Ötvös Tibor

Leállt a This is Vegas fejlesztése

A This is Vegasról először a 2008-ban hallhattunk, amikor a The Suffering és Drakan fejlesztői, a Surreal Software bemutatta azt a nagyközönségnek. A kiadói feladatokat a Midway vállalta magára.

Ám a This is Vegas sorsa ezek után rosszra fordult. Számos alkalommal röppent fel a hír, hogy a kiadó nem elégedett a végtermékkel és leállíttatta a fejlesztést, ám aztán mégis érkeztek az újabb és újabb trailerek illetve képek a programból. Végül a Midway csődbe jutott és a This is Vegas - számos más cím emellett - a Warner Bros.-hoz került.



Érdekelt volna a This is Vegas?
(Összesen 208 szavazat)
  • Igen
    54 % (112 szavazat)
  • Nem
    41 % (85 szavazat)
Ekkorra a játék költségvetése elérte a 43 millió dollárt, de a jelek szerint a fejlesztés szépen haladt a maga útján. Elméletileg a This is Vegas megjelenési dátuma tavaly év végére volt kitűzve, ám nem sokkal a premier előtt a kiadó bejelentette, hogy további egy évre van szüksége. Ez havonta 250 ezer dolláros extra kiadást jelentett volna a kiadónak, aki egy darabig fizette is ezt, ám tegnap végleg lelőtték a programot.

A hírek szerint a This is Vegas továbbra is nagyon rosszul festett és egyáltalán nem hozta azt a szintet, amit a mai játékoktól elvárnánk és ezért a kiadó úgy határozott, hogy inkább leírja a nem kis veszteséget, de nem jelenteti meg a programot.



"Nevetséges ez a pazarlás" - állítja egy belsős munkatárs. "Hatalmas összeg ez főleg, ha azt nézzük, hogy a Konami Fűrész-adaptációja 3 millióba, a BlackLight Tango Down pedig 2,5 millióba került és mindkettő profitot termelt. Ekkora összegből a Rockstar egy Red Dead Redemptiont rakott össze."

A Warner Bros. a This is Vegas helyett más sikeres sorozataira koncentrál, így most minden pénzüket az új Mortal Kombat és a Batman: Arkham City fejlesztésére és marketingjére költik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gombabácsi #3
    láttam pár magyar céget ahol megvezették durván a befektetőket, de ilyen szinten és nyugaton nem gondoltam hogy ez megtörténhet :D
  • Freddy TNT #2
    legalább hű volt a nevéhez
  • Kerub #1
    50 millió egy ilyen játékba??

    Értem én h egy GTA, vagy GT, esetleg Halo ennyibe (vagy többe) kerül, de egy ilyen játék mint ez. kinek volt ennyi feleslegesen elbaszandó pénze?