Gyurkity Péter

Novemberben jön a Kinect

A Microsoft végre hivatalos megjelenési dátummal és kereskedelmi árral egészítette ki a Kinect érkezéséről szóló eddigi híreket, sőt egy további Xbox 360 változatot is bemutatnak.

A szoftvercég bejelentette, hogy a Kinect névre keresztelt mozgásérzékelő vezérlők egészen pontosan november 4-én jelennek meg az Egyesült Államokban, vagyis éppen az ünnepi szezon kezdetén bukkannak majd fel. A különálló rendszer ára 150 dollár lesz (az Egyesült Királyságban 130 font), ám a helyzet nem ilyen egyszerű, hiszen egyszerre több ajánlattal is szeretnék biztosítani a kedvező rajtot.

Tekintettel arra, hogy immár több mint 40 millió Xbox 360 konzol található a piacon világszerte, a fejlesztők kihangsúlyozták, hogy a platform minden további nélkül együttműködik majd minden eddig megjelent változattal. Mi több, augusztus elejétől egy újabb konzol érkezése várható, amely Xbox 360 4GB néven jelenik majd meg, feladata pedig minden bizonnyal az Arcade változat leváltása. Ennek megfelelően ára 200 dollár lesz, míg a Kinect vezérlővel, illetve a Kinect Adventures játékkal együtt csomagolva 300 dollárt kóstál majd (az Egyesült Királyságban ez 250 fontot jelent).


A Microsoft elsősorban a több mint 40 millió Xbox 360-tulajdonost kívánja megcélozni az új mozdulat- és érzelemfelismerő hardverrel, amelyből mintegy 3 milliós eladást jósolnak az ünnepek előtt. Az elemzők azonban úgy vélik, hogy ez az ár még nem elég vonzó ahhoz, hogy a felhasználók a rivális konzoloktól Xbox 360-ra váltsanak. "A csomagban mindennel együtt 299 dollárért kínált Kinect még mindig 100 dollárral drágább, mint a piacvezető Nintendo Wii" - magyarázta Michael Pachter a Wedbush Morgan elemzője, hozzátéve, hogy ezen az áron a Microsoftnak nem lesz esélye arra, hogy átvegye a vezetést.

A Kinect Adventures a különálló vezérlővel is együtt érkezik, a Microsoft szerint ezzel mutatják majd be igazán a rendszer előnyeit, az általa kínált szórakozási lehetőségeket (a játékban ügyességi pályákon, vadvízi evezésen, illetve számos egyéb környezetben tehetjük majd próbára magunkat). További alkotások is kaphatók lesznek azonban, ezek közül kiemelik a Kinectimals, a Kinect Sports, valamint a Kinect Joy Ride and Dance Central című szoftvereket, melyek mindegyik 50 dolláros áron jelenik meg. Az még egyelőre kérdéses, hogy a 150 dolláros ár megfelelő lesz-e a tömegek meghódítására - elemzők egy része arra számít, hogy az ünnepi szezon alatt ez 100 dollár körüli szintre mérséklődik.

A Sony maga is hasonló rendszeren dolgozik (Move), ez azonban már szeptember elején megjelenhet a boltokban. Mindkét cég a Nintendo nyomdokain halad, amit jól mutat, hogy igyekeznek a konzollal együtt is árulni saját fejlesztésüket, illetve a Wii Sports mintájára játékot is mellékelnek, hogy megfogják az érdeklődőket. Michael Gartenberg iparági szakértő szerint a Kinect a vártnál magasabb árába beszámított játékkal együtt már nem is annyira sokkoló. Főként, ha az árat a Sony PS3-hoz hasonlítják. A szeptemberben megjelenő PS3 plus, amelyben mozgásalapú vezérléshez szükséges kiegészítők is lesznek 479 dollárba (100 ezer forintba) fog kerülni Amerikában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Thaison #3
    Nekem is tetszik ez egy nagyon jó iránynak tűnik a játékok fejlesztésében. Sokkal interaktívabb az egész,egy nagyobb társaságban vagy buli alkalmával jól el lehetne vele szórakozni egy picit illuminált állapotban:) Lehet hogy majd beruházok egy ilyenre:)
  • MacropusRufus #2
    nem rossz a kütyü, de akkor is csak a második és harmadik helyért mehet a verseny. A győztes, évekkel ezelött már a wii lett. :)
    Majd amikor jönn a wii következő generációja, kellően új fejlesztésekkel, a két nagy ismét csak kullogni fog, mint ahhogy már teszi is, ui. a Nintendo DS most már 3DS néven ismert új verziója után el tudom képzelni, hogy a következő wii gesztusvezérelt és 3D megjelenítésre is alkalmas lesz. Mondjuk nem a megszokott módon, a kijelzőn, hanem mellettem fog mejelenni a másik játékos, ami annyira nem future, hogy most is létezik már ilyen: spec kijelzős szemüveg és akkor a gép a szemüveg lcd-jén jeleníti meg a tárgyakat úgy, hogy az azt az illuziót keltse a userben mindha a tárgy tényleg mellette lenne (olyasmi mint valami HUD).
  • Julius Caesar #1
    Ez sokkal jobb lesz mint a sok nintendó kiddytakony játék - aki magára ismer jelentkezzen

    Amúgy sztem jó kis kütyü, kipróbálnám. Kérdés hogy a kontroller nélküliség mennyire érinti a működést (késleltetés, mozdulatok felismerése). De amúgy nekem jó iránynak tűnik.