Gyurkity Péter

Vezet az Xbox 360 a nyári melegben

Igencsak érdekesen alakultak a konzolháború főbb mutatói július folyamán, hiszen a legkisebb mértékben visszaeső készülék szerezte meg az első helyet - jól teljesített a StarCraft 2.

Az NPD Groupnyilvánosságra hozta szokásos havi összegzésének legújabb példányát, ebből pedig megtudhatjuk, hogy miként alakult a konzolok versenye az USA-ban július hónapban. A nagy meleg (ahogy azt megszokhattuk) némi visszaesést hozott magával a játékok terén, ez pedig azt eredményezte, hogy mindegyik fejlesztés veszített korábbi eredményéből.

Ebből pedig a végén az sült ki, hogy a legkevésbé visszaeső Xbox 360 kaparintotta meg a vezetést, miközben a többiek két számjegyű csökkenést voltak kénytelenek elkönyvelni, így még a Nintendo DS sem hozta megszokott formáját. A Microsoft második konzolja egészen pontosan 443 ezer példányban kelt el az Egyesült Államokban, őt követte a Nintendo hordozható megoldása, mégpedig 398 ezer darabbal. Csak a harmadik helyre volt elég a Wii teljesítménye, a játékosokat most már nem egyedül mozgásra bíró konzol alig 254 ezer példányban talált gazdára. A negyedik és az ötödik helyre a Sony fejlesztései futottak be, a PS3 214 ezer, a PSP pedig alig 84 ezer darabot ért el.

Ami a konzolos játékok eredményeit illeti, itt az NCAA Football 11 két változata vezet, az Xbox 360-ra írt példány 368 ezer példányban kelt el, míg a PS3-as változat 298 ezer darabbal büszkélkedhet. A harmadik helyre a Crackdown 2 futott be, mégpedig Xbox 360-ra, 208 ezer példányban. A legjobb Wii-s fejlesztés ezúttal is a Super Mario Galaxy 2 volt, amely azonban most csak a negyedik helyre volt jó, 193 ezer darabbal. Az első tíz további helyezettjei között nincs több PS3-ra megjelent alkotás, ezeket mind a Nintendo, illetve a Microsoft készülékeire írt címek hódították el.

Külön említést érdemel a StarCraft 2, amely igencsak jól teljesített az amerikai és a globális piacon egyaránt, hiszen július folyamán több mint 700 ezer példányban kelt el a játék (itt persze PC-s adatról van szó, hiszen a fejlesztők nem tervezik konzolos változat kiadását).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HAF Rigel #7
    Bocsánat így van a cikk " Xbox kiütötte a vetélytársait ". Pont ugyan ez van benne Sc2 kivételével .
  • HAF Rigel #6
    5 hírrel lentebb nem ugyan ez a hír volt . Xbox lemosta ellenfeleit címmel .
  • Skynet #5
    5 év alatt ez az első alkalom hogy a konzolosok pc-s cím miatt sírhatnak. Komoly,de szerintem még így sem sírnak annyira.
  • Kindred Blades #4
    Nagyjából olyan sikerrel sírják ki, mint a World of Warcraft konzolportját.
    http://www.worldofwarcraft.com/moltencore/ :)
  • NEXUS6 #3
    Na ja.
    PS3-ra a move irányítóval meg kb hasonló szintet lehet elérni, mint egérrel. Csak a Tecsós egér 1000 Ft, ez meg 15 000.

    Asszem a RUSE-t átírják move-osra.
  • sanyicks #2
    vagy még egyszerűbb dolgot kéne csinálni: csak simán csatlakoztathatóvá és használhatóvá tenni szabvány usb-s egeret... aztán komolyabb joystickokat, és már is lehetne normálisabb játékokat csinálni konzolra.
  • multispeed #1
    Lehet, hogy kisírja majd a nép azt a SC2 konzolos megjelenést

    ok, az irányítást teljesen át kéne alakítani (egyszerűsíteni is) - (red alert)
    megoldható szerintem.