Ötvös Tibor

Készül a Világok harca játék

H.G. Wells Világok harca című alkotása örök klasszikussá vált köszönhetően egy rádiós adásnak, amikor is a hallgatók valóban elhitték, hogy a Földet megszállták az idegenek és óriási hisztéria váltott ki a lakosság körében.

Számos film is feldolgozta a történetet, legutóbb például Steven Spielberg és Tom Cruise közös erővel vette fel a harcot a Tripodok ellen. Az E3-on azonban - meglepetésre - bemutatkozott az Other Ocean fejlesztésében készülő War of the Worlds, mely szintén Wells történetét dolgozza fel és ülteti a monitorjainkra.



Ahogy az a képeken is látszik, a program egy 2D-s platformer lesz a klasszikus Prince of Persia és Flashback stílusában. A játékban hősünkkel kell az ellenséges űrhajókat elkerülni és ehhez felhasználhatjuk a területen található tereptárgyakat illetve testi adottságainkat (vagyis futhatunk, elbújhatunk, ugrálhatunk). Nehezítés, hogy mindössze egyetlen sugártalálat elég ahhoz, hogy hősünk kilehelje a lelkét.

Alkalmanként lehetőségünk lesz a Tripodok saját technológiáját felhasználni ellenük, de összességében elég kevés alkalommal ragadhatunk majd fegyvert. A stílusnak megfelelően lesznek még logikai feladványok is a játékban, melyek komoly fejtörést okozhatnak majd egyes játékosoknak.



Ellenfeleink között lesznek a filmből ismerős Tripodok, de ugyanakkor olyan teremtmények is felbukkannak majd, akik nagyon hasonlítanak például a Half-Life sorozatban látott lényekre. A megszálló erők bevetik majd a Black Smoke nevet kapott gázt is, mely kellemetlen perceket okozhat hősünknek.

A War of the Worlds érdekes próbálkozás egy ilyen "a grafika a minden" felfogású játékvilágban és az idősebb játékosoknak kellemes múltidézést jelenhet a játék. Megjelenési dátumot még nem kapott a program.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rotyoka #14
    AZ 1 az jó volt de a 2. az vicc :D
  • Merces #13
    ..de nem lesz gyenge , igaz kult se....mindegy olvasd el a könyvet és próbálj meg belegondolni,hogy mikor irták még Móricz Zsigmond volt a cájencfikcsön errefelé, aztán becsmérelheted nyugodtan....
  • Stryker #12
    Megbocsáthatatlan ,ha ennyire gyenge lesz a film.
  • Merces #11
    ...a nevetséges itt te vagy, a könyv 1898 ban iródott , a flm meg próbál hasonlitani rá,tényleg megbocsájthatatlan.........
  • Stryker #10
    Mégis melyik világban minősül az a film jónak? Főleg a film vége ,ami egy hatalmas pofán csapás. Az egész film tele van lyukakkal.
    Tudod ,hogy kinek meséld be ,hogy az űrlények x évig tervezik a FÖLD megszállását erre jön az óriásamőba és ownedol.Nevetséges!
  • Kasya #9
    Ezt a játékot egy Prototype szerű környezetben tudnám jól elképzelni...ahogy a Skyline-t is.
  • gombabácsi #8
    mi a baj azzal a filmmel? totál jó film volt.

    ez a game is ígéretes
  • Stryker #7
    Ez az ötlet már ott bukta ,hogy a Világok harcát csinálják meg. Aki látta azt a borzadályt filmet ,amit Spielberg csinált ,akkor biztos ,hogy a közelébe se megy.
  • scagnetti #6
    Utánanéztem, inkább csak azt kellene sajnálni, hogy csak konzolra lesz.
  • scagnetti #5
    Miért baj hogy 2D?