Ötvös Tibor

Plain Sight - A nagyok árnyékában

Manapság egyre több olyan játék jelenik meg, melyek mögött nem egy hatalmas kiadó vagy több száz főt mozgató fejlesztőcsapat van, hanem pár ember kreativitása viszi el hátán a projektet.

Elég csak a tavalyi év egyik legkellemesebb meglepetésére, a Braidre gondolni és most a jelek szerint újabb hangulatos "szösszenet" van készülőben. A Valve szerencsére segítő kezet nyújt eme fejlesztőknek, hiszen a Zombie Driver mellett a most bemutatott Plain Sight is elsősorban a Steam oldalán lesz elérhető.

A játékot roppant egyszerű, de épp ettől nagyszerű. A Plain Sightban egy robot nindzsát irányítunk és feladatunk a többi robot nindzsa legyilkolása. A fejlesztő Beatnik szerint sem a történettel sem a háttérrel nem foglalkoznak, számukra a játékmenet az elsődleges - ami szintén rém egyszerű.



Célunk az ellenfeleink energiájának ellopása, majd önmagunk meggyilkolása (!), hogy eme energiát pontokká alakítsuk. A szokatlan játékmenet egy Super Mario Galaxy-re hasonlító környezetben játszódik, hiszen itt is elég alacsony a gravitációs szint és ennek hatására szinte minden helyre felugrálhatunk, eljuthatunk.

Ahogy gyűlik az energiánk, úgy növünk egyre nagyobbra és ezzel sokkal könnyebb célpontot nyújtunk az ellenfeleinknek, ráadásul minden játékos eltérő színű csíkot hagy maga után, mely alapján még könnyebb nyomon követni a többiek mozgását.


A Plain Sight kezelése is nagyon egyszerű. A szokásos WASD gombok a mozgáshoz, a space gomb az ugráshoz, az egér pedig a kamera mozgatásához és a támadáshoz szükséges. A célzás és támadás sem lesz túl nehéz, hiszen ha lőtávolba kerülünk, automatikusan egy célkereszt jelenik meg az ellenfelünk fején.

A játék legegyedibb mozzanata a tény, hogy a győzelemhez önmagunkkal is végezni kell. Mindezt érdemes akkor kivitelezni, amikor többen vannak körülöttünk, hiszen ezzel halálunkban is további pontokat gyűjthetünk be. Egy-egy ilyen harakirinél tapasztalati pontot is kapunk, melyeket két játék között a karakterünk fejlesztésére használhatunk fel.



A Plain Sight megjelenésekor 13 különböző multi-pályát kínál, ám a készítők reményei szerint maguk a játékosok is készítenek majd különböző térképeket, melyeket ingyenesen elérhetővé tesznek. Egyszerre 20 játékos csaphat össze az energiáért - jelen pillanatban - öt játékmódban. Kettő már a megszokott (Deatmatch, Team Deathmatch) és a Ninja Ninja Botzilla is ismerős lehet. Utóbbiban egy játékosra hajt mindenki, aki egy hatalmas robot dinoszaurusz bőrébe bújik majd.

A multi mellett természetesen lehetőség lesz offline játékra is. Ilyenkor a játékos az MI irányította nindzsákkal csap össze. A Plain Sight nagyon ötletes és eredeti játéknak tűnik, mely ma, március 22-én jelenik meg - csak a Steam és a Direct 2 Drive letöltőoldalain. Ára mindössze 9,99 dollár (kb. 2000 forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • scagnetti #2
    "hamarosan megjelenő Zombie Driver "
    Az már egy ideje megjelent!!!
  • kozik #1
    Akkor én most elrohanok eladni az összes dolláromat, mert történelmi csúcsponton áll.