folytatását.
  • NEXUS6 #3
    Biztos jó kis interaktiv-videó lesz a 90-es évek elejéről.
  • IMYke2.0.0.0 #2
    1 darab 50 GB-os elég tud lenni.
  • xido #1
    Hány gigás bluray lemezen fog ez akkor megjelenni?:)))