Ötvös Tibor

Az "első" Sleeping Dogs infók

A True Crime sorozat legújabb darabja, a Hong Kong alcímmel ellátott epizód fejlesztése elég kanyargós utat járt be. Elkezdődtek a fejlesztési munkálatok, majd leálltak, aztán megint elkezdődtek, majd az Activision végleg lelőtte a projektet.

Ekkor a United Front Games elkezdett házalni a játékkal, mely szinte teljesen készen volt. Az alkotás végül a Square Enix központjában kötött ki, majd jó darabig nem lehetett hallani semmit a dologról. Aztán tegnapelőtt megjelent egy kép, melyen egy, a Hong Kong főszereplőjére kísértetiesen hasonlító alak áll, mellette pedig a Sleeping Dogs felirat olvasható.

A kiadó pár órával később hivatalosan is elismerte, hogy a Sleeping Dogs nem más mint a True Crime: Hong Kong. Azt nem tudni, hogy miért nevezték át a projektet (valószínű tiszta lappal akarják elindítani a sorozatot) de ez nem is olyan fontos. A kiadó ugyanis pár órával a hivatalos leleplezés után az első infókat is fellebbentette a játékról.



Szóval lássuk, hogy mennyiben más ez a Hong Kong, mint a korábbi. A Sleeping Dogs főszereplője Wei Shen, a beépített zsaru, aki a Hong Kongban uralkodó Triádok közé épült be és belülről akarja szétverni azokat. Ám egy idő után Wei megkérdőjelezi az eredeti motivációit és egyre magasabb szinte jut a Szindikátusban.

"A Sleeping Dofs rendelkezik az egyik legjobb közelharci rendszerrel a jelenleg a piacon lévő akciójátékok közül" - árulta el Lee Singleton, a Square londoni részlegének vezetője. "A brutális, letaglózó harcrendszer, a kivégző mozdulatok, a hangulatosan összerakott Hong Kong-i alvilág, az elsőosztályú történet és a remek vezetési rendszer mind arra ösztökélt minket, hogy felkaroljuk a projektet. Magához a programhoz szinte alig nyúltunk."



A fejlesztők többféle harcstílus felbukkanását ígérik, amit egyébként tetszőlegesen vegyíthetünk is majd. A verekedésekben természetesen minden, a környezetünkben megtalálható és felhasználható eszközt (telefonfülke, ajtók, póznák stb.) bevethetünk, melyek természetesen elhasználódnak, így viszonylag rövid ideig lesznek a hasznunkra. De akkor nagyon.

A Sleeping Dogs konzolok mellett PC-re is megjelenik az év második felében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nihillus #2
    Azért nevezték át a játékot, mert a True Crime név jogai maradtak az Activisionnél így azt nem használhatják.
  • Bendzs #1
    "Azt nem tudni, hogy miért nevezték át a projektet (valószínű tiszta lappal akarják elindítani a sorozatot) de ez nem is olyan fontos."

    Azért nevezték át, mert
    1.: a True Crime nem éppen kasszasikernek számító név;
    2.: ha megvették a jogokat, miért ne nevezhetnék át?
    (forrás: ign.com)