Ötvös Tibor

Mentsük meg a nyugdíjasokat a Coffin Dodgers világában

Egyedi és merész ötlettel próbálkozik a Milky Tea Studios, hiszen a Coffin Dodgers címet kapott versenyükben a Kaszás elől menekülünk

Bizonyára sokan emlékeznek még a Mario Kart nevet kapott játékra, melyben gokart-szerű járművünkkel kellett az ismert arcokkal megküzdenünk. A pályákon különböző extra fegyvereket vagy védelmi rendszereket vehettünk fel, ha áthajtottunk rajtuk és ezeket bevetve arathattunk sikereket az adott versenyben. A siker hatására szinte minden franchise kapott már egy ilyen alkotást és mára nyugodtan mondhatjuk, hogy tizenkettő egy tucat. Azaz ha valaki maradandót akar alkotni eme stílusban, akkor bizony nagyon ki kell hogy tegyen magáért.

A jelek szerint ez most a Milky Tea Studios-nak sikerült. Megjelent ugyanis a Coffin Dodgers címet kapott versenyük, melyben az alapok egy az egyben megegyeznek a Mario Kartban avgy a Lego Racersben látottakkal. Azonban a szereplők kimondottan izgalmassá teszik a versenyeket, hiszen ezúttal nem valamely franchise ismert szereplőit kell irányítanunk, hanem egy idős otthon lakóit kell megóvnunk a Haláltól. A Story Mode-ban kiválasztjuk a nekünk legszimpatikusabb öreget, akinek aztán pár másodpercben megismerhetjük a háttértörténetét, majd indul is a verseny.


A versenyeken a megszokott módon szedhetjük fel a fegyvereket, melyeket bevetve a többiek ellen túlélhetjük a napot. Minden egyes győztes verseny után kapunk pénzt is, amit aztán a mi kis motorunkra költhetünk és így fejleszthetjük a gépet. A versenyek nagyon hangulatos pályákon zajlanak és nagyon mókás látni a szereplőket, ahogy hajtanak a saját maguk kis robogóján. Azonban akad bőven hiányossága is a programnak.

Bár kezdéskor választhatunk a szereplők közül, sajnos a történetüket leszámítva semmiben nem különböznek egymástól. A képességeik ugyanazok és ez főként a robogókra értendő. Nincsenek lassabb de jobban irányítható gépek - mind ugyanazokkal a képességekkel rendelkeznek. Éppen ezért maximum a fejlesztéseknél lehet kicsit variálni az erőviszonyokon de igazából csak azon áll vagy bukik a győzelem, hogy mikor milyen fegyvert veszünk fel.

Ennek ellenére a Coffin Dodgers kimondottan jó kis játék lett, mely elsősorban a humorának köszönhető. Aki szereti ezeket a versenyeket, az mindenképpen tegyen vele egy próbát. Aki pedig nem, az nem most fogja megkedvelni a műfajt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #2
    Ráadásul egy 40 éves nyugger rendőrt :D 40 és a halál között :)
    Utoljára szerkesztette: barret, 2016.05.16. 18:43:03
  • gombabácsi #1
    persze biztos a fiatalok majd öregeket akarnak menteni XD
    a szuperhősfilmeken és a többi játékon már megtanulták, hogy csak az az ember aki tökéletes testű és izmos, jóképű