Ötvös Tibor

Street Fighter X Tekken információ áradat

Végre hivatalosan is bemutatkozott a régóta pletykált Street Fighter X Tekken, melyben a Capcom és a Namco kultikus verekedős sorozata találkozik össze. A hétvégén Miamiban történt a hivatalos leleplezés és Yoshi Ono, a projekt menedzsere rögtön el is árult jó pár dolgot a programról.

A Street Fighter X Tekken a Street Fighter negyedik részében is megtapasztalt grafikus megvalósítást alkalmazza, mely akkor nagyon jól bevált. Most már csak az a kérdés, hogy a Tekken rajongóknak mennyire tetszik majd ez a módszer. A játékban az összes ismertebb szereplő felbukkan a két sorozatból és tetszőlegesen választhatunk a két oldal szereplőiből.



Azt érdemes kiemelni, hogy a Street Fighter X Tekken csapatokat használ. Ez annyit jelent, hogy ha választunk egy karaktert, akkor mellé jár még egy, akit majd a történet "sorsol ki" nekünk. Azért lesznek stabil partnerek is: Able és Guile; Ryu és Ken; Kazuya Mishima és Nina Williams; Craig Marduk és King; valamint Chun Li és Bob. A további társulásokat az E3-on jelentik majd be. Ráadásul új karakterek is felbukkannak majd és ezeket szintén az E3-on jelentenek majd be.

"Talán meglepő lehet, hogy Marduk is benne lesz a játékban" - árulta el Ono. "Van pár Street Fighter karakter, aki hasonló bírkózó mozdulatokkal harcol, mint ő, de Marduk mégis egy egyedi karakter. De az idei E3-on további olyan karaktereket jelentünk majd be, akik edig nem voltak olyan ismertek és ezzel együtt pár klasszikus alak is kimarad." A pletykák szerint Blanka visszatér majd, de például Zangief nem tűnik fel a listán.


A történet módban az adott párosításokat kell használnunk, de más játékmódokban már tetszőleges összeállításokat használhatunk. A társulásoknak azonban fontos szerepei lesznek, hiszen különböző kombókat is összehozhatunk a két karakterrel és ha esetleg nem összeillő karaktereket teszünk egymás mellé, akkor nem biztos, hogy jól működik együtt a páros.

A két karakter között harc közben is válthatunk és az irányításon sem változtattak a készítők. A Tekken a megszokott négy gombos rendszert, míg a Street Fighter a hat gombos szisztémát alkalmazza, így a rajongóknak nem kell új kiosztást megtanulni. Mivel a Tekken egy elég gyors és pörgős játék, míg a Street Fighter kicsit lassabb, így a kettő közötti sebességkülönbséget is meg kellett oldani. Így a Tekken kicsit lassabb, az SF pedig kicsit gyorsabbá vált.



A Street Fighter X Tekken nagyon érdekesnek tűnik és az ilyen összefonódások eddig is nagy sikert arattak (legalábbis anyagilag mindenképpen - Mortal Kombat vs DC Universe, Marvel vs Capcom sorozat). Ráadásul mind a két játék hatalmas rajongótáborral rendelkezik, szóval a Capcom nem nagyon nyúlhatott mellé ezzel a párosítással.

A Street Fighter X Tekken még nem kapott megjelenési dátumot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • meawilliams #9
    Sziasztok, tekkenes szerepjáték: www.armleg.com/tetekkenrpg
  • vk90 #8
    Érdekes játék lesz, kíváncsi vagyok rá.
  • Loverman #7
    még egyik játék sem jelent meg, a linkelt videónál hallatszik hogy convention-ön vették fel kamerával.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tekken_X_Street_Fighter
    http://en.wikipedia.org/wiki/Street_Fighter_X_Tekken
    Amúgy 2 játék lesz, az egyiket a Capcom csinálja, a másikat a Namco Bandai
  • tibisan #6
    sikerült a gameplay-ből cg videot csinál ..
  • zola2000 #5
    jah, az lehet, a tekken 4et láttam utoljára...
  • fergusonpapa #4
    a cik ténleg nem éppen mai hirt közöl,de abban igazuk van a tekken gyorsabb.Minden uj kiadásnál gyorsitanak rajta,aki elövesz mondjuk 1 tekken 3at elalszik már rajta h lassu az ujakhoz képest(személyes taapsztalat) miközben..régen honapokig lekötött.
  • Szefmester #3
    Szerintem fordítva van de hát ahogy a cikk frissessége is mutatja, valaki nagyon ért a témához.
  • Szefmester #2
    Friss cikk XD



    Ez a kis gameplay videó laza 7 hónapja került fel a youtube-ra. Szerintem itt max egy európai megjelenésről lehetett bejelentés, meg az opening bemutatása. Nem hiszem hogy a fenti videó csak pletyka lett volna.
  • zola2000 #1
    a street fighter lassabb lenne mint a tekken?