Ötvös Tibor

Trials of the Blood Dragon - azért van egy határ!


A Ubisoft az E3-on bemutatta a Trials of the Blood Dragon címet kapott alkotását, mely már meg is jelent - bár nem kellett volna ennyire sietni vele.

A Far Cry sorozat mintegy mellékágaként jelent meg a Blood Dragon, ami nagyon megtalálta a maga kis közönségét és ez a nem elhanyagolható létszámú csapat már nagyon várta az esetleges folytatást. Az idei E3 talán legnagyobb meglepetése azonban az volt, hogy a Ubisoft bejelentette a program folytatását - majd rögtön ki is adták azt Trials of the Blood Dragon címmel. Azonban azt kell mondanom, hogy jobban tették volna, ha ezt nem teszik meg és inkább váratják a rajongókat.

A Trials of the Blood Dragon ugyanis nem egy egyenes folytatás, hanem egy egyedi fúzió, mely a Far Cry: Blood Dragon és a motoros Trials között jött létre. Innen egyébként az igen "elmés" cím is, mely legalább nem árul zsákbamacskát. Aki betölti a játékot, az pontosan sejtheti mi vár rá - vagyis van egy elképzelése arról, hogy mit is szeretne látni egy ilyen egyvelegben, de sajnos ez a két stílus nem működik együtt. Miután a Trials fejlesztői is keményen kivették a részüket a munkálatokból, így az FPS nézet és a bázisfoglalás eltűnt, helyette marad platformer-ügyességi játék.


A legtöbb esetben a motorunkon ülve haladunk majd a pályákon, de mindezt valami rettenetes irányítás mellett tudták csak kivitelezni a fejlesztők. Ez azért meglepő, mert a Trials amúgy remek kis alkotás és kimondottan jól irányítható volt, azonban ez a Trials of Blood Dragon esetében nem működik. Az előre megadott szkriptek ugyanis működnek, azaz előre meghatározott helyeken és időben zuhan szét a pálya és közben lőnek is ránk... szóval káosz.

Mivel egy alapvetően mászkálós játékról van szó, így sok időt töltünk majd lábon is, de ez a rész valóban maga a teljes agybaj. Alig lehet kiszámítani, hogy karakterünk hova fog érkezni egy-egy ugrás után, folyamatosan csúszkálnak a szereplők és mikor megkapjuk a jetpacket a hátunkra, akkor a legtöbben feltehetően ki fogják kapcsolni az egészet. Kár érte, mert önmagában a hangulat megint nagyon jó, ismét poénos kikacsintásokkal találkozhatunk és nagyon jókat lehet mosolyogni az átvezető jeleneteken. Maga az alaptörténet is a negyedik világháborús közeggel, melyben Vietnamot kell felszabadítani és közben UFO-k és nindzsák is bejönnek a képbe már maga egy kiapadhatatlan poénforrás és szerencsére ez a része működik is. Csak a lényeg, a játékmenet az van a béka feneke alatt.

Egy szó mint száz, a Trials of the Blood Dragon sokat akart markolni és nagyon de nagyon keveset fogott. A Blood Dragon rajongók biztosan nem ezt várták, a Trials fanok pedig szintén nem adnak majd túl sok esélyt egy ilyen programnak. Két szék között a földön a Ubisoft. Ez nagy mellényúlás volt és a fogadtatást látva talán nem is kap több esélyt egy-egy ilyen mellékág, amit nagyon sajnálnánk, de ilyen formában valóban nincs ezekre szükség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Relixo #1
    Ez nagyon sz*r lett... 90s évekbe talán elment volna,de még ott is jobb game-k voltak.
    Ubisoft már többszörösen leírta magát ezzel csak megerősített,hogy ne vegyek tőlük semmit soha többet. Szánalmas.hogy hova süllyedtek már.