Ötvös Tibor

A The Walking Dead lett az év játéka

Az idei Video Game Awards nem okozott túl nagy meglepetést. Újdonságként mindössze egy Dark Souls 2 bejelentéssel lettünk gazdagabbak, a többi program létezéséről már tudtunk.

Azonban az már nem kis meghökkenést okozott az újságírók körében, mikor kihirdették az idei év legjobbjait. A szavazók - akik természetesen ezúttal is a játékosok voltak - a The Walking Deadot ítélték 2012 legjobb játékának, így a Telltale Games alkotása kapta az Év játéka címet. A csapat pedig az Év fejlesztője lett.



A dolog azért meglepő, mert egy jó ideje tetszhalotti állapotban lévő műfaj, a kalandjáték egyik képviselője kapta ezt a címet. A fenti két címen kívül a The Walking Dead besöpörte még a Legjobb adaptált játék, a Legjobb színésznő és a Legjobb letölthető játék titulust is.

A maradékon pedig osztoztak a többiek. A Halo 4 (Legjobb X360 játék és Legjobb grafika), a Journey (Legjobb PS3 játék, Legjobb zene és Legjobb független játék), az XCOM: Enemy Unknown (Legjobb PC-s játék) és Borderlands 2 (Legjobb lövöldözős játék és Legjobb multi).

Díjat kapott még a Dishonored (Legjobb kalandjáték), Mass Effect 3 (Legjobb RPG) és a Need for Speed: Most Wanted (Legjobb autós játék). A jövő év legjobban várt alkotása pedig a Grand Theft Auto V lett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • syberia2 #18
    indulhatnál a "lecsőlátásúbb fórumozó" díjért
  • BrockSamson #17
    Ujabb peldajat latjuk, hogy nem igazan jelentenek ezek a dijak semmit, mert meg stilusokon belul is hatalmas szerepe van a szubjektivitasnak.
    (Pl: mindenki szetdicseri a Witcher 2-t, en kedvelem az RPG-ket, egyszer vegig is toltam, de nekem teljesen kozepes elmenyt jelentett, eszembe sem volt megegyszer nekiallni. Ez van.)
  • Hornymut #16
    Nem kötekedésképp, de a grafika nem a legfontosabb dolog egy játékban, másrészt meg a The Walking Dead egy képregényből készült,és ahhoz próbáltak hűek maradni a grafikusok, és ez abszolút sikerült nekik, de akik cask a grafikára utaznak, nos, azok egy nagyon jó játékot hagynak ki, de nem kötelező játszani vele.
    Szefmester pedig jól írta, hogy mi is kell az év játékához
  • Szefmester #15
    Nehogy már az a tavalyi játék bugmentesített verziója legyen az év játéke. Másrészt meg egy játék jobban tud kinézni ha van egy egységes grafikai stílusa, mintha csak ultragigahiperszuper élethű akar lenni. Mert a többség csak akar, és minél jobban akar annál hamarabb szúrod ki hogy ez bizony hibás, meg az bizony hibás. Ahol nem is akarnak élethűek lenni, ott bizony már stílusról lehet beszélni. Az pedig vagy bejön valakinek vagy nem. Az év játéka pedig nehogy már csak a grafika miatt legyen az. Kell egy hangulat, egy történet, némi változatosság, egységes megjelenés, kevés bug, ÉS akkor indulhat a versenyben.
  • Józsibácsi #14
    Hát ez tényleg eléggé megdöbbentő, mert hogy a játék BOR-ZAL-MAS csúnya!!!!!!
    AZ lehet hogy minden egyéb tutiszuper, de nehogymár ez a cartoon trágya legyen a jövő... nehogymár retrózzunk! 15 éve is voltak ilyenek. Nagy valószínűséggel pár betépett sznob "művész" fejlesztő generálta ezt az ál-győzelmet... ki a frászt érdekel egy abszolút nem reális képet adó rajzfilm trutymó? Legfeljebb annak aki két hete látott először monitort... illetve néhány művészkedő sznob baromnak, aki képmutatóan most karton divatozik ... szánalom és döbbenet... Nemhogy megvenni vagy letölteni, de a gameplay videóból sem bírtam 1 percnél többet ebből a bitpazarlásból...
    Az igazság meg közben: év játéka abszolút és vitathatatlanul és verhetetlenül a WITCHER 2 Enchanced !!!!!!! ;)
  • alien47 #13
    Hitman azzal mi van? Említésre sem méltattáka?
    Far Cry 3?
    Ezzel viszont már értem:
    Need for Speed: Most Wanted (Legjobb autós játék) Retaldáltak osztották a díjakat.


    " A jövő év legjobban várt alkotása pedig a Grand Theft Auto V lett.
    Értékeld a cikket" Ezt minek leírni? Kb annyira egyértelmű, mint hogy keleten kell a nap és nyugaton nyugszik.
    Jövőre mást ki sem kéne adni :)
  • Zoliz #12
    Far Cry 3-ra szavazok idén, hátha az lesz az év játéka, ez a cím meg valami kamu, mert nevetséges lenne ha ez lenne..
  • dafuq #11
    valami Bo2? FC3?
  • kalapos01 #10
    Már bocs, de ha nyomon követed, akkor hallottál volna. Nem követed nyomon, csak azt híreszteled magadról.
  • Szefmester #9
    Mi volt még autós és nem budget kategóriás?

    Evo: A sorozatról vagy a képregényről sem hallottál? Mert akkor nehezen hiszem hogy követed az eseményeket. Nem egy magazinban cikkeztek a képregényről, vagy a tévé sorozatról, és még a játék is meg volt említve. Persze nem egy CoD szinten amivel telespammelik a világok, holott olyan sz*r hogy azt még az emésztőgödör is visszadobja mert megsértődik...