Ötvös Tibor

Sniper Elite 4 előzetes


Bemutatkozott a Sniper Elite negyedik része, mely az első részletek alapján kimondottan brutális lesz.

A hónap elején jelentette be a Rebellion csapata, hogy a már 10 milliós összeladásokat is meghaladó Sniper Elite sorozat idén megkapja a negyedik részét is. A leleplezéskor a csapat még nem árult el túl sok részletet, de az már akkor is kiderült, hogy a Sniper Elite 4 a harmadik fejezet egyenes folytatása lesz, azaz ismét Karl Fairburne bőrében indulhatunk bevetésekre, melyekre ezúttal már Olaszország gyönyörű, de néha romos tájain kerül sor.

De nézzük először azt, ami nem változik. A program új része ismét a külső nézetes akciójátékok táborát erősíti és természetesen a nagyon népszerű X-Ray Killcam is visszatér. Az Eurogamer oldalán megjelent, nagyjából 8 perces bevetésből az is kiderült, hogy ezúttal is különböző tárgyakat is kiszemelhetünk magunknak, melyek felrobbanva komoly károkat okozhatnak az ellenség soraiban (persze ehhez az kell, hogy valami olyasmit találjunk el, ami robbant).


A változások a játékmenet bizonyos elemeiben is megfigyelhetők. Hősünk egyre inkább Altair vagy Ezio mozgáskultúráját kapja meg és ennek köszönhetően már képesek vagyunk a különböző párkányok között ugrálni (akár lógva is) és futás közben becsúszva is bebújhatunk egy fedezék mögé (lásd Gears of War). Cserébe az ellenfelek okosabbak lettek, már nem olyan könnyű elterelni a figyelmüket bizonyos dolgokról.

Amit nem is kell említeni, hiszen a videón is jól látszik az a grafika fejlődése. A Sniper Elite 3 sem volt csúnya, de a negyedik fejezet még egy kalappal rátesz minderre. A környezet gyönyörű és abszolút érezni rajta Olaszország hangulatát, a karakterek mozgása folyamatos és természetesen a látványos X-Ray Killcam is nagyot dob a hangulaton. A lényeg, hogy bár még csak egy korai változatát láthattuk a programnak, de a jelek szerint Karl Fairburne újabb bevetése ismét számos rajongót szerez magának és lop el jó pár órát az életünkből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #3
    Az első az igazi. Nem volt még ez a divatos fedezék rendszer, hanem csak kúszás, guggolás és a tereptárgyak. Annak volt realizmus érzete. És semmi kézitusa, nem erről kéne szólnia egy mesterlövész életének. Ez az új egy az egyben a 3. rész rókabőrje (kis apróságokkal - én nem látom, hogy az olasz környzet nagyon eltérne az afrikaitól). Tény, hogy a Rebellion az SE-n kívül csak egy jó játékot csinált 25 év alatt, az eredeti AvP-t.
  • Lunki88 #2
    Az első résszel még semmi baj nem volt. A másodiktól kezdve már teljesen casual irányba ment át a játék.
  • ugh #1
    Jaj ne!
    Az elozo 3 is egy hulladvany.
    Kicsi a valoszinusege, hogy 3 resz utan megtanultak hirtelen jatekot csinalni...