Ötvös Tibor

A legértékesebb és legritkább kiadványok

Néha érdemes körbenézni a padlásokon, pincékben, hiszen igazi értékekre bukkanhatunk. Alkalmanként olyan dolgot is találhatunk, mely milliókat ér és nekünk erről fogalmunk sincs. Most a játékvilág legértékesebb és legritkább kiadásait szedtük össze, hátha rejtőzik valakinek a pincéjében egy darab.

Az első kétségtelenül a legértékesebb és legritkább is egyben. Mindössze 90 darab jelent meg 1990-ben a Nintendo World Championships nevet kapott kártyából, mely NES-en látott napvilágot. Egy darabért jelen pillanatban 15 ezer dollárt (azaz 3,4 millió forintot) fizetnének gyűjtők. Ennél is drágább az a 30 darab, mely aranyból készült. Ennek értéke felbecsülhetetlen.



Mindössze 149 dolláros áron jelent meg 2008-ban a Dead Space Ultra Limited Edition X360 verziója, melyért ma már kerek 1000 dollárt (226 ezer forint) is el lehet kérni. Mindössze 1000 darab kering belőle a játékvilágban. Kiemelkedően nagy értéket képvisel a kultikus Tetris Mega Drive verziója, mely sosem jelent meg, de mégis 20 darabról tudnak a gyűjtők. Egy példányt, melyet a készítő maga írt alá tavaly 1 millió dollárért adtak el az e-Bayen. A sima verzió "csak" 10 ezret (2,3 millió forint) ér.

A Sonic Adventure Limited Edition Dreamcast változata csak kölcsönözhető formában volt elérhető, de párat természetesen az ottani alkalmazottak lenyúltak. Ezek darabja most 300 dolcsit ér (68 ezer forint). Az 1997-es Punch-Out Gold Edition 10 ezer példányban készült el és darabja szintén 300 dollárt ér. Szintén ebbe a kategóriába tartozik a Panzer Dragoon Saga Saturn verziója.



2000 dollárt ér a Zelda Majora's Mask Adventure Set, mely Nintendo 64-re jelent meg. Szintén megéri felkutatni a Fallout 3: Survival Edition kiadását, mely 700 dolcsit (158 ezer forint) ér a piacon. Itt mindegy, melyik platformos kiadással bírunk. Sosem jelent meg forgalomban, de ennek ellenére mégis elérhető pár Donkey Kong Country Competition Cartidge SNES-re, melyekért 2 ezer dollárt szurkolnak le a gyűjtők.

Szintén friss kiadvány az Uncharted 2: Among Thieves Fortune Hunter Edition, melyet 4 ezer dollárért lehet elpasszolni. Érdekesség, hogy Drake kalandját akár 20 ezer forintért is meg lehetett vásárolni, most pedig 900 ezer forintot ér.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)