Gyurkity Péter

Telefonokra jön a Rocket League

Némileg eltérő formában és szabályokkal, valamint egy komoly megkötéssel.

A Rocket League meglehetősen népszerűnek bizonyult az utóbbi években, a játék azonban a hagyományos PC-ken és a konzolokon volt eddig elérhető, a hordozható eszközök lemaradtak a listáról. Ez változik most, azonban a fejlesztő néhány komoly változtatásra szánta el magát a könnyebb portolás érdekében.

A Psyonix által közzétett hivatalos bejelentésben arról olvashatunk, hogy hamarosan az okostelefonokon is megjelenik a fejlesztés, ennek megvalósítása érdekében azonban több módosításra kerítenek sort. A mellékelt videóból rögtön kiderül, hogy ezúttal kétdimenziós kivitelben próbálhatjuk majd ki a játékot, vagyis a labdát, valamint az azt ide-oda lökdöső autókat oldalról látjuk majd, ezen korlátozás pedig azt is szükségessé teszi, hogy a meccsek rövidebbek legyenek, azokban pedig kevesebb játékos vehessen csak részt. A jelek szerint 1v1 és 2v2 felállásban indíthatunk majd összecsapásokat, a meccsek időtartama pedig mindössze 2 percre csökken, ez az illetékesek szerint elkerülhetetlen volt.


A magyarázatban kitérnek arra, hogy mindent megtettek a könnyű és gyorsan megtanulható irányítás kialakítására, a hordozható kütyükön mindkét megszokott üzemmód, vagyis a Soccar és a Hoops is elérhető lesz. Előbbi esetében a kapuk eltérő formában, a földből kiemelkedve jelennek meg, a labdát tehát nem pusztán oldalra kell majd terelnünk, eközben azonban továbbra is biztosítják az egyedire szabás lehetőségét, vagyis az egyes autóknak igencsak eltérő külalakot kölcsönözhetünk. Az eltérő platformok közötti áthidalás a fenti változtatások miatt nem megoldott, viszont a telefonok bevonásával egy jóval szélesebb közönséget érhetnek majd el.

A korlátozott alfa az első körben Ausztrália és Új-Zéland területén lesz elérhető, a hivatalos megjelenés valamikor az idei évben esedékes, több bétaváltozat felbukkanása után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!