Ötvös Tibor

Az öt legjobb Easter Egg

Korábban már bemutattunk jó pár olyan hibát, érdekességet, melyeket felkutatva vagy valami nagyon szórakoztató dolgot találunk vagy jobban megértjük a történetet. Azóta már eltelt egy kis idő, így most az azóta megjelent alkotásokat néztük meg ilyen Easter Eggeket keresve.

Dead Space
Az Elecrtonic Arts sikerjátékának első részében elég komoly Spolier található. Már ha valaki összeolvassa a fejezetek első betűit. Ezek ugyanis a NICOLEISDEAD szöveget adják ki, melyből rögtön kiderülhet, hogy szeretett barátnőnk, akinek megmentésére érkeztünk, már halott. A videók, melyeket látunk a játék közben már jóval a megérkezésünk előtt rögzítésre kerültek. De ezt csak a végén tudjuk meg.

Fallout 3
A Bethesda sikerjátékában rengeteg dolog van, ami miatt érdemes alaposan körbenézni a területeken. A legjobb azonban kétségtelenül a lezuhant UFO. Minefieldtől északra a Pip-Boy készülékünkkel befoghatunk egy rádiójelet, melyet követve megtalálhatjuk a lezuhant gépet. A pilóta nem élte túl a katasztrófát, de mellette hever az egyik legerősebb fegyver, az Alien Blaster. Ám óvatosan használjuk, viszonylag kevés lőszert találunk hozzá.



Star Wars: Knights of the Old Republic
A BioWare alkotása nem mai gyerek, de mindenképpen érdemes megemlíteni. A konzolos változatban, a végső csata előtti pillanatokban (melyet Darth Malak ellen vívunk) csatlakoztassuk a második kontrollert, majd nyomjuk le az L és R gombokat, miközben az Y-t is nyomogatjuk mindkettő joy-on. Ekkor Malak átalakul egy zöld földönkívülivé, aki folyamatosan táncolni fog. Vicces és kellően meglepő.

The Elder Scrolls V: Skyrim
A Bethesda legújabb alkotásában is vannak elrejtett utalások és poénok, ám a legérdekesebb a nagyon nehezen elérhető Throat of the World nevet kapott hegycsúcson található. Itt található a Notched Pickaxe elnevezésű szerszám, mely semmire nem alkalmas, de a fejlesztők így tisztelegtek a Minecraft megalkotója, Markus 'Notch' Persson előtt.

Batman: Arkham City
A Rocksteady az Easter Eggek kapcsán is gondolkodásra ösztökéli a játékosokat. A legjobb példa erre az Arkham City legjobb titka, melyet azonban hamar ki lehet deríteni. Az acélgyárban menjünk el a menedzser irodájába (itt volt Joker első búvóhelye). A bal hátsó sarokban láthatunk egy próbababát Harley Quinn ruhájában, a földön pedig egy terhességi tesztet, mely pozitív eredményt mutat. Ebből kiderül, hogy Quinn Joker gyermekét várja. Ráadásul a játék végén az "anyuka" elénekli a saját altatódalát is, így nem maradhatnak kétségek, merre megy majd a harmadik rész.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Joaquin #9
    Nem tudom mi számít pontosan easter eggnek de portal 2-ben a "The part where he kills us"-nál ha leugrassz GLaDOS beszólásán jót röhögtem. Portal amúgy is tele volt ilyenekkel (turret song easter egg pl, vagy az 1-ben a tortás szoba). Legalább egy helyezést azért szerintem megérdemelt volna.
  • kissssss #8
    vagy ott volt még a lezuhant star trek űrhajó is 2 halottal, és néhány cuccal amik nagyon jól jöhetek szorult helyzetben.

    de a szent kézigránát az tényleg mindent visz(szó szerint mindent) :)
  • wraithLord #7
    Nekem a Sacred 2-ben a Blind Guardian zenekar megjelenése, küldetése, koncertje tetszett a legjobban. Meg, hogy a végén odaadták a hangszereiket. :D Biztos van még valami, de most nem jut eszembe.

    Nem tudtam arról az easter eggről a KotOR-ban - szerencsére... X)
  • Zero 7th #6
    Meg a Fallout1-ben szintén volt már lezuhant UFO Alien Blasterrel, amihez viszont nem volt kevés a lőszer, simán végig lehetett vele játszani. Mondjuk az tény, hogy a Fallout1 a legrövidebb az egész sorozatból.
  • archelf #5
    Fallout előző részeiben is volt AB, sőt sokkal jobb Easter Egg-ek voltak bennük - bálna/virágycserép, Szent Grált kutató "lovagok", SW utalás (TK-421), stb... :/

    AE
  • Zolthen #4
    Gin-tonicra gondolsz szerintem, az volt minden életformának itala, svéd húsgolyó talán a Babylon5-ben volt
  • kvp #3
    "Itt található a Notched Pickaxe elnevezésű szerszám, mely semmire nem alkalmas,"
    Valojaban ket dologra jo:
    -egyreszt bonuszt ad a banyaszati tudasunkra (igen a jatekban lehet banyaszni is)
    -masreszt azon keves keziszerszamok egyike amit fegyverkent is lehet hasznalni

    Egyebkent a skyrim tele van easter egg-ekkel. A legjobb pelda a jatekban talalhato nagy mennyisegu sweetroll nevu etel, ami a gyarto osszes jatekaban elofordul es mostanra kb. olyan lett mint a galaxis utikalauzbol a sved husgolyo.
  • Teppik Amon #2
    Vagy a Rage-nen a Wolfenstein szoba.
  • bcrics #1
    + a Just Cause 2ben megtalálható a Filmsorozatbeli Lost szigete:)