Gyurkity Péter

Kinect néven jelenik meg a Project Natal

A Microsoft hivatalosan is lerántotta a leplet az eddig Natal néven futó mozgásérzékelő vezérlőjéről, amely Kinect néven kezdi meg pályafutását, első körben az Xbox 360 mellett.

A szoftvercég Kaliforniában mutatta be fejlesztését, amely eredetileg egy izraeli cég munkájának eredményeként jött létre. Néhány nappal korábban már megjelentek hírek egy esetleges bejelentésről, ezekből azt is megtudhattuk, hogy a cég április végén nyújtotta be kérelmét a név levédésére, most azonban végre hivatalos részletekkel bővült tudásunk.


Alig egy nappal az idei E3 elrajtolása előtt nagyszabású rendezvény keretében rántották le a leplet a mozgásérzékelő vezérlőről, amely a hagyományos kontrollerek helyett a játékos testét, annak mozgását, az illető hangját, valamint az arckifejezéseket használja fel. A rendezvényen az Észak-Amerikában nagyon népszerű Cirque du Soleil cirkusztársulat tagjai léptek fel, ők mutatták be az ülések hiányában az eseményt végigálló közönség előtt, hogy nagyjából mire is számíthatunk a nappalikban, az Xbox 360 konzolok és azok kiegészítői révén. Az eseményről hosszabb beszámolót a Cnet oldalán olvashatunk, azzal megspékelve, hogy a hétfőn elindult E3 alatt további részleteket ismerhetünk meg - a szerző saját érzését is mellékeli az íráshoz, eszerint a Microsoft néhol túl komolyra vette a figurát, bár az kétségtelen, hogy nagy lehetőségek előtt állnak az új vezérlővel.

Az nem is vitás, hogy a Kinect végre perspektívába helyezi a Wii saját mozgásérzékelő vezérlőjét, a Nintendónak pedig fel kell kötnie a felkötnivalót, hiszen végre-valahára megjelennek az első vetélytársak, amelyek hozzá hasonlóan nemcsak a hagyományos játékok, hanem a képernyő előtt végzett gyakorlatok, a nappaliban végrehajtott testedzés terén is versenyt támasztanak vele szemben. Az USA Today oldalán fel is sorolnak néhány alkotást, amelyek kihasználják majd az új vezérlőt.

Itt a listában szerepel a Kinectimals (virtuális nagymacskák kiképzése és irányítása), a Joyride (autóverseny), a Kinect Sports (több sportág a tenisztől a futballig), a Kinect Adventures (vadvízi evezés), a Dance Central, valamint a Lucasarts, a Disney, illetve a Microsoft által közösen fejlesztett, egyelőre még név nélküli játékok, amelyekben a jól ismert Disney és Star Wars karakterek bukkannak majd fel. A Kinect 149 dolláros áron jelenik majd meg Észak-Amerikában, itt a konzollal együtt is megvásárolható lesz a készülék.

Az E3 központi témája, a háromdimenziós technológiákra alapuló szórakoztatás mellett a mobiltelefonokra és a közösségi oldalakra készült játékok lesznek. A közel 250 kiállítót vonzó szakvásáron a Microsoft mellett olyan neves gyártók is jelen vannak, mint a Sony vagy a Nintendo. A szervezők 45 ezer résztvevővel számolnak, azaz 4 ezerrel többel, mint egy évvel korábban, jóllehet ezzel még mindig elmaradnak a 2005-ös kiállítás mögött, amelyre akkor 70 ezren voltak kíváncsiak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #9
    Ez igaz, de a Wii-nek volt 4 jó éve ami alatt kaszálhatott - a hadonászos piacon nem volt versenytársa. Mindezt egy olyan vassal, ami alapvetően occsó volt és jó drágán adták, szóval volt üzleti érzék ott is. Négy év, négy teljes karácsony, azért ez rengeteg pénz.
  • MasterChief #8
    Hát ez most nem jött be, mert külső van neki...
  • Skynet #7
    Semmiről. A Microfost műsor egy hatalmas FAIL volt. Bemutatták a semmit + 2-3 játékot amiről eddig is tudni lehetett,de azok sem nagy számok.
    A natal egy vicc.
    Az új bogz pedig kíváncsian várom sülni fog-e a belső táppal..:D
    (Mindenesetre a HDMI-Durung csati közelség problémát még mindig nem orvosolták)
  • Freddycom #6
    Az egész előre felvett videó a játékból, és be van tanítva az úriember h közel azonos időben mozogjon?
    Ezek után miről beszélünk?
  • opeca #5
    Érdkes, amint kijött a Wii, egyből belefogott a Microsoft ebbe. Nem mintha baj lenne, de ered3eti ötletből nem sok van nekik.

    ez a tipikus, jéé, ez ekkora biznisz? Na akkor mi is beszállunk...
  • Zocsi #4
  • zola2000 #3
    Kinect? szerintem jobb név mint a Natal.
  • Tinman #2
    Sajnos az SG lakók ebben is meglátták az igazságot, a képért Goblint illeti a köszönet!

  • Tinman #1
    Az a helyzet, hogy ez komoly...