Ötvös Tibor

Íme az ex-WoW fejlesztők új játéka

Vannak játékok, melyek bárhogyan is festenek és bármilyen bugyutának is tűnik első körben a sztorija-megvalósítása-kinézete, mégis sokan követik figyelemmel az alakulását, hiszen a készítői már korábban letettek valami klasszikust az asztalra.

Jelen cikkünk tárgya, a Firefall is ezen alkotások közé tartozik, hiszen a játékot készítő Red 5 csapatában ott van a World of WarCraft eredeti alkotógárdájának pár tagja és a nagyszerű Tribes vezető dizájnere is. Mindenesetre a program kint volt a PAX-on is, ahol nagy sikert aratott a lejjebb látható játékmenetet bemutató videó.

A Firefall egy FPS-TPS elegy lesz, mely a Prince of Persia és a Crackdown cell-shaded technológiáját alkalmazza. A dolog elég látványosnak ígérkezik, ráadásul a fejlesztők előítéletét elnézve nem meglepő, hogy a játékból nem hiányzik majd a multis rész sem (a kiállításon elhangzott az is, hogy esetleg egy MMO lesz a Firefall, de ezt utána nem erősítették meg - igaz, nem is cáfolták.)


A sztori szerint a nagy Crystite háború után járunk, mikor is az emberiség véletlenül "meghívja a Földre a valaha létezett legrémesebb ellenfelüket, az Egyesülőket. Az idegenek pillanatok alatt elárasztják bolygónkat, az emberek pedig egy szinte zsebkendőnyi területre szorulnak vissza. Itt is csak azért élik túl, mert "véletlenül" felfedezték a repulsor technológiát.

Célunk természetesen az Egyesülők eltakarítása és visszazavarása a saját világukba. Ehhez barátaink segítségét is igénybe vehetjük, de akár egyedül is nekivághatunk a kalandnak. A megjelenésről még nincs hír, de a jelek szerint PC-exkluzív lesz a program.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #12
    a francokat könnyebb. a sok konzolmanki épp azért játszik konzolon fps-t, mert pc-n nekik már sok a bill + egér kombó. amit egyébként én SEM értek, hogy miért nehezebb, hiszen sokkal intuitivabb sztem, nade mind1. a buta (=lebutított) megoldásoké a jövő.
  • Kingfisher #11
    Másra akartam utalni :)
  • kanduhr #10
    Miért nyomnád kontrollerrel? Egérrel meg billel sokkal könnyebb.
  • bah #9
    Erősen látszik rajta a tribes hatás, ami egyébként már egy ingyenes game, mármint a második rész és talán az első is. A maga idejében jó game volt csak sajna nem kapott túl nagy hírverést. SHAZBOT! :)

    Innét le lehet szedni akit érdekelnek a "régi" játékok is és nem ismeri, csak kicsit bonyolultabb mint a mai fps-ek többsége:
    Tribes 2 oldal
    Még mindig játsszák néhányan,de többnyire csk este.
  • gvrv #8
    Kicsit Unreal Tournament - Hal-Life 2 keveréknek látom, de egyenlőre jónak tűnik... :D
  • curse #7
    szerintem ilyen tapasztalatokkal csak figyeltek ilyesmire, hogy ne legyen unalmas, repetitiv feladat benne, bar ez csak az en optimizmusom :)
  • Lollerka #6
    jo hat ha lesznek kuldik es hangulatosabb lesz ez a nyersigyujtes meg nem csak ez lesz a lenyeg, meg jo is lehet, de teny h 5* leszedobatod a nyersanyaggyujtot es azert 6* szerintem mar meggondolod h nem e kellene inkabb uninstall:D
  • Kingfisher #5
    A nyomom a tűz gombot a kontrolleremen mikorben a konzolom autoaimel nekem dolgon kívül lesz benne más is? Mert a fenti prezentáció élég unalmas volt.
  • curse #4
    nekem is nagyon hangulatosnak tunik, muszaj lesz vennem vegre egy normalis gepet :\
  • Noru #3
    Fórum regisztráció = béta-teszt jelentkezés, reméljük minél hamarabb elindul :)

    Borderlands+Global Agenda. "kasztmentes" környezet, mivel felszereléstől függ, hogy pl assault vagy medic vagy (eddig ez a két kaszt a tuti, de van még egy mechanic-féle is, az intróban is van egy, aki turreteket és aknákat tud telepíteni. http://www.vimeo.com/14628833 )