Ötvös Tibor

Fiataloknak szól a Super Hero Squad Online

A legtöbb MMO nem képes megvetni a lábát a piacot egyértelműen uraló World of WarCraft mellett, de természetesen a kivételek erősítik a szabályt. Age of Conan, Everquest, Guild Wars és még pár társuk a mai napig képes megtartani a rajongóit és valószínű siker lesz a Star Wars: The Old Republic is.

Érdemes még kiemelni a City of Heroes című sikert is, melyben egy szuperhős bőrébe bújva kell fenntartani a rendet a városunkban. Egyetlen komoly hátránya a játéknak, hogy névtelen hősök közül választhatunk illetve ismeretlen héroszokat alkothatunk meg és nem kedvenceinkkel oszthatjuk az áldást.



A Super Hero Squad Online fejlesztéséről először 2009-ben érkezett hír és akkor úgy gondoltuk, hogy végre megjelenik a City of Heroes "Marvel kiadása". A ma megjelent képek és információk alapján azonban tévedtünk. A Super Hero Squad Online ugyanis egy kifejezetten a fiatalok számára készülő MMO, melyben - ahogy a képeken is látszik - az ismertebb Marvel karakterekkel harcolhatunk.

Az elnagyolt karakterek nem véletlenül néznek így ki. A játék ugyanis nem a képregényekre épít, hanem a külföldön hatalmas népszerűségnek örvendő Super Hero Squad játékfigurákra, melyek már kaptak saját rajzfilmet, képregényt és videojátékot is. A játékos számos Marvel figura közül választhat (a képeken látható többek között Vasember, Thor, Hulk, Wolverine és Pókember is), így nem ismeretlen hősként, hanem aktuális kedvencünkkel tehetünk rendet a történet helyszínéül szolgáló Super Hero Cityben.



"A Super Hero Squad Online legnagyobb erőssége, hogy nem egy ismeretlen mellékalak bőrébe bújhatunk bele" - állítja Jay Minn, a játék kreatív igazgatója. "Pókemberként lengedezhetünk Super Hero Cityben vagy Küklopsz lézerszemével tehetünk rendet a rossz fiúk között." A gonosz karakterek Villainvilleben élnek majd, ám azt most még nem tudni, hogy mely ismertebb Marvel rosszfiúk bukkannak fel a programban.

A fejlesztő Gazillion Entertainment 10 éves szerződést kötött a Marvellel és a Super Hero Squad Online csak az első játék a sorban. A csapat szerint lesznek ennél komolyabb próbálkozásaik is. Bár a Super Hero Squad Online fiataloknak készül, de azért számos felnőtt is tehet egy próbát vele, mert elég ígéretesnek tűnik a dolog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)