SG.hu

A játékra szánt táblagép

A Razer elkészítette a világ első olyan tabletjét, melyet PC játékosok terveztek PC játékosoknak. A hibrid eszköz négy üzemmódban használható.

A cég bejelentése szerint "a világ legerősebb táblagépe" négy – kifejezetten játékosok számára kifejlesztett – üzemmóddal rendelkezik, és képes az összes PC játék és alkalmazás futtatására. A Project Fiona PC gamer táblagép koncepciójából kifejlesztett eszköz még az idei év során gyártásba, Észak-Amerikában és az Ázsia - Csendes-óceáni térségben pedig kereskedelmi forgalomba kerül. “Amikor úgy döntöttünk, hogy táblagépünket az alapoktól tervezzük meg, döntésünket az vezérelte, hogy a mobil játékosok számára egy fenomenális élményt kívántunk biztosítani. A legjobb PC-s és konzolos játékhagyományok és a Windows 8 ötvözésével egy igazi gamer tabletet alkottunk.” - nyilatkozta Min-Liang Tan, a Razer társalapítója, vezér- és kreatív igazgatója.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A vállalat több millió játékost kérdezett meg és az igényeik alapján határozta meg az Edge végleges specifikációit. A Razer a közösségi média oldalain folytatott felmérésében saját közösségének - és a PC-s játékos közösség egészének - hagyta meg a lehetőséget, hogy döntsön a végleges chipset-ről, a gép tömegéről, vastagságáról, a jellemzőiről, sőt, még az Edge áráról is. A rendszer mind az Intel, mind az NVIDIA által nyújtott technológiákat hasznosítja. Az Intel architektúrájú, valódi Windows 8 operációs rendszer révén a mai legnépszerűbb PC-s játékok döntő többsége alapból – portolás, optimalizálás, vagy újrafejlesztés nélkül - futni fog a Razer Edge-en.

Két változatban lesz beszerezhető: az alap Razer Edge és a Razer Edge Pro modell formájában. Az alapmodell IntelŸ Core i5-ös processzorral, NVIDIA GT640M LE videó vezérlővel, 4 GB DDR3-as RAM-mal, és 64 GB-os SSD meghajtóval rendelkezik. A Razer Edge Pro továbbfejlesztett IntelŸ Core™ i7 processzorral, NVIDIA GT640M LE videó vezérlővel, 8 GB DDR3-as RAM-mal, és 128 GB-os vagy 256 GB-os SSD meghajtóval érkezik. Mindkét modell már az első negyedévtől megvásárolható. A Razer Edge kezdőára 999 dollár lesz. Mind a 128 GB-os, mind a 256 GB-os SSD meghajtós Razer Edge Pro csomagban is megvásárolható a Gamepad Controller-rel. Valamennyi modell USB 3.0-ás porttal rendelkezik és támogatja a Bluetooth 4.0-át.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A négy üzemmód a táblagép, billentyűzet-dokkoló, gamepad játékvezérlő és dokkoló névvel írható le. Az első hagyományos tablet formában használja ki a Razer Edge multi-touch képességeit a Windows 8 alkalmazások széles skálája, illetve a film és zenelejátszás során. Az opcionális billentyűzet-dokkoló megvásárlásával a billentyűzettel és egérrel rendelkező laptopok használatának az élményét nyújtja, valamint támogatja a cserélhető akkumulátor csatlakoztatását. A játékosok így egeret és billentyűzetet igénylő PC címeikkel is játszhatnak (2013. harmadik negyedévétől).

Az opcionális gamepad játékvezérlő (ajánlott ára 249 dollár) a terméket mobil konzollá alakítja. A teljes mértékben programozható, kétkontrolleres, precíz analóg karokkal rendelkező felület által a PC-s címek gyárilag rezgés-visszajelzést kapnak, így a játékosok minden játékbeli robbanást és fegyver visszarúgást „érezhetnek”. A plusz akkumulátor megduplázza az üzemidőt, ára 69 dollár, és mind a billentyűzet-dokkolóhoz, mind a gamepad vezérlőhöz csatlakoztatható.

Végül pedig lehetőség nyílik a Razer Edge dokkolóban - otthoni konzol üzemmódban - történő használatára teljes értékű asztali gépként és töltőként 99 dollár befizetése után: három USB 2.0 porttal, HDMI 1.4 porttal, mikrofon bemenettel és sztereó kimenettel. Ezt ráköthetjük a tévére, rádughatunk több kontrollert és futtathatjuk a PC-s játékokat.

A számtalan formájú tablet gyorsulásmérőkkel és multi-touch érintőképernyővel van felszerelve. Ez a játékfejlesztők számára termékeny talajt biztosít a hibrid-irányításon alapuló új játékélmények megalkotására, továbbá biztosítja, hogy a jelenlegi generáció PC-s játékai, illetve az érintőképernyőre optimalizált játékok fussanak a tableten. A cég reményei szerint a jövőbeli játékok kihasználják majd a beépített gamepad, illetve az érintőképernyő funkcióit kihasználó vezérlést és a gyorsulásérzékelőn alapuló mozdulatokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jakuza001 #17
    Ez valami vicc ? :D Nem olvassak a kulfoldi cikkeket a SG-nel ?
    Ez hol fog labdaba rugni a Temash mellett ?

  • narumon #16
    Hát ennek a kütyünek meg mi értelme?
  • TheCunami #15
    ez valami brutális mekkora kéz kell ehhez hulk biztos eljátszadozna vele nekem jó lenne mondjuk 8''os max 2centi vastag nem lenne baj a tabletes gamer pcvel ha a vezérlés nem korlátozódna le a hüvejk ujjakra és a hátuljára is tapi pad meg gombok kézreállóan elhelyezve és az egész ok lenne simán eljátszanék vele a buszon
  • Ender Wiggin #14
    ezzel nem hordozás közben játszanak majd, hiszen kell a billentyűzet és az egér (egy vérbeli PC-snek)...vagyis, értelmetlen, jobban megéri egy PC. egyébként a mobilvideokártyák (AMD vagy nVidia) elég harmatosak, szóval arra nem verném a nyálam a Razer helyében.
  • Ry0K3N #13
    Az apple termékek egy magasabb szintet képviselnek az overpriced kategóriában.
  • flashpointer #12
    De ezt is nekem kell majd kifejleszteni úgy látom, mert az igazán hasznos dolgokra aztán várhatunk -.-
  • flashpointer #11
    Inkább oylasmit fejlesztenének ki, hogy laptopra (vagy tabletre) csatlakoztatható proci vagy videókártya, amivel növelni lehet a teljesítményt ha kéne, utazáshoz meg jó az ami benne van.
  • Skyline #10
    Ha mellé rakunk egy negyedennyire erős hardverrel felszerelt macbookot ami UGYAN ENNYIBE KERÜL mert Apple termék, máris átértékelődik a kijelentésed (már ha nincs apple hályog és birka szindróma)...:)
  • Tinman #9
    Too late...

  • szaboi #8
    ott a pont.