Ötvös Tibor

Mercenary Ops

PC-re nem létezik túl sok külső nézetes akciójáték, szóval ha egy játékkal kapcsolatban azt olvashatjuk, hogy "fedezékrendszer", akkor automatikusan a Gears of War sorozatra gondolhatunk.

Sajnos a trilógiának csak az első része látogatott el PC-re és az is elég rossz port formájában tette mindezt. Mindenesetre a Mercenary Ops le sem tagadhatná, hogy honnan meríti az ihletet, mely a fentieken felül kínál ko-op módban végigvihető küldetéseket, zombikat, horda-módot és karakterfejlesztést is - mindezt teljesen ingyen.



A Mercenary Ops egy elképzelt jövőben játszódik, de ennek ellenére nem kell lézerfegyverekre és hasonló futurisztikus dolgokra számítani. Kezdetnek meg kell alkotnunk karakterünket, felszerelést kell választani (AK47, P90 SMG, shotgunok és mesterlövész puskák adják a tűzerőt), majd indulhat a bevetés. A fegyverek folyamatosan fejleszthetők és erre szükség is lesz, mivel az ellenfeleink is ezt teszik majd.

A Mercenary Ops minden játékstílusnak kedvez majd. Aki szeretne, az Rambo módjára vetheti bele magát a harcokba, de természetesen alkothatnak csapatokat is a különböző katonák. Akadnak majd közelharci elemek is, melyeket szintén a Gears of Warból emeltek át. Ugyancsak "ellopták" a töltés ötletét is: ha megfelelő időben nyomjuk meg az újratöltés gombot, akkor gyorsabban végzi el karakterünk a tárcserét. Ha nem, akkor kicsit szerencsétlenkedik.



Természetesen nem csak egymás ellen játszhatunk, hiszen lesznek küldetések illetve módok, melyekben a gép irányítja az ellenfeleket. Ilyenkor 8 fős csapatunkkal kell az adott területet, épületet megóvni az ellenféltől, akik lehetnek ellenséges katonák de zombik is.

A Mercenary Ops nagyon ígéretesnek tűnik és igazi hiánypótló alkotás lehet a PC-s piacon. A program béta-tesztelése június 20-án kezdődik, akit érdekel a dolog, az itt jelentkezhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zorrobomber #11
    És ez olyan sok? :D
  • Zero 7th #10
    Just Cause 1 is, Prototype, Legacy of Kain sorozat négy része (az első nem), Psychonauts, Alice, Tomb Raider sorozat, Bloodrayne sorozat, Hunted, Force Unleashed sorozat, Alan Wake, Mount and Blade meg a millió modja, Dead Rising 2, Outcast, Omicron, Heretic 2.

    Lehetne még sorolni.
  • mg1992mg #9
    "PC-re nem létezik túl sok külső nézetes akciójáték"

    Akkor nézzük sorra... Merceranies 2 - World in Flames, Resident Evil 5 (akció, nem horror...), Resident Evil - Operation Raccon City, Just Cause 2 (1 nem tudom milyen), Gears of War 1, Sniper Elite V2 (meg az első része is), Hitman sorozat, Max Payne sorozat, Kane & Lynch 1 és 2, Bionic Commando, Terminator Salvation, GTA IV, GTA III, VC, SA, Maffia I-II, Godfather I-II, szóval tényleg nem létezik sok PC-re... :D És ez még csak a lista töredéke.
  • Zombee #8
    És ez olyan sok?
  • Deus Ex #7
    Elnézést, ha az evidenst kérdezem, de mit értünk fedezékrendszer alatt?
  • Rosco #6
    ...illetve Sniper Elite V2, Kane & Lynch, Hitman játékok stb.
  • rudymester #5
    Majd kap egy lehetőséget, nem tűnik rossznak, bár a multizás már nem érdekel annyira mint régen.
  • metalos #4
    Azért az nagy túlzás, hogy a Gears of War PC-s portja gyenge lett, messze az egyik legjobb, legszebb port, de ha a cikk író így látja, akkor még nem játszott gyenge portolású játékkal.
  • kjhun #3
    A játék hivatalos weblapja
  • KopaszIsten #2
    Kimaradt a cikkből a link.