Ötvös Tibor

Kane & Lynch 2: Dog Days - az öncenzúra áldozata?

2007-ben jelent meg az IO Interactive külső nézetes akciójátéka, a Kane & Lynch: Dead Men, mely az elég vegyes kritikák ellenére is szép eladásokat produkált. Az Eidos - vagyis már a Square Enix Europe - ezért kiadta a parancsot: folytatni kell a játékot, de pár "apróságon" változtatni illetve javítani kell.

Azóta két év telt el és a fejlesztők a héten végre részletesebben is bemutatták a második kalandot, melyben rengeteg újítást vezettek be. A hivatalosan Kane & Lynch 2: Dog Days címet kapott játék ráadásul augusztusban végre meg is jelenik - szerencsére PC-re is. Ráadásul az első komolyabb trailer is megérkezett, melyben rengeteg jelenet van magából a játékból.



A lentebb látható részlet a játék nyitójelenete, melyben Kane és Lynch évek óta először találkoznak egymással Sanghaj városában. Lynch épp felkérte Kane-t, hogy segítsen neki egy melóban, ám először beszélnie kell egy fickóval is. Ám ez természetesen nem megy könnyen és végül egy gyanús ügybe keveredünk.

A Kane & Lynch 2: Dog Daysben az átvezető jeleneteket is a játék motorjával készítették el, mert a fejlesztők szerették volna, ha a játékos jobban beleéli magát a történetbe. Épp ezért a videókban ugyanúgy a vállunk fölül látjuk majd az eseményeket, mint amikor játszunk. Aki először látja mozgásban a folytatást, az talán meglepődhet a kissé recegős kamerakezelésen, ám a fejlesztők szándékosan tették fel a különböző szűrőket (melyektől elég szemcsés a kép) és a rángatózó kamerát. Ez is a jobb beleélést próbálja erősíteni.


A fejlesztők szerint azért Sanghaj a történet helyszíne, mert az ázsiai város talán a világ egyik legváltozatosabb helye és itt egyszerre lehet bemutatni a mocskot és a gazdagságot is. Valamint a szexualitást és erőszakot is, amelynek ábrázolása egyes rajongóknak csalódást okozhat. Aki megnézte a videót, az ugyanis látja a kikockázott jeleneteket, mellyel a meztelen testeket takarják - és ez a teljes verzióban is így lesz.



Ennek oka, hogy a fejlesztők folyamatosan tartották a kapcsolatot a korhatár-besoroló bizottsággal és nem akartak átlépni - ahogy a IO szóvívője mondta - "átlépni bizonyos határokat". Ebből adódik, hogy az erőszakosabb jeleneteket (például fejlövés) is kitakarják majd. A trailerben a beszéd is cenzúrázva van, ám ez szerencsére a végső változatban nem így lesz.

Tagadhatatlan, hogy a Kane & Lynch 2: Dog Days sokat változtat, ám nem biztos, hogy ez végül jól sül majd el. Augusztusban kiderül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tower Guard #4
    Jó játék lesz ez!
  • Szefmester #3
    tuti hogy lesz hozzá patch..
    nem az a gond hogy a jégkrémreklám korhatáros, hanem az hogy mások döntik el mit nézhetsz és mit nem, és amit nem azt kivágják, letiltják
  • Eriongtk #2
    Höh! Nem adok neki 1 hetet, és már lesz hozzá blood/nude/egyéb patch :P
    Igazából nem értem ezt a dolgot, amikor lassan ott járunk h egy rohadt jégkrémreklám korhatáros...
  • a_n_d_r_e_w #1
    Igy is M-et kapott, most mit szamitott volna par pucer segg?