Ötvös Tibor

Nagyon jó lesz a Wizardry Online

Az E3-on mutatkozott be a kultikus Wizardry sorozat legújabb része, mely egy ingyenesen játszható MMORPG lesz. Meglepő módon a Sony Online Entertainment eléggé eldugta a játékot, mindössze egy sötét sarokban lehetett megtalálni. Pedig a Wizardry Online a kiállítás egyik legígéretesebb darabja volt.

Az alkotás szakít a sorozatban megszokott belső nézettel és ezúttal kívülről láthatjuk karakterünket. Ettől és a sötét és borongós képi világgal rendelkező környezettől az egész alkotás sokban hajaz majd a Dark Souls és a Demon's Souls játékokhoz. Ezt a vonalat erősíti még a kifejezetten magányos harcokra tervezett küldetések és a játékmenet.



A nehézség azonban nem közelíti meg a Souls sorozatét, aminek azért kicsit örülünk. Ráadásul van itt egy elég nagy újdonság, ami valószínű sokaknál kiveri majd a biztosítékot. Bár a Wizardry Online ingyenesen lesz elérhető, természetesen mikro-tranzakciók kereteiben vásárolhatunk magunknak prémium cuccokat.

Ha azonban karakterünk elhalálozik (ami elég sűrűn megtörténik majd, mivel azért nem lesz egy könnyű program), akkor az addig megvásárolt dolgok is a sírba szállnak. Szerencsére ha a karakterünk meghal, akkor lélek-formában él tovább. Ezt azonban szintén meg lehet ölni és ekkor vesztünk el mindent. Tehát két alkalommal kell meghalnunk, hogy mindenünk odavesszen.



A Wizardry Online támogatja a PvP küzdelmeket is és nem fog különbséget tenni a különböző szintek között sem. Vagyis egy 30-sas szintű karakter is nekiugorhat egy frissen regisztrált játékosnak. Szóval nagyon figyelni kell minden lépésünkre.

A játék érdekesnek tűnik és elméletileg hamarosan el is indulnak a szerverek. A hivatalos oldalon lehet majd regisztrálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • meteoreső #17
    Sajnos mellbecsapott a hír mert én minden idők legjobb RPG jének tartottam mindig. Na most volt egy wizardry a 8 után, ps2 re és igen :( MANGA volt!
    Ez max annak a folytatása, és semmi de semmiben nem hasonlít az igazira.

    kicsit mintha a wow pandamackóit látnám benne... meg kerekszemű manga stílus... Azon sem lepődnék meg ha nem körökre osztott lenne :)
    Így kell megcsúfolni egy klasszikust.
    Valakinek a Legend of Grimlock után kopoghatna már az agyában a kis kalapács hogy az Oldschool RPG az életképes lenne...
    LENNE
  • cateran #16
    Hehh nyilvan, de mind brand nagyobb nev a Sony (a minositeserol -es nem csak adatbiztonsag teren- egyetertek. Valaha szebb napokat latott ceg, mara - a szememben- lesullyedt a beka segge ala.)
    Mondjuk ezt a tendeciat latom minden csapatnal..ahogy elretor a $$ hajsza, ugy csokken a szinvonal (lasd pl. BioWare fiaskoi...99%-ig biztos vagyok benne, hogy EA nyomasra baszodtak el a dolgok) Profit ehseg miatt inkabb a hulyebb, olcsobb munakerot fizetik meg minden fronton, plusz meg nyomas ala helyezik oket esetlegesen szuk hataridokkel, aztan jonnek kifele a jobb esetben beta szinten levo dolgok....
  • Khelben #15
    "a Wizardry Online ingyenesen lesz elérhető, természetesen mikro-tranzakciók kereteiben vásárolhatunk magunknak prémium cuccokat."

    Itt számomra értelmét veszti az egész. Inkább fizetek havidíjat, de ne azon múljon a siker, hogy mennyi pénzt ölök a játékba.
  • nlght #14
    itt most a játék iparról volt szó, ne terjesszük ki a zeneiparra (mert ott is van sony) és a sony elektromos borotvákra a vitát... olyan mintha azt mondanád, hogy azért jobb a nokiától a samsung, mert tök jó markológépeket gyárt építkezésekhez (igen, gyárt a samsung markológépeket)... tök más szegmens, a márkanév ugyanaz, de teljesen más képzettségű és tudású alkalmazottak dolgoznak az egyiken és a másikon, ezért nem lehet egységes minőségi szintet nyílvánítani az egyes részlegeknek... számomra a sony egy szégyenfalra való cég, akkora előnyük volt a 20. században és hagyták, hogy "mindenki" lehagyja őket és még a biztonságuk is egy vicc, hány millió user adatait is lopták el tőlük és még csak be sem ismerték csak a nagy nemzetközi nyomás után (a játékipari részlegről van még mindig szó)?
  • kozi001 #13
    És a Wizarddry is csak MMO-ként tér vissza.
    Köszönjük!

    A nevét valószínűleg inkább csak felhasználják...
  • cateran #12
    Akkor mea culpa:) A WoW-ban mar evek ota bizonyitjak, hogy egyre szarabb a szinvonal, de a WoW elott (sot talan a vanilla, az ujdonsag varazsa miatt meg ide tartozik) valoban top ceg voltak.A Sony azert rossz pelda. mert hardvert es ezer mas dolgot is gyart es arul (nem mondom, egyik ceg sem erdemel 1 huncut petakot sem, de ettol fuggetlenul a Sony sokkal nagyobb es hatalmasabb nev, mint a Blizz:))
  • lammaer #11
    Ebben a nevén kívül mi lesz Wizardry? :)

    Még csak nem is csapatot visz az ember...
  • nlght #10
    Indoklás?
    Blizz a dio3 előtt mindig arról volt híres, hogy sokáig csiszolja a játkot és csak akkor adja ki, amikor elégedett vele, sztem rajtad kívül ezt mindenki tudja/tudta (wow-al nem játszottam, mielőtt ezzel jönnél).
    A sony botrányaihoz képest a Blizz a megbízhatóság fellegvára (volt eddig).
  • cateran #9
    Most hirtelen nem tudtam eldonteni melyik mondatod viccesebb
    a " Blizzard nagyobb név, mint a Sony"
    vagy a
    "megbízhatóságáról híres Blizznél"
    Azt hiszem mind2 nr1 poen....
  • Szefmester #8
    Még több meg nem tudta megfelelően implementálni a rendszert a játékba...