Ötvös Tibor

Perlik a Zyngát a Mafia Wars miatt

A Zynga a játékpiac jelenlegi legsikeresebb és legértékesebb csapata és ezt olyan Facebook programoknak köszönhetik, mint a milliók által "lájkolt" Farmville vagy a Mafia Wars.

Utóbbi miatt azonban most komoly procedúra vár a csapatra, hiszen a konkurens Digital Chocolate beperelte őket a cím és a műfaj miatt. A tavaly augusztusban benyújtott kereslet szerint a Digital Chocolate 2004-ben megjelentetett egy Mafia Wars című játékot mobilokra, mely azóta három folytatást is kapott, a legutolsó például 2009-ben látott napvilágot.



Ám 2007-ben a Zynga is megjelentette a Mafia Wars címmel ellátott játékát, mely miatt a Digital Chocolate most perel. Utóbbi közleménye szerint 2009 januárjában már küldtek egy levelet a konkurens csapatnak, melyben felkérték őket, hogy ne használják a Mafia Wars címet. A Zynga nem reagált a levélre és két hónappal később bejegyeztették a Mafia Wars címet saját termékükként.

"A Zynga kétszínűsége és helytelen hozzáállása, mellyel tulajdonképpen ellopták a Mafia Wars címet a Digital Chocolate csapatától komoly anyagi kárt okozott a fejlesztőknek" - áll a Kaliforniai Északi Kerületi Bírósághoz benyújtott dokumentumban. A hírek szerint a két csapat nem tudott megegyezni és ezért most már szinte biztosan tárgyalásra kerül az ügy.

A Mafia Wars egyébként a Facebook egyik legsikeresebb játéka, hiszen jelen pillanatban havonta 13,5 millióan játszanak a programmal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #11
    carville
    Be Dead! It's fashion.
  • Nabateus #10
    Elet a multuknal... :)
  • NEXUS6 #9
    Persze mert a főnöknek van egy koncepciója, a kisfőnöknek ötletei, a beosztottnak meg téveszméi vannak.
  • fergusonpapa #8
    pereskedés??na errőől is film lesz :P

    am ténleg durva mit ért el a zynga utobi 3 évben feltornászta magát legnagyobb játék gyártojává.
  • Szefmester #7
    Nem az ötletlopás náluk a menő. Csak éppen a főnök tiltja az önálló gondolatokat. :)
  • Zolivok #6
    ja eléggé csúnya hogy a zyngának az electronic arts kishal
  • endrev #5
    Egyébként kereset, nem kereslet. :) Tudom elírás, csak szólok, mert később esetleg hibásan jelöli meg valaki ezt a cikket referenciaként a hibás írásmódra.
  • carville #4
    Én konkrétan egy ex-Zynga fejlesztőt idéztem, aki arról beszélt, hogy a cégnél csak az ötletlopás a nyerő, hogy minél kevesebb kockázattal és idő+pénz befektetéssel a legpofátlanabb módon kaszáljanak sokat. Ő mondta, hogy a cég filozófiája a Google "Be good"-dal ellentétben akár "Be evil" is lehetne.

    Csak erre céloztam. :)
  • Fresh Duke #3
    "A Zynga a játékpiac jelenlegi legsikeresebb és legértékesebb csapata"
    Wait, what? Egyszer nem hallottam róluk.

    "és ezt olyan Facebook programoknak köszönhetik, mint a milliók által "lájkolt" Farmville vagy a Mafia Wars."
    Ja, hogy ezért nem.
  • zola2000 #2
    nincs baj velük, aki nem profi játékos annak egyszerüen kezelhetöek, és könnyen hozzáférhetöek a cuccaik, de aki játékos annak persze hogy tul egyszerüek...