Ötvös Tibor

2020 legrosszabb játékai - a Metacritic szerint

Cseppet sem meglepő az a negatív lista, melyet a Metacritic állított össze a 2020-as év legrosszabb játékaiból.

Ahogy minden évben úgy idén is közzétette a Metacritic az adott év legjobb és legrosszabb játékait összegző listáját. A negatív lista mindig is érdekesebb, hiszen ez több vitát is szokott eszkalálni, így nézzük most ezeket. Fontos, hogy a kritikusok véleményét mutatja a felsorolás, nem a sajátunk (bár néhány helyezettel abszolút egyetértünk).

10. The Elder Scrolls: Blades
A Switchre készült játék a népszerű franchise "kiskonzolos" változata, mely 42 pontot kapott, ami akár egy közepes címet is takarhatna és más években talán be se került volna a felsorolásba. Most viszont itt van és az utolsó helyet szerezte meg unalmas játékmenetével és rengeteg hibájával.

9. Gleamlight
A Gleamlight szintén Switchre jelent meg és a Hollow Knight megoldásait próbálta átültetni a játékba. Azonban elég unalmas lett és így a szintén 42 pontos átlagával a kilencedik legrosszabb cím díját kapta meg.

8. Street Power Soccer
A Street Power Soccer fejlesztői azt gondolhatták, hogy az utcai foci megtérülő fejlesztés lesz majd, de csalódtak. A Fifa Street nyomdokain haladó játék semmiben nem ér fel a vetélytársához, ami azért szintén tartalmazott jó pár hibát. A 41 pontos átlag mellett unalmas és hibás játékmenetet is kínál a program.

7. Tamarin
A Chameleon Games játékától sokat vártak a rajongók, hiszen a korábbi Rare fejlesztőiből állt össze a csapat. A Tamarin egy aranyos kis mászkálós játéknak tűnt, ám sajnos végül egy nem szép, de legalább bugos és meglepően erőszakos játékot kaptunk. A 40 pont megérdemelt.


6. Remothered: Broken Porcelain
A játék, mellyel mi is elég sokat foglalkoztunk. A horror sajnos cseppet sem lett érdekes, még inkább hibátlan. Kifagyások, optimalizálási hibák és a sztoriban is megtapasztalt logikai bukfencek jelentősen rontják a játékélményt. 39 pont, teljesen egyetértünk.

5. Arc of Alchemist
Az akció-RPG, melyet senki nem ismer. A 36 pontos átlaggal bíró játék átlagon aluli játékmenettel, megoldásokkal és sztorival rendelkezett. Ezekre jött még a pocsék grafika, ami még Switchen is nagyon otrombának tűnt.

4. Fast & Furious Crossroads
A Halálos iramban játékváltozata elsőre nagyon jónak tűnt, hiszen az autós játékok világában már jelentős tapasztalattal bíró Slightly Mad Studios készítette. Sajnos azonban a végeredmény cseppet sem lett élvezetes. Rengeteg hiba, unalmas játékmenet és borzasztó grafika. Így lehetne összefoglalni a játékot, mely költségvetésének felét tuti a filmsztárokra költötte.

3. Dawn of Fear
A Brok3nsite csapata szeretett volna egy klasszikus, a '90-es évek megoldásai által megihletett horrort készíteni, mely sikerült is - csak sajnos a színvonal is két évtizede elavult. Aki a játékból megnéz akár egyetlen videót is, az az Alone in the Dark második részére is gondolhat. A 33 pont szintén megérdemelt.


2. XIII remake
Ez a cím engem bizony meglepett. No nem az, hogy szerepelt a listán, hiszen megérdemli. Azonban az eredeti személyes kedvencem volt és kimondottan dühítő az, ahogy ez az új kiadás szerepelt. A játékmenetben történt változtatások miatt a fejlesztőktől hivatalos bocsánatkérést várnak a vásárlók és a rajongók, mely meg is történt.

1. Tiny Racer
A legrosszabb játék azonban a Switchre megjelent Tiny Racer lett, mely nagyon próbál egy modern Micro Machines (vagy akár Re-Volt) lenni, de nagyon nem jött össze. Hibás, csúnya és cseppet sem élvezetes versenyeket vívhatunk a gép ellen. A legrosszabb cím elnyeréséhez 2020-ban elég volt 29 pont is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!