Gyurkity Péter

Lemond a Középfölde-játékról az Amazon

Eddig nem sikerült kész fejlesztést bemutatniuk, ez a beígért MMO esetében sem lesz így.

Az Amazon valódi óriássá nőtte ki magát, az eredeti e-kereskedelmi szolgáltatás mellett már számos egyéb területen is kipróbálták magukat. Nemrég arról számoltunk be, hogy a cég kifejezetten a játékok felé fordul, ebből azonban a jelek szerint nem lesz semmi, miután egy újabb címről voltak kénytelenek lemondani.

Az illetékesek eredetileg még 2019 őszén harangozták be a Lord of the Rings MMORPG-t, mégpedig ingyenes alkotásként, amely egy kínai partner közreműködésével készült volna el. Akkor arról írtak, hogy a Leyou Technologies Holdings Limited és a Middle-earth Enterprises segítségével indult el a munka az MMO-n, amely az ígéretek szerint megfelelő betekintést nyújtana Tolkien világába, lehetővé téve a felhasználók számára annak felfedezését. Az együttműködés révén az Amazon technológiáját és a házon belüli MMO-fejlesztők tehetségét ötvözték volna a Leyou ingyenes játékok kifejlesztése és üzemeltetése terén korábban begyűjtött tapasztalatával, ebből azonban nem lett semmi, mivel utóbbi céget később a szintén kínai Tencent vásárolta fel, ami alapvető módon befolyásolta a terveket.

A Bloomberg a napokban arról számolt be, hogy az akvizíciót követően szinte azonnal megindultak a tárgyalások az Amazon és az új tulajdonos között, ezek azonban nem vezettek eredményre, mivel nem tudtak megállapodni a szerződés pontos részleteiről. Ez végül a projekt törlését eredményezte, vagyis a játék nem jelenik meg a piacon, amit az Amazon komoly csalódásként értékel, mivel ők továbbra is érdeklődnek a franchise iránt. A korábbi elképzelés részeként a Leyou egyik leányvállalatával, az Athlon Games-szel is megállapodást kötöttek a prequel elkészítéséről, ez azonban végül szintén dugába dőlt, így nem számíthatunk a piaci debütálásra.

Az Amazon Game Studios 2018 elején és a tavalyi év végén is törölni volt kénytelen egy-egy játékot (Breakaway, illetve Crucible), nem úgy tűnik, hogy sikerül majd egy kész példányt piacra dobniuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!