Gyurkity Péter

Új néven jelenik meg a Natal

Friss értesülések szerint a korábban már több alkalommal beharangozott mozgásérzékelő vezérlő idén ősszel jelenik meg világszerte, mégpedig egy teljesen új név alatt.

A hírről elsőként az edge-online portál számolt be saját, állításuk szerint megbízható forrásra hivatkozva, hivatalos csatornákon keresztül tehát még nem jelentek meg részletek a fejlesztésről. Az első és legfontosabb információ természetesen az ár, ezzel együtt pedig most a megjelenési dátumról is olvashatunk - remélhetőleg valóban hiteles adatokat.


A forrás elmondása szerint a Natal 149 dolláros áron jelenik meg Észak-Amerikában (erre alapozva 121 eurós nemzetközi árat valószínűsítenek, ami azért némiképp meglepő lenne, hiszen a legtöbb gyártó általában nem fáradozik a dollár-euró árfolyam figyelembe vételével - ez már amolyan szokássá vált köreikben. A készüléket természetesen az Xbox konzollal együtt is megvásárolhatjuk majd, ez esetben az Arcade csomag részeként, mégpedig 299 dollár leszurkolását követően. Ezzel tehát már szinte biztos, hogy a Microsoft megoldása drágább lesz a Sony üdvöskéjénél - a japán rivális márciusban 100 dolláros szintet ígért a szintén ősszel megjelenő PlayStation Move áraként, azóta pedig több játékot is megjelöltek a hivatalos oldalon, amelyek támogatni fogják a technológiát.

Ami a megjelenést illeti, erre ugyanezen forrás szerint október 26-án kerül majd sor, itt pedig világpremierre számíthatunk, mindenhol egyszerre jelenik majd meg a készülék. Valószínűsíthető azonban, hogy már néhány héttel korábban felbukkannak az első példányok, amely gyanúsan egybeesik a Microsoft szaúdi részlegénél marketingigazgatói posztban tevékenykedő Syed Bilal Tariq nyilatkozatával, aki korábban egy helyi tévéállomásnak elmondta, valamikor október folyamán kerülhet sor a debütálásra.

Az új név állítólag a következő hónapban esedékes E3 alatt hangzik majd el először, ezzel kapcsolatban egyelőre csak annyi a biztos, hogy a Microsoft hivatalos bejelentésre készül a rendezvényen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • opeca #5
    Aha, és ezt most olyan mint a Wii, csak nem a kezedben van a kontroller, hanem a seggeden.
  • akyyy #4
    lol én is figyeltem. biztos most ez a trendi
  • bippo #3
    Nem új szleng, max. itt nem használták eddig.

    Amúgy elég lehúzós ez a 149 dollár/129 euró, ahhoz képest, hogy korábban kisebb összeget rebesgettek. "2009. november: melynek ára még képlékeny - valahova 30 és 50 font közé fogják majd belőni."

    Amúgy szerintem jó név volt ez a Natal. Most biztos kitalálnak neki valami marketinges nevet, ami kellően trendi, dinamikus, stb. (egyben szar).
  • Csumbi #2
    mifele ej szleng szo mar ez a "leszurkolas", ami minden bizonnyal egy bizonyos penzosszeg kifizetesere utal? ujabban minden cikkben ami itt az sg-n van ez a szo szurja a szemem. na de mind1.
  • MasterChief #1
    Ennél egy pöppet olcsóbbra számítottam főleg azután, h a belső feldolgozó egységet is kiszedték belőlle.