Ötvös Tibor

Ultima Forever: Quest for the Avatar

Amikor az Electronic Arts megszerezte az Origin fejlesztőcsapatát, sokan féltették az akkoriban még egészen más filozófiát követő kiadótól a csapat sikeres sorozatait. Sajnos az Ultima-szériával kapcsolatban igazuk lett.

Az Ultima IX szinte félkészen jelent meg, az Ultima Online 2 soha nem valósult meg, az Ultima X pedig már a fejlesztés első fázisait sem élte túl. Közel 15 éves csend után azonban a BioWare - nagy meglepetésre - leleplezte az ingyenes MMO-ját, mely az Ultima Forever: Quest for the Avatar címet viseli.

Akinek ismerősen cseng az alcím, az jó nyomon jár. Az őj rész ugyanis az Ultima IV: Quest for the Avatar feldolgozása lesz, mely egyébként nem egy médium szerint a játéktörténelem egyik legfontosabb RPG-je. A játék nem a megszokott sémára épül. Itt nem az a célunk, hogy valami nevenincs alakkal elindulván legyőzzük a gonoszt. Helyette inkább példaképpé kell válnunk, akinek hatására az emberek önmaguktól fordulnak a gonoszság ellen.



Ennek eléréséhez a BioWare újra beveti a Mass Effect sorozatban jól bevált morális rendszerét, melyhez természetesen társulnak a megszokott döntések is. És ez az, amiben az Ultima Forever - legalábbis a csapat szerint - más lesz, mint az eddig a piacon lévő MMO-k: a döntéseinknek ugyanis következményei lesznek a körülöttünk lévő világra és a történet alakulására is. Kérdés, hogy egy több száz szereplős MMO-nál hogyan tudják megvalósítani mindezt.

A BioWare elmondása alapján egy szerveren maximum 256 játékos lehet jelen és nagyon számítanak arra, hogy ezek a szereplők kisebb csapatot alkotván együtt teljesítik a feladatokat.

A BioWare ezúttal is nagy fába vágta a fejszáját. Az Ultima név még a mai napig elég komoly minőséget jelent (az utolsó részeket felejtsük el), bár tegyük hozzá, hogy mostanra bizonyára csak az igazi öreg motorosok emlékeznek rá. Mindenesetre várjuk az első képeket és trailereket a programból, mely az idén meg is jelenik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • WoodrowWilson #8
    Abban nincs igazad, hogy lehülyézed, mert ő máshogy használja, mint te, akit rászoktattak a hülye használatra.
  • Alfonzso #7
    "Akkor én is megnyugtatlak, és elárulom, hogy nincs igazad."
    Szóval nincs igazam, viszont ma már semmi gond nincs vele ha valaki így fogalmaz. Értem én ... logikus hogy nincs igazam :D . Amúgy én azt értettem 'jó használat alatt' hogy nem a 'jósnők'-re gondolt a cikkíró. Hogy most nyelvtanilag helyesen használta-e vagy sem ... abban már lehet hogy igazad van.
    "Ami mondjuk az én fülemet sérti, mert a médiumról jósnők ugranak be, nem a média"
    "... Ultima IV: Quest for the Avatar feldolgozása lesz, mely egyébként nem egy médium szerint a játéktörténelem egyik legfontosabb RPG-je."
    Nem tudom ki hogy van vele de egy cikkben ahol egy játékról írnak és ezt a mondatot olvasom el valahogy nem igen gondolok én jósnőkre, lehet hogy én vagyok az agyon művel ... nem tudhatom :O. ( Bár manapság mi folyik sg-n ... lehet hogy feltételeznem kellene xD )
  • WoodrowWilson #6
    Ma már igazából semmi, mert a modoros média néhány év alatt sikeresen elterjesztette, hogy "a média a médium többes száma", ezért mára már talán többségbe is került ez a fajta használat. Ami mondjuk az én fülemet sérti, mert a médiumról jósnők ugranak be, nem a média. Ráadásul mivel a média nyilvánvalóan nem többes szám a magyar nyelvben, így a szó használata is visszaszorult az egyetemes, minden médiát/médiumot összefoglaló kifejezésre. Ennek nyomán pedig létrejött a "médiumok" szószörny a "médiák" helyett, amiből engem a világból is ki lehetne kergetni. De ez az én gondom, és elfogadom, hogy ez kezd terjedni, azt viszont nagyon nem, amikor még valaki harcol is ez mellett a modoros baromság mellett, és a másik fajta használatot helytelennek tünteti fel.

    Nádasdy - A médiumok
    A média visszavágnak
  • narumon #5
    Szerintem is jól használta. Mi a gond vele?
  • WoodrowWilson #4
    Akkor én is megnyugtatlak, és elárulom, hogy nincs igazad.
  • Alfonzso #3
    Megnyugtatlak a cikkíró helyesen használta a 'médium' szót, attól hogy te nem ismered a jelentését nem ő lesz a hülye hanem ....
  • pxxl #2
    "egyébként nem egy médium szerint "

    médium? o_O

  • Szefmester #1
    "Kérdés, hogy egy több száz szereplős MMO-nál hogyan tudják megvalósítani mindezt.

    A BioWare elmondása alapján egy szerveren maximum 256 játékos lehet jelen és nagyon számítanak arra, hogy ezek a szereplők kisebb csapatot alkotván együtt teljesítik a feladatokat."

    Pontosan úgy tudják majd megoldani mint egy átlagos MMO-nál a realm eventeket, vagy ahogy a Lineage 2ben a várfoglalásokat.

    A játékosok többsége gonosz akkor a világ is egyre inkább arra húz, ha a jófiúk kerülnek fölénybe akkor meg a világ is jobb hely lesz. Vagy ennyire nehéz ezt elképzelni? Netán a T. cikkíró csak ismét hozza a játékokbani tudatlanságát?