Gyurkity Péter

Mobilra jön az első hat Final Fantasy

Júliusban az első három játék jelenik meg, őket követi majd a másik hármas.

A Square Enix eredetileg még az E3 2021 alatt jelentette be, hogy belátható időn belül a hordozható kütyükön is elérhetővé teszik a franchise első hat tagját, aminek köszönhetően a rajongók a régebbi változatokat is kipróbálhatják majd ezen készülékeken. Most felbukkant a megerősítés, amelyből újabb részletek derülnek ki.

A hivatalos közleményben arról olvashatunk, hogy a japán fejlesztő még a hónap vége előtt mind a hat játékot elérhetővé teszi a Steam oldalán keresztül, mégpedig frissített kinézettel, így PC-nken ezek mindegyikét kipróbálhatjuk majd. Ami viszont a mobilos szegmenst illeti, itt a hónap folyamán az első három játék jelenik majd meg az Android és az iOS saját online boltjában, így a régebbi példányok július 29-től lesznek majd elérhetők. Mindegyik cím újrarajzolt karakterekkel és háttérrel bukkan fel a kínálatban, a 2D-pixelek az eredeti művész közreműködésével újulnak meg, emellett pedig (a szintén az eredeti szerző ismételt bevonásával) kiegészült zenei anyagot, valamint némileg javított játékélményt és irányítást kapunk majd.


A további extrák között említik meg a galériát, a mellékelt bestiáriumot, a zenelejátszót, valamint a mentések lehetőségét, ezzel egy időben azonban azt is kiemelik, hogy a Steam internetes áruházában a sorozat első hat tagját egy csomagban kínáló ajánlat jelen pillanatban 75 dolláros áron beszerezhető, ezzel 20 százalékos kedvezményt kínálnak a játékosoknak. Az újítások (frissítések és kiegészítések) listája megegyezik a fent említettekkel, de az egyes példányokat külön-külön is beszerezhetjük, amennyiben erre van igényünk. Két eltérő megoldás között választhatunk tehát, ennek révén mind a teljes csomag, mind pedig annak alkotóelemei megvásárolhatók.

A mobilos online boltokban az előrendelés lehetősége egyelőre nem elérhető, ezt a későbbiekben villantják majd fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    Mondjuk a final fantasy 4-6ig eddig is elérhető volt mobilra, a 4 azt hiszem a 3D DS remake alapján van fent szinkronnal.
    A dragon questek is fent vannak 1-8ig, a (szerintem pont a legjobb) dragon quest 7 kivételével amiatt vettem 2DSt.

    Én mondjuk a legtöbbet GBAn, DSen vittem végig, az első három dragon questet meg switchen mobilon valamiért nem szívesen játszom ilyeneket.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2021.07.06. 05:41:02