Ötvös Tibor

Groteszk egy játék lett a Grotesque Tactics 2: Dungeons & Donuts

Januárban már eddig is elég sok olyan játék jelent meg - a nagyon árnyékában -, melyek minősége elég kétes képet mutat. Sajnos a FlatOut legújabb része is ezek közé tartozik, de szintén gyenge lett a Postal III is.

Most pedig egy újabb félresikerült alkotással kell foglalkoznunk, mely igaz, hogy tavaly jelent meg, de mégis érdemes beszámolni róla, hogy mindenki el tudja kerülni a programot és valami mással próbálja múlatni az idejét. A Grotesque Tactics 2: Dungeons & Donuts nem más, mint egy Disciples klón, ám abból is a gyengébbik. A történet főhőse az első részben megismert Drake, aki csapatot toboroz, hogy újabb kalandokat éljenek át.



A karakterek a játéktörténelem legnagyobb sztereotípiái: van itt nagy dumás fekete ember, egy ostoba szőke nő és egy angyali tünemény, aki természetesen belezúg hősünkbe. Drake egyébként amnéziában szenved és természetesen a múltját szeretné megismerni. A teljes történet a Szentély területén játszódik, ahol különböző frakciókkal és népekkel futhatunk össze. Lesznek köztük barátságosak és természetesen ellenségesek is.

Eddig mondjuk nem is lenne baj, hiszen egyedi történet hiányában a megfelelő játékmenet és változatos küldetések akár még érdekessé is tennék a programot. Sajnos azonban itt is elvérzik a játék. Soha nem tudjuk pontosan, hogy mit is kell tennünk a küldetésekben és azt sem, hogy mit kapunk, ha ezeket sikerrel abszolváljuk.



Az meg egyenesen vérlázító, hogy a fordítás sem sikerült a legjobban. Az eredeti Grotesque Tactics 2: Dungeons & Donuts ugyanis német nyelven jelent meg, majd később angolra is lefordították. Ám ez nem sikerült, csak 80 százalékosra. Rengeteg alkalommal láthatjuk majd a "Translation is missing - Hiányzó fordítás" feliratot a párbeszédek során és így párszor elakadhatunk, hiszen nem tudjuk, mit válaszolunk vagy épp mit kérdeztek.

Emellett rengeteg alkalommal omlik csak úgy össze a játék és fagy ki. Épp ezekből adódik, hogy a játék bizony eléggé félkész állapotban leledzik. Továbbá a humor sem a legjobb a játékban. Egyes beszólásokon inkább sírni tudtunk volna. Pedig elméletileg ez lenne a játék lényege, de ez a rész is elég groteszkre sikeredett.

Summa summarum a Grotesque Tactics 2: Dungeons & Donuts egy nagyon gyenge játék, mindenki messze kerülje el.

Értékelés:

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • senoy #1
    Ha olyan a tamogatottsaga, mint az 1. resznek, akkor nem eri megvenni (sem :)).