Ötvös Tibor

Omerta: City of Gangsters

A Haemimont csapata eddig a Tropico sorozattal szerzett magának hírnevet, de hamarosan az Omerta: City of Gangsters is öregbíti a csapat nevét. A játék ugyanis olyan, mintha a Tropico sorozatot és a népszerű Gansgters szériát vegyítették volna egy kis Jagged Alliance játékmenettel.

Az Omerta: City of Gangsters a 20-as években, Atlantic Cityben játszódik, hőse pedig egy frissen az álmok földjére érkező bevándorló fiatalember. A karakter háttértörténetének megalkotása lesz az első feladatunk. Itt minden lépés fontos, mivel az később komoly kihatásokkal lesz a történetünkre és a képességeinkre.

Ha például gazdag család sarjaként akarunk nekivágni az életnek, akkor sokkal jobban mozgunk majd a politikai körökben, ám az utcán végünk. Ha egy bunkó karaktert alkotunk, akkor nagyobb lesz a respektünk az utcán, de nem tudunk majd alkudozni a rendőrökkel. Ha kész a karakter, akkor megkapjuk a mi kis városrészünket és elkezdhetjük elfoglalni a többi 15 körzetet.



A folyamat lényegében megegyezik a filmekben látható módszerrel. Először kisebb dolgokban utazunk, majd egyre komolyabban ássuk be magunkat az ellenfél területére. Természetesen ehhez emberekre van szükségünk és itt jön az Omerta lényege: jó ember kell a jó feladatra. Hiába teszünk meg egy verőembert az illegális ökölvívó mérkőzések menedzserének, nem lesz sikerünk. De egy kicsit dörzsöltebb, a pénzhez is értő fickóval kaszálhatunk.

A játékban fontos feladatot lát még el a Tisztelet. Ez két részből áll. Először is ott a Tisztelet, mely azt mutatja, hogy a körzetünkben élők mennyire néznek fel ránk, mennyire hálásak a cselekedeteinkért. A Félelem pedig azt jelzi, mennyire ismernek minket a bandák, mennyire tartanak tőlünk. Ugyanígy kétféle pénzünk lehet. Ott a sima pénz, amit a legális befektetéseinkből szerezhetünk és ott a piszkos pénz, mely tulajdonképpen a valódi bevételünket jelenti.



Utóbbit természetesen tisztára moshatjuk a kifejezetten erre a célra létrehozott vállalkozásainkon keresztül. A harcok a Jagged Allianca sorozatban látott rendszer szerint zajlanak majd. Minden bandatag adott Cselekvési Pontot kap, melyet a körökre osztott játékmenetben használhatunk fel. Ennek segítségével bőven lesz időnk felmérni a terepet és eltervezni a lépéseinket.

Az Omerta: City of Gangsters nagyon jó kis alkotásnak tűnik és már nagyon várjuk az év végi megjelenést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Faterx #3
    Hadd tanuljon a gyermek
    (Amúgy jónak ígérkezik a Tropico után)
  • M0RN1NGST4R #2
    tiszta gangsters 2 hangulata van.
  • liberty2 #1
    Várjuk bizony! Majd kérek róla cikket is! Szeretem az ilyen játékokat.