Gyurkity Péter

Mobilra is megjelent a Runescape

Hosszú évek után az Android és az iOS is a listára került, a rajt viszont nem gondmentes.

A Runescape az MMORPG-k szegmensében meglehetősen népszerű versenyzőnek számít, ami azért kiemelkedő teljesítmény, mert a játék egyben régi motorosként van jelen a területen, hiszen a megjelenésre eredetileg 2001-ben kerítettek sort. Azóta számos jól ismert név tűnt el a süllyesztőben, a fejlesztő viszont elérkezettnek látta az időt a mobilos debütálásra.

Erre alig néhány nappal ezelőtt került sor, azt követően, hogy a hivatalos jelzések szerint összesen nagyjából 1,8 millió további játékos regisztrált előzetesen a rajtra. Ennek eredményeként mind a Google Play, mind pedig az App Store kínálatában elérhetővé vált a játék, amely ugyan ingyenes ajánlatként érkezik, viszont ez természetesen nem nyújt teljes képet az üzletmodellről, hiszen az appon belüli vásárlási lehetőségek mellett opcióként jelenik meg a havidíjas előfizetés is, amely kereken 10 dollárba kerül. Ezért cserébe a teljes világot bejárhatjuk, illetve további tartalomhoz jutunk hozzá.


A prémium változatnál elérhető egy 7 napra szóló ingyenes próba (free trial), amely ugyanúgy hozzáférést biztosít a teljes térképhez, nem beszélve 8 további képességről, valamint több mint 120 extra küldetésről. Legalább ilyen fontos azonban, hogy a különböző hardveres platformok közötti átjárást is sikerült megoldaniuk, vagyis aki valamilyen hordozható készüléken regisztrál új tagként, az PC-n is bármikor folytathatja a játékot, ez pedig fordítva is ugyanúgy működik. A karakterosztályok nélküli, összesen 28 eltérő képességre épülő játékban így gond nélkül teljesíthetjük a különböző küldetéseket, bármilyen támogatott eszközhöz férünk éppen hozzá.

A rajt a jelek szerint nem sikerült tökéletesre, az androidos változat például több mint 1 millió telepítést követően alig 2,7-es minősítéssel szerepel a kínálatban, többen arra panaszkodnak, hogy a fejlesztők a meglévő hibák kijavítása helyett a további mikrotranzakciók elérhetővé tételére koncentráltak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!